Güney Öztürk Zor maçı kolay geçti
HABERİ PAYLAŞ

Zor maçı kolay geçti

Beşiktaş’ın zirve yarışından kopmaması için kazanması gereken bir maçtı. Ama daha 2. dakikada Redmond’un attığı müthiş gol, Beşiktaş’a piyangonun büyük ikramiyesi gibi yaradı. Kayseri’nin dengesi bozuldu. Derken 42’de Salih Uçan’ın harika golü geldi.

İlk devrede nispeten zorlayan Kayseri daha sonra etkisiz akınlarla kaderine boyun eğdi. Kartal’ın gol ayağı Cenk Tosun ise durgundu. 65’te kale ağzından bir gol kaçırması da canını sıktı. Nitekim 70’de yerini Beşiktaş’ın yeni gol umudu Aboubakar’a bıraktı. Aboubakar’ın Beşiktaş’a bu 3’üncü dönüşü. Spiker, “3’üncü sezon 1’inci bölüm” diye espri yapmakta çok haklıydı.

Haberin Devamı

Kamerunlu 31 yaşındaki gol ayağına gelince, iri cüssesi, 1.84’lük boyu ile rakip defansı korkutan bir futbolcu. Böylece rakibi, fazla oyuncuyla geride tedbir almaya zorluyor. Manchester United’a giden Weghorst’un açığını kapatacak gibi görünüyor.

Mert ise geçen hafta ayağının altından ıskalayıp yediği golden sonra bu hafta, kalede sağlam durdu, kurtarışlarıyla iyi not aldı. Tabii Beşiktaş maç biterken bir de hakemle gevezelikten fire vermese olmazdı. Mücadeleci bir futbol oldu. İyi bir futbol muydu derseniz, böyle kötü bir zeminde iyisini beklemek de doğru olmaz.

İşin özeti Beşiktaş endişeli geldiği bir deplasmandan kolay sayılabilecek 3 puanla dönerken, zirvedeki bağını da kopartmadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder