Hakan Çelik Amiral gemisi yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Amiral gemisi yenilendi

Volkswagen ürün gamının amiral gemisi, büyük SUV segmentindeki Touareg yenilenerek Türkiye’de satışa sunuldu. Ön ve arka tasarım hatları keskinleştirildi, başta ekranlar olmak üzere teknoloji seviyesi yükseltildi, iç mekana üst seviye premium dokunuşlar yapıldı. Ön taraftaki yeni geliştirilen HD Matrix farlar, bagaj kapağı boyunca uzanan yatay LED ışık çizgisi ve animasyonlu LED arka aydınlatma, Yeni Touareg’in en dikkat çekici özellikleri arasında.

MÜTEVAZI KİTLEYE PREMIUM DENEYİM

Yenilenen Touareg’in ilerici teknoloji seviyesi, üst düzey kaliteye sahip iç mekanı ve gücünü motor sporları geçmişinden alan üstün yol tutuşu ile Volkswagen markasının premium konumlandırmasını daha da güçlendirdiğini söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Touareg ile gösterişi sevmeyen, premium deneyim yaşamak isteyen, mütevazı bir hedef kitleye ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Amiral gemisi yenilendi

EN İYİ AYDINLATMA

Yeni Touareg, dünyanın en iyi aydınlatma sistemlerinden biri olan HD Matrix farlarla pazara sunulan ilk Volkswagen modeli. 38 bin’den fazla yüksek çözünürlüklü mikro LED pikselden oluşan matrix farlar yolu her zamankinden daha iyi aydınlattığı için sürücü ve yolculara en üst düzeyde konfor ve güvenlik sağlıyor. Bu HD Matrix aydınlatma sisteminin yakın zamanda diğer SUV modellere de aktarılması planlanıyor. Aracın içindeki standart sesli komut sistemi de iyileştirilmiş. Elektronik cihazların daha hızlı şarj edilmesini sağlamak için USB-C bağlantılarının şarj kapasitesi 45 Watt’a çıkarılmış. Ayrıca arka koltukta 230 voltluk bir priz bulunuyor.

Amiral gemisi yenilendi

VW Satış Müdürü Özgür Özbalaban

Hem şehir içi, hem off-road hem de uzun yolda konforlu bir sürüş vadeden model, piyasaya çıktığı 2002 yılından bu yana dünyada 1.1 milyondan fazla, Türkiye’de ise 3.700’ü aşan müşteri ile buluştu.

Amiral gemisi yenilendi

VW Pazarlama Müdürü Tilbe Polat

AVRUPA’DAN ÖNCE TÜRKİYE’DE

Yeni nesil mobilite şirketi GRS Automobility, Çin’in en hızlı gelişim gösteren elektrikli otomobil markası Hozon Neta ve Hollandalı mikromobilite uzmanı Carver markalarını Türkiye yollarıyla buluşturuyor. Aralık ayında satışa çıkacak Neta ve Carver’a ilişkin konuşan GRS Automobility Genel Müdürü Vedat Uygun, “Satış adetlerinden ziyade kullanıcıların sevdiği markaları temsil etme motivasyonu üzerinde duruyoruz. 2030 yılında Türkiye’deki mobilite şirketleri arasında ilk 3’te yer almak vizyonumuzun genel çerçevesini oluşturuyor” dedi.

Haberin Devamı

Amiral gemisi yenilendi

STABİL SÜRÜŞ KARAKTERİ

B segmentindeki SUV model Hozon Neta, 2024 yılında gireceği Avrupa pazarından önce Türkiye’de satışa sunuluyor. Dünya’nın en iyi batarya üreticilerinden CATL batarya ile şehir içi 420 kilometre sürüş menzili (WLTP) sunarken, 30 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80’e hızlı şarj özelliğiyle öne çıkıyor. Neta GT ise 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,7 saniyede çıkabilen safkan bir elektrikli coupe olarak 2024 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak. Carver markası da GRS Automobility’nin önümüzdeki ay itibarıyla Türkiye’de satışa sunmaya başlayacağı bir diğer marka olarak öne çıkıyor. Carver’ı rakiplerinden ayıran en büyük unsur ise Dynamic Vehicle Control sistemi sayesinde tıpkı motosikletlerde olduğu gibi virajlarda belli bir açıda yana yatabilmesi ve böylelikle çok daha güvenli ve stabil bir sürüş deneyimi sağlaması oluyor.

Haberin Devamı

ÇİN’DEN YENİ YATIRIM YOLDA

Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere Ulu Motor ile anlaşmaya varan Çin merkezli Skyworth, Türkiye operasyonları için Skyworth Motor Limited Şirketi’ni kurdu. Türkiye’de 2024 yılı içerisinde 800 + 4C mimariye sahip yüzde 30’dan yüzde 80 şarja 6,5 dakikada çıkan batarya üretim endüstriyel depolama fabrikası açacak olan iki grup bu ortak projeye yatırım gerçekleştirecekler. Skywell, 2024 ilk çeyreğinde kurulması planlanan Batarya Geliştirme ve Üretim Fabrikasıyla enerji depolama alanında da önemli bir rol oynayacak.

BAŞLANGIÇ İÇİN 30 MİLYON DOLAR

Ulu Motor CEO’su Mahmut Ulubaş ile anlaşmaya varan Skywell Kurucu Ortağı ve CEO’su Wu Longba bu doğrultuda ilk resmi adımı atmak üzere kısa süre önce Türkiye’ye gelmişti. Ulu Motor Skywell ve Leapmotor markalarının Türkiye ve Avrupa’nın 15 ülkesinde distribütörlüğünü sürdürüyor. Mahmut Ulubaş ile sponsoru oldukları Rixos Göcek Sailing Cup’ta konuşma imkanı buldum. Çin’in önde gelen otomotiv kuruluşu ile işbirliği sayesinde açılacak olan batarya fabrikasının Türkiye’ye önemli kabiliyetler kazandıracağını söyledi. İlk etapta yatırım tutarlarının 30 milyon doların biraz üzerinde olduğunu ancak Çin’in vereceği karar doğrultusunda 1 milyar doları aşabileceğini ifade etti.

Amiral gemisi yenilendi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder