Hakan Çelik Burada iyi şeyler oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Burada iyi şeyler oluyor

Şehrin en merkezi yerinde konumlanmıyor, en büyük yerleşim birimlerinden de değil, nüfus yoğunluğu açısından da ilk sıralarda bulunmuyor ancak son yıllarda atılımları ve potansiyeliyle en fazla dikkat çeken ilçelerinden biri olmayı başardı. Bu performansta Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve çalışkan ekibinin büyük rolü var.

Tuzla, belediyelerden beklenen temel hizmetler konusunda oldukça yüksek bir beğeni seviyesine erişmiş durumda. Ancak Başkan Yazıcı “İnsanların günlük ihtiyaçlarına yanıt vermek asıl görevlerimizden biri, bunun çok ötesinde bir vizyonla ilçeyi Türkiye’nin en dikkat çekici merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” diyerek çıtayı yükseltiyor.

Haberin Devamı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNE GEÇİYOR

Tuzla’da kısa süre önce gazetemiz yazarlarını misafir ettiler. Ben Başkan Yazıcı’yı uzun süredir tanıyorum ve faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Geçtiğimiz günlerde deprem riskiyle karşı karşıya bulunan yapılarda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için bizzat iş makinasının operatör koltuğuna geçip yıkım çalışmalarına katılmıştı. Görebildiğim kadarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile çok sıkı çalışıyorlar. Bu hızla devam edilirse Tuzla kentsel dönüşüm çalışmalarında hayli öne geçen yerlerden biri olacak.

Burada iyi şeyler oluyor

İLÇE EĞİTİMDE ÖNE ÇIKIYOR

Şadi Yazıcı bir tıp doktoru, eşi de öyle. Her ikisi de sağlık sektörünü de yakından tanıyan insanlar. Bunun yanında Yazıcı uzun süredir ilçeyi eğitimde de öne çıkan bir merkez haline getirmek için uğraş veriyor. Tuzla sınırları içinde bir Temel Bilimler Üniversitesi kurulması için iş dünyasından akademik çevrelere kadar farklı kesimleri bir araya getirmek için gayret gösteriyor. Benim bildiğim kadarıyla çalışmalar ciddi şekilde olgunlaştı. Temel Bilimler Üniversitesi fikrini kendisinden ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım, Başkan Yazıcı neden ihtiyaç olduğunu çok somut örneklerle anlatmıştı. Gerçekten, yerli otomobil TOGG’dan savunma sanayii konularına kadar belli alanlarda farklı bir lige çıkan Türkiye’nin gelecekte daha büyük başarılara imza atacak insanlara ihtiyaç var. İyi yetişmiş gençler sadece mühendislik alanında değil bunların çekirdeği durumundaki matematik, kimya, fizik ve biyoloji alanında da yetkinlik geliştirmeli. Tuzla Belediyesi’nin yaz okulları ve dene yap atölyelerinden Teknofest’e kadar bir dizi alanda popüler bilime bu kadar yüksek ilgi gösterilmesi gençlerin bu konulara ne kadar meraklı olduğunu gösteriyor. Dr. Şadi Yazıcı temel bilimlerin yanında teknolojiyi de yakından takip eden bir belediye başkanı. Kişisel Youtube kanalında uzaydan jeolojiye kadar farklı konularda sohbetlere yer veriyor. Kurucusu olduğu müzede de bilim ve teknoloji tarihinden oldukça sıra dışı objeler yer alıyor. Tuzla, gemi yapımı konusundaki tersaneleriyle sadece ülkemizin değil dünyanın sayılı merkezlerinden biri durumunda. Bu tersanelerde üretilen gemiler bugün dünyanın farklı bölgelerinde çok ciddi askeri ve lojistik görevleri yerine getiriyor.

Haberin Devamı

YATIRIMCIYI ÇEKİYOR

Büyük endüstri kuruluşlarının varlığı Tuzla’yı çevre, iklim ve yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi gibi başlıklarda da öne çıkan bir yer haline getiriyor. Şadi Yazıcı gerçekten görev süresi içinde Tuzla’da yaşam kalitesini artırmakla kalmadı farklı kesimlerden kişi ve kuruluşların “Acaba nasıl bir yatırım yapabiliriz?” diye baktıkları bir yere dönüştürdü.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder