Hakan Çelik Dikkat çekici bir model
HABERİ PAYLAŞ

Dikkat çekici bir model

Jeep’in, sürdürülebilir geleceğe yönelik oluşturduğu elektrifikasyon stratejisinin en yeni ürünü Avenger, ODMD geçen ayki satış verilerine göre B-SUV segmentinin en fazla tercih edilen elektrikli otomobili oldu. Jeep Avenger, Türkiye’de satışa sunulduğu ilk ayda 248 adetlik satışa ulaştı. Kazandığı Avrupa’da Yılın Otomobili (COTY- Car of the Year) Ödülü’yle dikkatleri üzerine çeken Avenger, üstün sürüş kabiliyeti, yenilikçi teknolojiler, geniş iç hacim, konfor ve eğlence sunuyor. Hem asfalt hem de hafif arazi kullanımında alternatif bir tercih olarak ön plana çıkan Avenger, Jeep’in yenilikçi ruhunu ve çevreci yaklaşımını temsil ediyor.

Haberin Devamı

Dikkat çekici bir model

100 KM’DE 15.4 KWH TÜKETİM

Avenger, 115 kW (156 beygir) güç ve 260 Nm tork üreten 400 voltluk elektrik motoru ile yeni 54 kWh batarya ile 100 km’de 15.4 kWh tüketime sahip. Avenger, WLTP döngüsünde 400 km, şehir içinde ise 550 km’ye varan menzil sunuyor. Hızlı şarj noktalarında DC 100 kW Mod 4 kablo ile 30 km sürüş menzili için 3 dakikada şarj oluyor.

Dikkat çekici bir model

Bataryalar yüzde 20’den yüzde 80’e sadece 24 dakikalık sürede şarj edilebiliyor. Batarya dahil 1500 kg ile elektrikli bir araç için oldukça düşük bir ağırlığa sahip Avenger bunun faydasını menzil ve ataklık olarak ortaya koyuyor. Avenger 0’dan 100 km/s hıza 9 saniyede ulaşıyor. Türkiye pazarına modelin en donanımlı versiyonu Summit donanım seviyesi ile sunulan Avenger 1.6 milyon TL’lik fiyattan satışa sunuluyor.

İDDİALI FİYATLARLA TÜRKİYE’DE

Çin’in önde gelen ve hızla büyüyen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde yer alan SWM, Türkiye’de iki yeni SUV modelini satışa sunarak ülkemiz pazarına giriş yaptı. Türkiye’de Atmo Grubu tarafından temsil edilen İtalyan otomotiv üreticisi SWM, C-SUV segmentinde yer alan ve fiyatperformans dengesiyle dikkat çeken SWM G01 ve G01F modelleriyle pazardaki yer edinmeyi hedefliyor. SWM, SUV model ailesini Türkiye’ye özel uzatılmış 5 yıl veya 150 bin kilometre garantiyle 922 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.

Dikkat çekici bir model

14 BAYİ HEDEFİ VAR

SWM’in içinde İtalyan ruhu taşıyan bir İtalyan markası olduğunu söyleyen SWM Denizaşırı Ülkeler Genel Müdürü Li Guo, “Birçok küresel oyuncu Türkiye pazarında iyi ürünlerle yer alıyor. Dünya çapında 30’dan fazla ülkede yer alıyoruz. 2023 yılı için toplam satış hacmimizin dünya çapında 240 bin adet araç seviyesinde olmasını bekliyoruz. Türkiye de küresel satışlarımıza önemli katkı sağlayacak” dedi. SWM’i Türkiye’de temsil eden ATMO Grubu’nun Türkiye CEO’su Anton Chernov ise “Türkiye pazarında hedefimiz 2024 yılında ilk 20 marka arasında yer almak. İstanbul ve Ankara’da satış ve satış sonrası hizmetleri verecek bayilerimiz Ocak 2024’te tamamen hazır olacak. Ardından 2024 yılı sonuna kadar 12 farklı şehirde toplam 14 bayi açmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

KAZALARA DİKKAT!

Otomobil, motosiklet gibi diğer ulaşım araçlarına göre daha ucuz olması ve alışılagelmiş şehir trafiğinden kaçarak seyahat edilebilmesi, ulaşılabilirliği ve kullanım kolaylığı nedeniyle elektrikli scooterlar ve benzerleri en çok tercih edilen şehir içi ulaşım araçlarından biri haline geldi. Bu ulaşım araçlarını kullanırken trafik kurallarına uymamak, kask ve diğer koruyucu önlemeleri almamak, özensiz ve riskli sürüş gibi hayati tehlike yaratan birçok travmaya da maruz kalınmasını kaçınılmaz hale getirebilir. Doç Dr. Metin İlhan Dağsuyu, scooter kullanımının yaygınlaşmasının travmaya bağlı çene kırığı oranını belirgin bir biçimde artırdığını açıkladı ve sürücülerin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

TASARRUFLU BİR SCOOTER

Milano’da kapılarını açan ve motosiklet dünyasının sınırlarını belirleyen EICMA Fuarı’nda, Yamaha Motor’un yeni modelleri tanıtıldı. Yamaha’nın sürprizi scooter kategorisinde yarattığı yepyeni modeli RayzR oldu. Sadece 99 kg ağırlığındaki başlangıç seviyesi scooter RayZR 125cc Euro5 Blue Core motoruyla tasarruf peşindeki şehirli kullanıcının ilgisini çekecek. Yeni Akıllı Motor jeneratörü, motorun son derece sessiz çalışmasını sağlıyor.

Dikkat çekici bir model

Sıradaki haber yükleniyor...
holder