Hakan Çelik Dünyada 1 numara
HABERİ PAYLAŞ

Dünyada 1 numara

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, göreve gelir gelmez Türkiye markasını daha güçlü şekilde konumlandırmak için kolları sıvadı. ETS ve Maxx Royal ile uluslararası turizm pazarında büyük başarı kazanan Ersoy’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültür ve Turizm Bakanı seçilmesi sektörde memnuniyet yaratmıştı.

Ersoy, Türkiye’nin daha az öne çıkan bölgelerini de ayağa kaldırmak istiyor. Bu çerçevede kısa süre önce aralarında Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın da bulunduğu Güneydoğu illerine gitti.

Haberin Devamı

Ersoy’un danışmanı Tayfun Topal “Kapadokya’ya gidiyoruz, çok farklı bir gezi olacak” dediğinde merakım bir kat daha arttı. Kapadokya’yı bu defa çok deneyimli bir turizmci olan Ersoy’un vizyonuyla görmek bir başka olacaktı.

Nevşehir uçağından indiğimiz andan itibaren önemli yerleri ziyaret etmeye başladık. Göreme Açık Hava Müzesi, Güray Müzesi, Tokalı Kilise, Uçhisar, Paşabağları ve Hacıbektaş gittiğimiz yerler arasındaydı. Avanos’ta çömlek ustası Şaban Topuz bize esprili bir dille hünerlerini gösterdi. Türkiye’de yaşayan Amerikalı başarılı keman sanatçısı Ellen Jewett burada bize mini bir konser verdi.

Konaklamayı Kayakapı Otel’de yaptık. Otelin yatırımcısı İsveç doğumlu Türk iş insanı Yakup Dinler. Kardeşi Mehmet Dinler de Royal Balon şirketini yönetiyor. Akşam yemeğini Kapadokya’nın bir başka güzel oteli CCR’de yedik. Şirketin Genel Müdürü Mustafa Çankaya, Japon fotoğraf makinesi üreticisi Canon’un Türkiye temsilcisi.

Pazar sabahı 06.00’da balona binmek üzere yola koyulduk. Bu kadar erken çıkılma nedeni, hava koşulları. Kapadokya sıcak hava balonu denen uçuşların dünyadaki bir numaralı merkezi. Kişi başı uçuş ücreti 160 Euro dolayında.

Balon etkinliğinden sonra Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Ferit Şahenk bizi ana yatırımcısı olduğu Argos Otel’de kahvaltıya davet etti. Şahenk, bu projedeki ortağı Gökşin Ilıcalı ile harika bir mekân yaratmış. Gökşin Ilıcalı, ünlü müzisyen ve DJ Mercan Dede’nin ağabeyi. Argos Otel gibi nitelikli turizm yatırımlarıyla üst segment ziyaretçi çekmek mümkün.

Haberin Devamı

“Gidilmesi gereken ilk 10 yer” diye sorsanız Kapadokya listemin en başlarında yer alır. Nevşehir sınırlarında bulunan Kapadokya, yeryüzü özellikleri, ambiyansı ve mistik ortamıyla çok eşsiz bir yer.

Zaten burası Efes ve Pamukkale ile birlikte Türkiye’nin en fazla seyahat edilen 3 ören yerinden biri. Bu yıl içinde Kapadokya’ya en fazla turist Çin, Güney Kore, Tayvan, Malezya ve Brezilya’dan gelmiş. Avrupa’dan gelenlerin sayısında ise ciddi düşüş var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder