Hakan Çelik Fatih Erbakan nasıl bir siyasetçi?
HABERİ PAYLAŞ

Fatih Erbakan nasıl bir siyasetçi?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile CNN Türk’te bir canlı yayın gerçekleştirdim. Kendisi ile daha önce sohbet etme imkânım olmamıştı. Yeniden Refah, bu seçimin sürpriz çıkış yapan partilerinden biri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu potansiyeli fark ederek Erbakan ve arkadaşlarının Cumhur İttifakı’na katılmaları için yoğun çaba harcamasının gerekçeleri, seçimden sonra çok daha net anlaşıldı. Yeniden Refah lideri Dr. Fatih Erbakan da bu yakınlaşma sürecini çok iyi yönetti.

Haberin Devamı

Tıpkı kendisi gibi partisinin de çok genç olmasına karşın gelecekte de siyasetin önemli bir oyuncusu olacağının güçlü şekilde işaretini verdi. Nitekim daha şimdiden Yeniden Refah’ın aldığı sonuç, Millet İttifakı’nda Deva, Gelecek ve Saadet Partisi’nin yol haritasını etkileyecek bir boyut kazandı. 14 Mayıs’taki milletvekilliği seçiminde “hazine yardımı” almak için gerekli olan yüzde 3 oy barajının kıl payı altında kalan Yeniden Refah Partisi, bu imkâna da kavuşmuş olsaydı daha enerjik şekilde yola devam edebilirdi. Dr. Fatih Erbakan, bugüne kadar olduğu gibi üyelerden ve davaya gönül verenlerden aldıkları destekle yürüyeceklerinin altını çizdi.

Fatih Erbakan nasıl bir siyasetçi

 

Dr. Fatih Erbakan başarılı eğitimi olan bir isim. Çocukluğu ve gençliği Millî Görüş felsefesinin hâkim olduğu ortamlarda geçmiş, merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın sadece oğlu olarak değil, iyi bir öğrencisi olarak çalışmış. Bununla birlikte farklı sosyolojileri tanımak ve dünyayı daha iyi kavramak için de ciddi gayreti olmuş. İlk izlenimlerim nazik, ölçülü ve tevazu sahibi olduğu yönünde. Ayrıca dikkatli bir dinleyici. Kendisini de net ifade ediyor.

Karşıt görüşleri anlamaya, diyaloğa açık. CNN Türk’te uzun bir yayın yaptık, pek çok önemli başlığı ele aldık. Seçim sonrasında yaşam tarzına müdahale iddialarından gericilik suçlamalarına, Cumhur İttifakı ile hangi boyutta iş birliği yapılabileceğine kadar kritik konuları konuştuk. Laiklik ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili sorularıma da yanıt verdi. Yayından notlarımı, Erbakan’ın öne çıkan açıklamalarını paylaşmak istiyorum: Seçimde aldıkları başarılı sonuç hakkında da “Bu sonuç Millî Görüş’ün, rahmetli Erbakan hocamızın o 54. hükümette yaptığı çok önemli hizmetlerin hâlen milletimiz tarafından takdir edildiğinin ve milletimizin kalbinde bir yeri olduğunun göstergesi. Yerel seçimler için şimdiden kolları sıvayıp çalışmalara başladık…” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Gericilik ile ilgili sorularıma da şu yanıtı verdi: Millî Görüş çizgisi gericilik değildir. Teknoloji alanında Türkiye’de en büyük sanayileşme hamlesi Erbakan Hoca döneminde yapıldı. Yaşam tarzına müdahaleyle ilgili de hep söyledik; öncelikle inancımız buna engel. Cenab-ı Allah insanlara günah işleme özgürlüğü vermiş. Mani olursanız büyük bir günah işlersiniz. Zorla ve korkudan dolayı namaz kılması, başını örtmesi şirk koşmaya girer. Zorlamayla olması bizim inancımıza aykırı. İnsanların isteğiyle bunu yapar veya yapmaz.

AK Parti 21 yıldır iktidarda. Kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmedi. Bu gibi algı operasyonlarına milletimiz itibar etmedi” dedi. Yeni anayasa yapılmasını faydalı gördüklerini, bu sürece destek olacaklarını açıkladı. Diyanet İşleri’nin kapatılmasıyla ilgili taleplere kesinlikle karşı olduklarını söyledi. Bununla birlikte Diyanet’in siyasi bir çizgiye girmemesi gerektiğini de vurguladı. Laiklik tanımının da Türkçeye ve Türkiye’nin şartlarına uygun şekilde yapılmasının yararlı olacağını ifade etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder