Hakan Çelik Gaziantep'in model kent olma hedefi
HABERİ PAYLAŞ

Gaziantep'in model kent olma hedefi

Gaziantep Türkiye’nin yükünü sırtlayan çok önemli şehirlerden. Son derece dinamik bir ekonomi, ciddi bir üretim merkezi. Ekonomik büyüklük ve ihracat kriterlerinde Ankara ile yarışıyor. Gaziantep’in bu başarısında gelişime açık toplum yapısının, rekabete sıkı şekilde hazırlanan iş dünyasının rolü büyük. Gaziantep’i eskisi kadar sık ziyaret edemesem de uzaktan takip etmeye devam ediyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile Bakanlığı döneminde icraatlarıyla dikkat çekmiş ve farklı kesimlerle güzel bir diyalog kurmuştu.

Haberin Devamı

Gaziantep’teki görevinde yerel yönetimlerde de aynı başarı çizgisini tekrarlıyor. Altını çizmek istediğim önemli şeylerden biri de Gaziantep’e dönük yabancı ilgisi. Hangi büyükelçi veya diplomatik temsilciyle Anadolu’ya dair bir şey konuşsam konu bir şekilde Gaziantep’e geliyor. Mevcut işbirliklerinden ve ileriye dönük çalışma arzularından bahsediyorlar. İki önemli şey daha var; o da Gaziantep’in insanları kucaklayan kimliğiyle ilgili.

Şehir, gerek Suriye’de yaşanan acı olaylar gerekse deprem sürecinde yüzbinlerce insana umut kaynağı oldu. Özellikle Suriye iç savaşından kaçan ve bölgeye gelen insanların sayıca çokluğu derin bir kaygı yaratsa da Gaziantep bu süreci -belki dedünyada en dikkatli yöneten şehirlerden biri haline geldi. Gaziantepliler bizzat depremden ciddi şekilde etkilenen yerler arasında olmasına karşın komşu illere yardım için de kolları sıvadı.

Gaziantepin model kent olma hedefi

 

Bir yandan seçim hazırlıkları diğer taraftan ekonomiye dönük beklentilerin yükseldiği süreçte Gaziantep’te ilave olarak neler yapılıyor, Başkan Fatma Şahin’in ajandasında hangi projeler var? Aldığım notları özetle paylaşmak istiyorum: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın yaklaşıyor olmasıyla Fatma Şahin, çalışmalarında gençlere dönük yeni adımlara öncelik vermiş. Bunlar arasında, yeni evlenen çiftler, bisiklet ve konut başlıklarına ilişkin destek paketleri bulunuyor.

  • Bu kapsamda ilk müjde evlilik hazırlığı yapan çiftler için geldi. Sadece Gaziantep’te ikamet eden gençlerin yararlanacağı bu destek sayesinde dünya evine girecek gençlerin beyaz eşyasından oturma grubuna kadar neye ihtiyacı varsa karşılanacak. Destek paketi, 7 Mayıs 2023 tarihinden sonra evlenecek kişileri kapsayacak.
  • Uygun ödeme planlarıyla konut müjdesi çok önemli. Bu alanda ciddi bir beklenti vardı. Buna göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazi Konut Ofisi’ne başvuru yapacak kişiler, Kuzeyşehir, Güneyşehir, Fıstıkkent ve Bayramlı’da yapılacak bin yeni konutun sahiplerinden biri olabilecek.
  • Çevre dostu araç niteliği taşıyan bisikletin kullanımını artırmak ve sağlıklı ulaşımı Gaziantep’te yaygınlaştırmak için Başkan Şahin’in son çalışması, 18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere dağıtılacak bisikletler. Şehirde 50 kilometrelik bisiklet yollarının da kullanımını artıracak bu dağıtımda günlük olarak Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen 500 bisiklet hızlıca gençlere ulaştırılacak.
  • Anadolu’da bisikletlerin hayata katılması konusunda çok geç kalındı, Gaziantep bu son adımıyla güzel bir örnek olacak gibi görünüyor. Zira sadece geniş kitlelere bisiklet dağıtılması değil, bunun için uygun altyapının geliştirilmesi konusunda da yoğun bir gayret var.

Anadolu’nun üretimde lokomotif şehri Gaziantep’i, seçimlerden sonra ilk fırsatta ziyaret etmek ve atılan adımları yerinde görmek istiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder