Hakan Çelik İhracat 30 milyar doları bulur
HABERİ PAYLAŞ

İhracat 30 milyar doları bulur

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), 2020 yılını değerlendirerek 2021 beklentilerini paylaştı. Buna göre, otomotiv tedarik sanayi iç pazardaki yüksek talebin etkisiyle yılı 2019 yılına göre yüzde 10 üretim kaybı ile tamamladı. İhracat pazarlarındaki yavaşlamanın etkisiyle 2020 yılında otomotiv tedarik sanayinin ihracatı yüzde 11.4 daralarak 9.4 milyar dolar oldu. Bu dönemde sektörün ciro kaybı ise 22 milyar lirayı buldu.

İhracat 30 milyar doları bulur

Türkiye’nin en büyük otomotiv kuruluşlarından Oyak Renault, Bursa’da ürettiği Megane ve Clio modellerinin yüzde 80’ini, 70 ülkeye ihraç ediyor.

Haberin Devamı

1.5 milyonluk üretim

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, “Otomotiv tedarik sanayicilerinin kasasından geçen sene 3 milyar dolar eksildi. 2021’in dünyada olduğu gibi Türkiye’de de toparlanma yılı olmasını bekliyoruz. Bu sene ülkemizde araç üretiminin yüzde 13 artışla 1.5 milyon adet, otomotiv ihracatının 30 milyar dolar, tedarik sanayi ihracatının ise 10.5 milyar dolar olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

TAYSAD Başkanı Alper Kanca ise otomotiv sanayisinin, yurtdışındaki algısını yükseltmek ve yeni işbirlikleri geliştirmek amacıyla Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) desteği ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) işbirliği ile Almanya, Fransa ve İngiltere’de tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bu sınıf çok ilgi görüyor

Yeni Juke 229 bin 900 lira başlangıç fiyatıyla bayilerdeki yerini alıyor. Nissan Türkiye, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu Genel Müdürü Emre Doğueri, yeni Juke’un müşterilerin beklentilerini fazlasıyla karşılayacağına inandıklarını söyledi.

İhracat 30 milyar doları bulur

B SUV sınıfı Avrupa’da rekabetin çok yoğun yaşandığı segmentler arasında. Son dönemde Peugeot ve Renault’nun bu sınıftaki atağı Avrupa pazarını iyice hareketlendirdi. Japon üreticiler de uzun süre hakim oldukları bu kategoride yeniden zirveye çıkabilmek için kolları sıvadı.

Dünyada SUV sınıfına öncülük eden markalardan biri olan Nissan, Intelligent Mobility özellikleriyle donatılmış yeni Juke’u Türkiye’de satışa sundu. Heyecan verici tasarımı, genişleyen iç hacmi ve boyutlarıyla ve teknolojik özellikleriyle ön plana çıkan Nissan Juke, bu sınıftaki rekabeti daha da sertleştirecek.

Haberin Devamı

4 farklı donanım

Yeni Juke’un, 3 silindirli, 1.0 litrelik turbo şarjlı 115 beygir gücünde olan motoru, 6-ileri manuel vites ya da 7-ileri çift kavramalı otomatik vites (DCT) seçenekleri sayesinde yüksek performans ve yakıt tasarrufu avantajlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Juke, Tekna, Platinum, Platinum Perso (iç dizaynı kişiselleştirilebilir özel versiyon) ve Platinum Premium olmak üzere 4 farklı donanım seçeneği ile satışa sunuluyor.

Türkiye'de bekleniyor

Volkswagen Golf, sekizinci nesliyle iddiasını sürdürüyor. Yeni Golf, 2020 yılında başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da yaklaşık 312 bin adetlik satış rakamına ulaştı. Volkswagen Binek Araç Üst Yöneticisi (CEO) Ralf Brandstätter, özellikle GTI, GTD ve GTE gibi önemli versiyonlarının da piyasaya sürülmesiyle üçüncü çeyrekte ivme kazandığını söyledi. Satış sıralamasında Golf’ü, iki farklı Volkswagen modeli takip ediyor; Tiguan ve Passat. Yeni Golf’ün 2021 yılının ortalarına doğru Türkiye pazarında da satışa sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

İhracat 30 milyar doları bulur

Yakında geliyor

Citroen, 2021’in ikinci yarısında satışa sunulacak olan başarılı hafif ticari aracın elektrikli ve bağlantılı versiyonu e-Berlingo Van’ı tanıtıyor. e-Berlingo Van, 275 kilometreye varan elektrikli sürüş menzili sayesinde, üstün hareket özgürlüğü sunarak profesyonellerin günlük gereksinimlerini karşılıyor. 4.4 m3’e kadar kargo alanı, 800 kilograma kadar yük taşıma kapasitesi ve kabininin modülerliği de dahil olmak üzere dört farklı gövde tipiyle üretiliyor.

İhracat 30 milyar doları bulur

Engelsiz iletişim

Toyota Türkiye, bir ilki gerçekleştirerek işitme engelliler için işaret diliyle konuşma olanağı sunan görüntülü iletişim hattını hizmete açtı. İşitme engeli bulunan tüketiciler böylelikle Toyota’nın web sitesindeki ‘toyota.com.tr/ engelsiziletisimhatti’ linkinden işaret dili ile hizmet veren çalışanlar tarafından Toyota ve modelleri hakkında her türlü bilgiyi alabilecek. Bu yenilikçi uygulama için işitme engeli bulunan bir çalışan da istihdam edildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder