Hakan Çelik İşte Güney Kore mucizesi
HABERİ PAYLAŞ

İşte Güney Kore mucizesi

Güney Kore, son 40 yıldaki dönüşümüyle dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline geldi. Bu gelişimde önemli katkısı bulunan sanayi ve teknoloji şirketi Hyundai, yeni modelleriyle Almanlara kök söktürüyor.

İşte Güney Kore mucizesi

LOKOMOTİF OLDU

Geçmişte Asyalı otomobil üreticileri rekabette öne çıkamıyordu. Bu döngüyü önce Japon markaları kırdı. Ardından Güney Kore devrimi geldi. Hyundai Grubu bu büyük dönüşümün lokomotif markası oldu. Hyundai, kardeş şirketi KIA ile birlikte bugün dünyada 4’üncü büyük grup durumunda. Koreli şirket, Türkiye’de de i10, i20 ve BAYON modellerini üretiyor. Hyundai, binek otomobilde olduğu gibi SUV’da da çok iddialı hale geldi. Markanın tamamen yenilenen Tuscon modeliyle bir izlenim sürüşü gerçekleştirdim.

Haberin Devamı

389 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Kullandığım araç 136 beygir gücünde 1.6 litre dizel motorlu, Elite Plus donanıma sahipti. Otomobili şaşırtıcı derecede başarılı buldum. Ön tasarım yenilikçi ve şık görünümüyle belki de son 20 yılın en iyilerinden. Geri görüş kamerası, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuk gibi donanımlar var.

İşte Güney Kore mucizesi

Bagaj 598 litrelik kapasite ile bu sınıfın üzerinde bir hacim sunuyor. 0’dan 100 kilometreye hızlanma değeri 11.4 saniye. Şehir içinde yakıt tüketimi 7.5 litre. Yakıt deposu 54 litre. Birçok araç sadece 2 çeker olarak satılırken Tuscon’un 4 çeker imkanı vermesi artı puan. Yeni Tuscon’un başlangıç fiyatı 389 bin TL. Kullandığım 4 çeker özellikli Elite Plus aracın fiyatı ise 562 bin TL.

STRATEJİK İŞBİRLİĞİ

800 KİŞİLİK EK İSTİHDAM

Yüksek teknolojili ve çevreye duyarlı toplu taşıma araçları geliştirme stratejisiyle yatırımlarını sürdüren Karsan, dünyanın önde gelen markalarının modellerini üretmeye yönelik işbirlikleri yapmaya devam ediyor. Karsan son olarak, Oyak Renault ile 2022’nin sonundan itibaren geçerli Megane Sedan üretimi için 5 yıllık anlaşma imzaladı. Işbirliği ile yıllık 55 bin adetlik üretim hacmi oluşacak. Karsan, Megane Sedan üretimi için Oyak Renault adına 210 milyon TL yatırım yapacak ve üretilen araç başına da bir gelir elde edecek. Yatırımla 800 kişilik ek istihdam da yaratılacak.

Haberin Devamı

İşte Güney Kore mucizesi

SEKTÖRE FARKLI BİR AÇILIM

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, “Bir yandan, markamıza ait toplu taşıma araçlarını yüzde 100 elektrikli ve otonom olarak geliştiriyoruz ve ihraç ediyoruz. Jest Electric, Atak Electric ve Otonom Atak Electric Avrupa’nın önde gelen çevreci ulaşım çözümleri arasında.

Oyak Renault ile işbirliğimiz kapsamında ise Megane Sedan, üretim kapasitemizin sürdürülebilirliği açısından çok önemli” dedi. Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun da “Alanında köklü bilgi birikimine ve yetkin işgücüne sahip bir marka olan Karsan ile hayata geçireceğimiz bu çalışmayla sektöre farklı bir açılım getireceğiz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder