Hakan Çelik Liderlik katkısı büyük
HABERİ PAYLAŞ

Liderlik katkısı büyük

Türkiye’nin en köklü otomobil fabrikalarından Oyak Renault tarafından üretilen Megane Sedan, yeni versiyonuyla da zirveyi hedefliyor. Araç, zengin donanımlar, motor ve tasarım özellikleriyle iddialı olmayı sürdürecek.

Liderlik katkısı büyük

ŞIK VE RAFİNE

Dört yıl önceki lansmanından bu yana büyük beğeni toplayıp 200 binden fazla satış adetine ulaşan Renault’nun amiral gemisi modellerinden Megane Sedan yenilendi. Bursa’daki OYAK Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilip 30’a yakın ülkeye ihraç edilen ve 2020 sonu itibarıyla Türkiye’nin en çok satan ilk 3 otomobilinden biri olan Megane Sedan, daha şık ve rafine tarzıyla görücüye çıkıyor. Yeni teknolojilerle donatılan Megane Sedan’da konfor ve güvenlik artırıldı.

Haberin Devamı

HER 5 ARAÇTAN 1’İ

Renault Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Türkiye, C Sedan adı verilen kategorinin ağırlıkta olduğu bir pazar. Öyle ki bu segment, ülkemiz binek otomobil pazarından yüzde 33 pay alıyor. Böylesine önemli bir sınıfta satılan her 5 araçtan biri olma özelliğini taşıyan Megane Sedan, yenilenen yüzüyle birlikte 21 yıldır aralıksız devam eden binek otomobil pazarı liderliğimizi geleceğe taşımak için önemli kozlarımızdan olacak” dedi. Yüzde 100 Pure Vision LED teknolojisiyle sunulan yeni Megane Sedan, sembolik C şeklindeki ışık imzası ile öne çıkıyor.

KONFORLU İÇ MEKAN

Yeni Megane Sedan 10.2 inçe kadar dijital gösterge paneli ile geliyor. Buna ek olarak 9.3 inç multimedya ekranı, konsolu daha modern bir görünüme kavuşturuyor. Yeni Renault Easy Link multimedya sistemi ile tüm navigasyon ve bilgi özelliklerinin yanı sıra Multi Sense ayarları da sunuluyor. Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu da konforu artıran yenilikler arasında yer alıyor.

YENİ MOTORLAR

Stop&Go özellikli Adaptif Cruise Control, öndeki araç ile aradaki mesafeyi koruyarak hızlanma ve frenlemeyi düzenliyor. Aktif acil fren destek sistemi, tehlike anında sürücüyü uyarırken, sürücü tepki vermekte geciktiği takdirde frenleri devreye sokuyor. Yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş, tamamen yenilenen 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu yeni benzinli motor, 115 beygir ve manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. 1.3 TCe benzinli motor ise 140 beygir 6 vitesli manuel şanzıman ya da 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla tüketiciyle buluşuyor. Yeni otomobil ayrıca 1.5 Blue dCi motor, 115 beygire sahip 6 vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunuluyor.

Haberin Devamı

SPORTİF BİR SUV

Premium Alman otomobil ürecisi Audi A5 Sportback serilerinin başarısından sonra Q serisinde de bu sportif tasarım seçeneğini sunmaya karar verdi. Audi’nin Q ailesinin en yeni üyesi Q5 Sportback önümüzdeki aylarda Türkiye’de satışa çıkacak. Audi Q5 Sportback Türkiye’de TDI ve TFSI olmak üzere, 204 beygir ile 265 beygir arasında değişen güç çıkışlarına sahip iki motor versiyonuyla pazara sunulacak.

Q5’teki Sportback’teki 2.0 litrelik 40 TDI adı verilen quattro motor, aracı 7.6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkarıyor. Güç aktarımı, yedi vitesli S tronic şanzımanla sağlanıyor. Benzinli seçenek olan 2.0 litre 45 TFSI quattro 6.1 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Benzinli motor, iki litrelik TDI gibi, yedi vitesli S tronic şanzıman ve quattro kullanıyor.

Haberin Devamı

Liderlik katkısı büyük

DİJİTAL MERKEZ GİBİ

Kontroller, ekranlar ve bilgi-eğlence sistemi için Q5 Sportback’te, Q5’te sunulan üçüncü nesil modüler bilgieğlence sistemi MIB 3 yerini alıyor. Bu modelde Audi sanal kokpit plus ve head-up display de sunuluyor. ‘Hey Audi’ diyerek etkinleştirilebilen sesli kontrol, araçla ilgili birçok ayarı yapmaya imkan tanıyor. Q5 Sportback’in 510 litre olan bagaj hacmi, arka koltukların katlanmasıyla 1480 litre ulaşıyor.

PANDEMİ ORTAMINDA SERVİS DENEYİMİM

Pandemi koşullarında virüse yakalanmamak için otomobil kullanıcıları araçlarının temel bakımlarını yaptırmak istemiyor, çıkan arızaları da görmezden geliyor. Oysa otomotiv sektörünün ciddi kurumları bu alanda kaygıya yer bırakmayacak şekilde satış ve servis noktalarında tedbirler alıyor. Volkswagen Passat marka şirket otomobilimiz sadece 2 bin kilometrede motor arıza uyarısı verince hemen bir servis randevusu aldım.

Liderlik katkısı büyük

Bir toplantı için Ankara’dan İstanbul’a dönüyordum. Şirket, beni İstanbul Esenler’deki Doğuş’un resmi bayiilerinden Avek Otomotiv’e yönlendirdi. Farklı insanlarla fiziki temasta bulunmamak için otomobili bizzat kendim götürdüm. Son derece temiz, bakımlı ve düzenli bir tesisle karşılaştım. Aracın direksiyonunu ve koltuklarını kaplayarak servise aldılar.

‘Avek’in cafe bölümünde kahve ikram edelim ve durum hakkında bilgi verelim. Ciddi bir mesele ise başka bir araç tahsis edelim’ dediler. Yaklaşık yarım saat içinde servis görevlisi yanıma geldi ve ‘dizel sisteminden kaynaklanan sorun çözüldü’ dedi. Temizlenmiş ve yıkanmış aracımı alıp servisten çıktım. Avek benden tam puan aldı. Diyeceğim o ki otomobilinizde sorun yaşıyorsanız, ciddi ve kurumsal servislere gitmekten çekinmeyin. Güvenlik ihmale gelmez.

Liderlik katkısı büyük

Sıradaki haber yükleniyor...
holder