Hakan Çelik Sadece bir gün değil hayat boyu dostuz
HABERİ PAYLAŞ

Sadece bir gün değil hayat boyu dostuz

Önemli olaylara atfedilen özel günler 24 saatlik zaman dilimiyle sınırlı kalmamalı. “Dünya Kadınlar Günü” deniyor, mesajlar veriliyor, dilekler tutuluyor, şikâyetler paylaşılıyor. Ertesi gün her şey unutuluyor. Sorunlar aynen tekrarlanıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde her yıl aynı tarihte yoğun iletişim yapılıyor. Ancak diğer takvim günlerinde bu konu unutulup gidiyor. “Engelliler Haftası”, “Kalp Sağlığı Günü”, “Dünya Sigarayı Bırakma Günü”, “Çevre Günü” vb... Neredeyse her özel olay için durum böyle.

Haberin Devamı

Bir konu ciddiyetle ele alınacaksa o alanda neler olup bittiği, zamandan bağımsız olarak takip edilmeli. Gerçek farkındalık ancak böyle oluşur. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de benzer şeyler gördük. Hayvanların yaşam hakkını savunan ve bunun için mücadele eden bir grup insan, dertlerini anlatmak için çırpınıp duruyor.

Sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendiğim için bu gayretleri çok değerli buluyorum. Liderlerin, kanaat önderlerinin yaklaşımları yakından izleniyor, rol model oluyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan günlük hayattan paylaştıkları fotoğraflar ve mesajlarla hayvan sevgisinin geniş kitlelere yayılmasına katkı vermişlerdi.

Sadece bir gün değil hayat boyu dostuz

Belediyelerin hayvan barınakları maalesef ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor. Yaşadığım mahallede benim de baktığım kediler var. Düzenli olarak aşılarını yaptırıyorum. Birçoğunu veteriner kontrolünde, onların önerilerini dinleyerek kısırlaştırdım. Bu sevimli dostlarımdan bazılarını sahiplendirmek istiyorum fakat bu konuyu ciddiye alan insanlara ulaşmak kolay olmuyor. Bizim medya grubumuzun televizyon ve gazetelerinin bulunduğu Demirören Medya Center çalışanları bu konularda oldukça hassaslar. Bahçede çok sayıda kulübemiz bulunuyor. CNN Türk’teki Hafta Sonu programımdaki ekip arkadaşlarım Dilan Bayır Polat ve Emine Kılınç onlarca kediyle ilgileniyorlar.

EV ARKADAŞI ARANIYOR

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında da özel bir çalışma yapan Whiskas, Göktürk Hayvan Sevenler Derneği ile ekim ayı boyunca çalışmalarını sürdürecek. “Hayvanlar için daha iyi bir dünya” hedefiyle çıktıkları “Ev Arkadaşı Aranıyor” projesiyle patili dostlarımızı sahiplendirmeyi amaçlıyorlar. Ev ihtiyacı olan 20 patili dostumuz başarılı fotoğrafçı Fethi Karaduman’ın objektifinin karşısına geçti. Eş zamanlı olarak sosyal medyada da paylaşılan projeyle dijitalde 2.680.973 kişiye erişildi. 25 farklı influencer iş birliğiyle hayvanlara ev arandı. Whiskas, yeni ev arkadaşı sahiplenen kişilere bir yıllık mama ile birlikte hayvanların ilk veteriner bakımlarını da üstlendi.

Haberin Devamı

Geçen yıllarda olduğu gibi 30 Eylül ile 2 Ekim arasında sokaklardaki dostlarımızın besleme ve yaşam alanlarını iyileştirmek için Patibüs ile yola çıkıldı. 3 günde toplam 280 km yol yaparak tüm İstanbul’da 25’ten fazla park ziyaret edildi. Patibüs, yolculuğu boyunca sokaklara yaklaşık 1 ton kuru mama dağıtırken, bine yakın kedi evi ve su kabı yerleştirdi. Bu arada tebrik etmek istediğim bir grup daha var: Ankara’daki Patiliköy Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği. Uzun süredir köpekler başta olmak üzere sokak hayvanlarına sahip çıkıyorlar. Onları zor şartlardan kurtarmak için çabalıyorlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder