Hakan Çelik Türkiye'ye dev yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'ye dev yatırım

OYAK ve Renault, Türkiye’ye 400 milyon Euro’luk tarihi bir yatırım gerçekleştiriyor. 2027 yılına kadar Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında 4 yeni model üretilecek. Bunlar arasında SUV araç Duster da var.

2024’ÜN İKİNCİ YARISINDA

Renault, ‘Uluslararası Oyun Planı 2027’ kapsamında, Renault markasını Türkiye’de pazar lideri yapma ve Türkiye’yi Avrupa dışında, dünyanın diğer noktalarına da ihracat yapan bir merkez haline getirme hedefini açıkladı. Bursa Oyak Renault fabrikasında 2027 yılına kadar 4 yeni Renault modeli üretilecek. Bu modellerden üçü, B ve C SUV segmentinde modeller olacak. SUV ailesinin ilki olan yeni Renault Duster, hibrit motor seçeneğiyle 2024 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Türkiyeye dev yatırım

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT HEDEF

Renault, 2027 yılına kadar Türkiye’deki satışlarının 1/3’ünün elektrikli veya hibrit olmasını hedefliyor. Türkiye için büyük önem taşıyan bu iddialı planı hayata geçirmek amacıyla Renault Group, OYAK ile birlikte 400 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaparak Oyak-Renault ortak girişimiyle Türkiye’de yeni model ve motor üretimine başlamayı planlıyor.

Türkiyeye dev yatırım

İHRAÇ MERKEZİ OLACAK

İstanbul’da gerçekleşen basın konferansında Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive şunları söyledi: “Renault, güçlü ve güvenilir ortağı OYAK ile birlikte 54 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Renault ve OYAK birlikte 7.5 milyondan fazla otomobil üretti ve Türkiye’deki her 7 otomobilden biri Renault logosu taşıyor. Türkiye en önemli merkezlerimizden biri olarak büyük rol üstleniyor. Hedefimiz hibrit ve elektrikli araçlara dayalı bir elektrifikasyon stratejisi uygulamak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa’nın değil, dünyanın diğer ülkelerinin de ihracat merkezi haline getireceğiz.”

YERLİLEŞME HAMLESİ

Türkiye’de yerel üretimin pazar liderliğinin anahtarı olduğunu belirten Renault Group Türkiye CEO’su Jan Ptacek de, “Yeni otomobillerden biri Duster olmak üzere 3 adet SUV olacak. Bu yeni ürünlerle Türkiye’de B ve C SUV segmentlerinde liderliğimizi daha da pekiştireceğiz” açıklamasını yaptı. Türkiye’de Renault markası ve kullanıcılar arasında derin bir bağ bulunduğunu ve Türkiye’nin bir Renault ülkesi olduğunu belirten MAİS AŞ CEO’su Dr. Berk Çağdaş da, “2024 yılından itibaren Türkiye’de yerlileştirmeyi planladığımız 3 SUV arasından ilki Yeni Renault Duster olacak. Duster dünya genelinde 1.7 milyondan fazla satış rakamına ulaştı. Yeni Renault Duster, önceki nesillerini başarılı kılan tüm özellikleri koruyor” dedi.

Haberin Devamı

EN DEĞERLİ MARKA

Toyota, Interbrand tarafından her yıl gerçekleştirilen Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands) araştırmasının 2023 sonuçlarına göre bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası oldu. Elektrifikasyon, sürdürülebilirlik ve Herkes İçin Mobilite gibi yenilikçi ve kapsayıcı çalışmalarıyla öne çıkan Toyota, araştırmada geçen yıl olduğu gibi 2023’te de sektöre liderlik etmeye devam ediyor. Değerlendirmeye göre Toyota’nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara yükseldi.

Türkiyeye dev yatırım

DEVRİM YARATACAK TEKNOLOJİ

Haberin Devamı

Hyundai Motor Grubu, ‘Tek Tekerlekli Tahrik Sistemi’ni (Universal Wheel Drive System) Güney Kore’nin başkenti Seul’de tanıttı. Bu yeni nesil araç tahrik sistemi, gelecekteki mobilite cihazlarının tasarımında devrim yaratacak. ‘Uni Wheel’, ana tahrik sistemi bileşenlerini tekerlek göbeği içindeki boş alana taşıyarak, elektrikli bir aracın (EV) kabinindeki mevcut alanı önemli ölçüde artıracak. Hyundai Motor Grubu’nun gelecekteki araç mimarilerinde alan kullanımına odaklanması, müşteri memnuniyetini daha da artıracak ve araç sahiplerine daha zengin bir kullanıcı deneyimleri sunacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder