Hakan Çelik Yeni amiral gemisi
HABERİ PAYLAŞ

Yeni amiral gemisi

CAM TAVANDA DEVRİM

Renault, IAA Mobility 2023’te yeni Scenic E-Tech Elektrikli modelinin dünya tanıtımını gerçekleştirdi, ayrıca merakla beklenen yeni Rafale modeliyle de dikkatleri çekti. Yeni Rafale E-Tech Hybrid modelinin solarbay panoramik cam tavan teknolojisi (istendiğinde karartılabilen veya aydınlatılabilen geniş tavan) fuarda kullanıcıların deneyimine sunuldu. 200 beygir E Tech hybrid güç aktarımı, 1.100 km sürüş menzili, 648 litre bagaj hacmiyle yeni Rafale modeli, Renault’nun ürün gamının en üst noktasında konumlanıyor. 7 koltuklu Kangoo’nun tamamen elektrikli versiyonu olan Yeni Grand Kangoo da fuarda kullanıcılarla buluştu.

Haberin Devamı

Yeni amiral gemisi

Renault Scenic efsanesi tamamen elektrikli güç aktarma sistemine kavuşuyor. Scenic E-Tech, 620 km’ye (WLTP) varan menziliyle şehir içi sürüşler ve uzun yolculuklar için çok uygun bir aile otomobili haline geliyor. Yeni modelin motoru 160 kW’a (220 bg’ye eşdeğer) kadar güç sağlıyor. Alttaki araç ise Renault’nun en büyük ve iddialı modeli durumundaki yeni Rafale. 2024 yılında satışa sunulacak.

GELECEK YIL TÜRKİYE’DE

MAİS AŞ Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Renault, markanın yeni tasarım dilini taşıyan ve özellikle geniş ailelere yönelik ihtiyaçları karşılayan Scenic modelinin yüzde 100 elektrikli versiyonunun dünya lansmanını gerçekleştirdi. D segmentindeki standartları yeniden belirleme iddiası taşıyan Rafale modeli de fuarın en ilgi çeken modellerinden biri olarak oldu. Rafale modelini 2024’ün ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunmayı planlıyoruz” dedi.

Yeni amiral gemisi

ÜST SEVİYEDE GÜVENLİK İSTEYENLERE

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu BMW, MINI ve BMW Motorrad markalarının üreticisi BMW Group yarının dünyasını şekillendirecek bireysel ulaşım vizyonunu ve en yeni modellerini IAA Mobility 2023’te sergiledi. BMW Group elektrifikasyon, dijitalizasyon ve döngüsel ekonomi odak alanlarındaki en son gelişmeleri paylaştı. Yeni BMW i7 Protection, üst sınıfta yüksek seviyeli güvenlik ve konfor arayan kullanıcılara seslenecek. BMW bu kategoriye resmen adım atarak en yakın rakibi Mercedes’e yalnız olmadığını hissettirecek. Bu araç yangın söndürme sistemi ve otomobilin içine belli bir süre taze hava temin etme teknolojisine sahip.

Haberin Devamı

Yeni amiral gemisi

GÖZALICI MODELLER

Mercedes Benz, yeni otomobili Concept CLA Class’ın dünya prömiyerini IAA Münih Mobility Fuarı’nda gerçekleştirdi. Elektrikli hipermiler, yeni Mercedes-Benz Modüler Mimarisi’ndeki (MMA) 750 kilometrenin üzerinde menzile ve yaklaşık 12 kWsa/100 km tüketim değerine sahip ilk araç. EQA, EQB, EQV’nin ilk gösteri prömiyerleri gerçekleşti. Mercedes-Benz Pavilion’da markanın en yeni elektrikli araçları yer aldı. Mercedes Benz, IAA Münih’te elektrikli araç filosu ile özel test sürüşleri ve Vision EQXX’te yolcu sürüşleri sundu. Mercedes-Benz AG Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius’un tanıtımını gerçekleştirdiği Concept CLA Class tek bir şarjla 750 kilometreden (WLTP) fazla menzil sunuyor.

Yeni amiral gemisi

İKİ BÜYÜK USTA İLE BİRLİKTE

Fuarda sergilenen modellerder biri de süper spor otomobil kategorisinde yer alan sıra dışı tasarımlı Vision One-Eleven oldu. Burada otomotiv dünyasının iki efsane tasarımcısı Mercedes Tasarım Direktörü Prof. Gorden Wagener ve Murat Günak ile sohbet etme imkanı buldum. Günak, Türkiye’nin Otomobili TOGG’u tasarlayan ekibin içinde yer aldı.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder