İrem Haliloğlu Eylül kolay bir ay değil!
HABERİ PAYLAŞ

Eylül kolay bir ay değil!

İşte, Eylül ayı burç yorumları:

Yeni bir mevsime yeni bir aya giriş yaptık.

Biliyorum ki hepiniz bu ayın ne kalitede geçeceğini merak ediyorsunuz.

Hadi, o zaman hemen başlayalım.

Her ay bir burçta yenilenme enerjisi taşıyan bir yeni ay, sonlandırma enerjisi taşıyan da bir dolunay meydana gelir. Güneş ile Ay’ın birlikteliği ve karşıtlığı sonucu olan bu gökyüzü olayları da bizi ortalama bir hafta etkisi altına alır. Biz bu aya 30 Ağustos’ta gerçekleşen ve nötr etkili Başak yeni ayı ile giriş yaptık. Yani ilk hafta genel olarak pozitif etkiler söz konusu olabilir. Gökyüzünde iletişimi temsil eden, Başak burcunun yönetici gezegeni olan Merkür, güzelliği, sanatı, maddi değerleri, ilişkiyi, dişiliği temsil eden Venüs, mitolojide Venüs’ün aşığı olan, harekete geçme, karar verme, adım atma, öfkelenme, stres düzeyi, savaşçı yanımız, irade gücümüz, hırsımız, ayrıca cinselliği temsil eden Mars ve hayat enerjimizi yaşam gücümüzü, ideallerimizi temsil eden Güneş hep birlikte Başak burcunda ilerliyor.

Haberin Devamı

Peki, Başak burcu nasıl bir burç?

Başak burcu, değişken, stratejik, çalışkan, disiplinli, karalı, titiz, eleştirel, mükemmeliyetçi, maddesel ve hizmet etmeye programlı bir burçtur. Değerleri onun için oldukça önemlidir. Bir şeyleri rafine etmek ister. O yüzden temizlik, düzen dediğimizde aklımıza ilk o gelir.

Takıntılı olmak, pire için yorgan yakmak ve eleştirileriyle kırıcı olmak gibi de gölge özelliklere sahiptir. Gezegenlerin Başak burcunda stelyum yapması, bizi detaylara önem vermeye itiyor, dikkatli, mükemmeliyetçi, mantıkçı ve çamaşır suyuyla dost bir etki yaratıyor.

Başak burcu yeni ayı, toprak elementinin sabit burcu olan, sanatı, konforu düzeni, sahip olmayı ve koşullarını korumayı temsil eden Boğa burcundaki Uranüs’ten de güzel açılarla destek alıyor. Bu yüzden de elimizdeki koşulları iyi kullanacağımız, onları korumak için ekonomik önlemler alacağımız ve pire gibi de çalışacağımız bir akış var.

Ayın 11’ine kadar olan sürede projelere odaklanabilir, hayatımızı düzene sokabilir, yapılması gereken işler için organize olabilir, titiz ve detaycı bir şekilde hayatımızın her alanında adeta bahar temizliği etkisi yaratabiliriz. Bu süreçte bir de, Mars erkeği, kadın Venüs’ü temsil ettiğinden ve Başak burcunda birlikte ilerlemeye devam ettiklerinden de bu dönem aşkta doğru olanı arama eğiliminde ilerleyebiliriz. 14 Eylül’de ikisi de Terazi burcuna geçene kadar duygusal konularda ölçüp biçecek kalbimizin değil mantığımızın sesini dinleyeceğiz.

Haberin Devamı

Ayın ikinci yarısı, kolay değil!

10 Eylül’den başlayarak Başak burcundaki Merkür, Venüs, Mars ve Güneş Balık burcunda hareket eden Neptün ile karşıt açı yapacak. Neptün, hayallerimiz, bilinçdışı konular, bağışlayıcılık, hayal gücü, yaratıcılık, kurban psikolojisinde olmak, deniz ve deniz ürünleri ile ilgilidir. Bu süreçte zorlayıcı bir Balık burcu dolunayı olacak. Dolunayın yükseleni Terazi olacağı için ilişkiler ve adaletle sınanacağız ama sağlığımıza da çok dikkat etmeliyiz. Sonbahar aceleyle gelirken salgınları ve alerjileri de yanında getiriyor. Başak burcu kronik sağlığı da temsil eder. Bu dönem bağışıklık sistemi ve sinir sisteminize ekstra dikkat etmenizde yarar var. Hatta bu ayın en önemli olayı sağlıklı kalmak!

Haberin Devamı

Karşıtlıklar boyunca:

Hayal kırıklığı yaratacak durumlara hazır olmamız gerekebilir.

Hayalleriniz engellenebilir, boş yere çabaladığınızı fark edebilirsiniz.

Öfkeyle eleştirinin dozun kaçabilir.

Yersiz çıkışlar ve eleştirilerle gergin enerjiler oluşabilir.

Gıda zehirlenmeleri, intihar eğilimleri baş gösterebilir.

Kandırılma, dolandırma, para kaptırma gibi tatsız konular söz konusu olabilir.

Yanlış anlaşılma kendini ifade edememe, trafik kazaları, denizlerle ilgili kazalar, boğulmalar, asılsız haberler ve dedikoduların yayılacağı bir dönemi işaret ediyor olabilir.

Her duyduğunuza inanmayın, seyahatlerde dikkatli olun. Ahkam kesmeyin, lütfen ahlak dersi vermeye çalışmayın, konuşanlara da kulaklarınızı kapayın.

28 Eylül’de gerçekleşecek hoş etkileri olan Terazi yeni ayı ile Ekim’i karşılayacağız.

Bakalım, yükseleninize göre bu ay nasıl geçecek: ( Astroloji ‘de haftalık, aylık, yıllık yorumlar yükselen burcumuza göre takip edilir. Günlük burç yorumu diye de bir kavram yoktur. Genel etkiler vardır.)

Yükselen Koç: Sağlık, kariyer, günlük koşullar ama gündeminizde en çok iş hayatınız var. Ekonomik koşullarınız için beklenti içindeyseniz bu haftayı kullanın. Gelecek günlerde istediğiniz koşullara ulaşmak sizin için zor olabilir. İşten çıkarmalar vb. konular sizi strese sokabilir. Bunun yanında, alerji, anjin, tiroit ve mide sorunlarına karşıda dikkatli olun ve önlem alın. Eğer evcil hayvanınız varsa onun sağlık sorunlarıyla da ilgilenmeniz gerekebilir. Ay sonunda gerçekleşecek Terazi yeni ayı ile de yeni bir ilişkiye başlayabilir, uzun süredir devam eden ilişkinizi resmileştirebilir ya da yolunda gitmeyen ilişkinize son verebilirsiniz.

Yükselen Boğa: Beşinci evinizde yani aşk, eğlence, çocuklarla ilgili alanda güzel etkilerle bu aya giriş yaptınız. Bu ay boyunca gündeminizde ilişkileriniz ve aşk olacak. Ancak hayatınıza girecek kişiyi iyi değerlendirin, emin olmadan hareket etmeyin, eleştiriden kaçının, her insan gördüğünüzü sandığınız gibi olmayabilir. Aldatabilir, kandırılabilir, hayal kırıklığına uğrayabilir ve bunu da 14 Eylül’de gerçekleşecek Balık dolunayı ile öğrenebilirsiniz. Eğer bebek bekliyorsanız bu dolunay ile onu kucağınıza alabilirsiniz. Bunun dışında eğer çocuklarınız varsa onları eleştirmekten kaçının. Borsada para kaybetmeye karşı dikkatli olsun. Sağlık ve iş evinizde ayın sonunda gerçekleşecek yeni ay ile yeni maddi fırsatlar yakalayabilir, iş yaşamınızda daha dengeli bir ruh haline bürünebilirsiniz.

Yükselen İkizler: Yaşamınızda ciddi bir bahar temizliği yaptığınız ve düzen kurmaya başladığınız ay boyunca eviniz, aileniz ve işiniz ön planda olacak. Ailenizin sorunları ve evde yapılması gerekenler konusunda sorumluluk alabilirsiniz. Ev arıyorsanız bulabilirsiniz, evlilik ev değişimi gibi konular gündeminizde ayın ilk günü meşgul edebilir. İkinci yarıda, kariyer evinizde gerçekleşecek Balık dolunayıyla üst yönetimle oluşabilecek gerginliklere karşı dikkatli olun. 2017 Aralık ayından beri canınızı okuyan Satürn 18 Eylül’de retrosunu bitirecek bu da tükenen kaynaklar karşısında harcadığınız enerjinin karşılını alacağınız sürecin başlayacağını gösteriyor. Yani maddi olarak ektiğinizi biçme vakti. Ayrıca Venüs ve Mars beşinci evinizde hareket etmeye başlayacak ve 7. Evinizdeki şans gezegeniyle destekleyici bir açı yapacak yani havada aşk kokusu var. Hem de 28 Eylül’de 5. Evinizde gerçekleşecek bir Terazi yeni ayı yani size bir ilişki getirebilir. Çocuk sahibi olmak isteyenler için güzel etkiler verebilir ve yeni bir eğitime başlamanızı sağlayabilir.

Yükselen Yengeç: Eylül ayı size yakın çevrenizle beraber olduğunuz, sosyal medyada aktif olduğunuz hatta yakın seyahatler planladığınız bir etkiyle geldi. Ayın ilk yarısında kardeşleriniz, kuzenleriniz, yakın arkadaşlarınız belki de komşularınızla oldukça sık iletişim kurarken ayın ikinci yarısında hassas olacak iletişime dikkat edin. Hayal kırıklığına uğrayabilir, iletişim kurarken eleştirebilir, eleştiriler karşısında duygusal davranabilir, öfkeye kapılabilirsiniz zor ama biraz dengede kalmaya çalışın. Ayın sonunda geçekleşecek yeni ay ise sizin en hassas noktanız aileniz ve evinizle ilgili güzel gelişmeler getirebilir.

Yükselen Aslan: Bu aya maddi beklentiler içinde giriyorsunuz. Belki de uzun süredir üzerinde çalıştığınız bir projenin onaylandığı haberini alacaksınız. Mars 2. evinizde hareket ettiği için para kazanmaya odaklanacak, karınca gibi de çalışacaksınız. Ancak Mars 2. evde seyahat ederken para kazanmak için enerji verdiği gibi çok harcamanıza da neden olur. Bu nedenle 10 Eylül’den sonra maddi kaynakları koruma konusunda dikkatli olun. Dolandırılma, hesapta olmayan ya da unuttuğunuz ödemeler bu ay karşınıza çıkabilir. Ayaklarınız ve dolaşım sisteminize de dikkat edin. Ayın sonunda gerçekleşecek Terazi yeni ayı ile sosyalleşmeye kendinizi göstermeye belki de kısa bir seyahate hazır olun.

Yükselen Başak: Eylül ayına spot ışıkları üzerinde başlıyorsunuz. Oldukça görünür olduğunuz, amaçlarınız doğrultusunda aksiyon aldığınız, titizlikle işlerinden üstesinden geldiğiniz bir etkiyle ilk 10 günü tamamlıyorsunuz. Dış görünüşünüzde değişim yapma isteğiniz varsa, gardırop yenilecekse bu on gün süper bence! Ancak bu ay karşıt burcunuz Balık’ta yer alan Neptün 7. evinizden karşıt yaparken ayın 10’undan sonra biraz daha sakin kalmaya çalışın özellikle ikili ilişkinizde. Çünkü Mars 1. evde seyahat ederken ekstra agresif olmanıza sebep olacak. Eleştirinin dozunu kaçırmayın. 14 Eylül’de gerçekleşecek Balık dolunayı ile ilişkiniz ve evliliğinizle ilgili konular gündem de olacak. Belki de uzun süredir değişmesi gereken konuları masaya yatıracaksınız. İlişkinizi mikroskopla inceleyeceksiniz. 28 Eylül’de gerçekleşecek Terazi yeni ayında gelecek yeni iş fırsatlarını iyi değerlendirin. Hizmet sektöründe çalışıyorsanız eğer bu dönemde önünüze çıkacak fırsatlar size yeni ve üst düzey konumların kapısını açabilir.

Yükselen Terazi: 12. Evinizde gerçekleşen yeni ay sağlığınızla ilgili olumlu bir gelişmeye sebep olmuş olabilir. Belki de uzun süredir kafanızda dönüp dolanan bir düşünce takıntıya dönüşmeden son bulmuş olabilir. Bu ay biraz daha sağlığınıza dikkat etmeniz lazım. Sosyalleşmekten çok inzivada olmak isteyeceğiniz bir ruh halinde, maddi kaynaklarınızı koruma derdindesiniz çoğunlukla. İş hayatınızda, günlük rutinlerinizde çok da huzurlu etkiler görünmüyor. Balık dolunayı da sağlığınıza ve iş hayatında dikkatli olmanız gerektiğini gösteriyor. Ancak bu yorucu sürecin ardından muhteşem bir yeni ay sizi karşılayacak ve 28 Eylül’de gerçekleşecek bu yeni ay Eylül’e her şeye rağmen güzel veda etmenizi sağlayacak.

Yükselen Akrep: Bu sosyallikte nefes alamıyorum diye Eylül’e başlıyorsunuz. Arkadaş çevrenizle davetlerde boy göstereceksiniz Çok sosyal günler geçirecek ve güçlü insanlarla tanışacaksınız. Ayın 10’undan sonra ise çocuklar ilişki ya da sosyal çevrenizle ilgili arada kaldığınız koşullar karşınıza çıkabilir. Özellikle ayın 14’ünde gerçekleşecek Balık dolunayı etkisiyle aşka odaklanacaksınız. Bu dolunayla kimilerinizin ilişkisi resmiyet kazanırken kimileriniz için de ayrılık çanları çalabilir. Ayın 28’inde Terazi burcunda gerçekleşecek yeni ay ile ise bilinçdışı konulara odaklanabilirsiniz. Sağlık açısından dikkatli olmanız gereken durumlar oluşabilir.

Yükselen Yay: Kariyerinize odaklandığınız ay başında uzun süredir aklınızda olan işleri toparlamak, iş başvuruları yapmak projelere odaklanmak sizin için oldukça önemli. Ancak Başak burcu da sizin gibi değişken bir yapıda olduğu için ay boyunca kare açı alacaksınız ve bu sizi biraz zorlayacak belki kariyer ve ev arasında kalacaksınız. Bir konuya odaklanmışken diğerini ihmal ettiğinizi fark etmeyeceksiniz. Balık dolunayı ile evinizde yapılması gereken şeylere ve ailenize odaklanabilirsiniz. Sağlığınızı da ihmal etmeyin. Eviniz ve ailenizle ilgili konuları görmezden gelmeyin. Bir de burcunuzda ilerleyen Jüpiter ile size karşı yönetilmiş eleştiri oklarını büyütmemeniz faydalı olabilir. 28 Eylül Terazi yeni ayı ise, oldukça sosyalleşeceğiniz günlere kapı açacak. Yeni insanlar, yeni çevreler, belki de hayatınızın aşkıyla tanışacağınız bir ortama gireceksiniz.

Yükselen Oğlak: Başak yeni ayı sayesinde yeni bir eğitime başlamak, yurt dışı programlarına odaklanarak Eylül ayına giriş yaptınız. Doğru rotayı seçmek ve program yapmak için ayın ilk iki haftası oldukça uygun. Ancak ayın ikinci haftasına giriş yaparken Balık Başak aksındaki karşıtlıklardan etkilenebilir, sosyal çevrenizle iletişim kurmakta zorlanabilir, yanlış anlaşılabilirsiniz. Balık dolunayı ile fazla eleştirel davranabilirsiniz. Herkesin sizin gibi stratejik düşünmediğini ve hamlelerini planlamadığını aklınızdan çıkarmayın.

28 Eylül’de ise Terazi burcunda olacak dolunay ile ise yurt dışı seyahatine çıkabilir ya da oldukça sosyal bir döngüye adım atabilirsiniz.

Yükselen Kova: Sizin için parayla ilgili gündemin hiç de durgun olmayacağı bir aya giriş yaptık. Maddi kaynaklarınız ve ailenizin paraları ile ilgili temalara kapı açan olumlu Başak yeni ayı 10 Eylül’e kadar süreçleri tamamlamanızda yardımcı olacak. Belki bir kredi ya da bir borcunu kapatarak aya başlamış olabilirsiniz. Ayın ikinci yarısındaysa harcamalarınıza dikkat ederken dolandırılmaya karşı gözlerinizi açın. Hesapta olmayan harcamalarla karşılaşabilir ya da Balık dolunayının etkisiyle uzun süredir beklediğiniz bir ödemeyi alabilirsiniz. 18 Eylül’de yönetici gezegeniz retrosunu sonlandırarak Oğlak burcunda ilerlemeye devam ederken somut sonuçlar elde edeceksiniz. 28 Eylül’de ise Terazi burcu yeni ayı size farklı felsefeler, yeni bir eğitime başlama isteği isteği hatta bir yurt dışı programı yaptırabilir.

Yükselen Balık: Evlilik, uzun süreli ilişkiniz, ortaklıklarınız ya da açık düşmanlarınız. Bu aya bu konulardaki gelişmeleri etkisinde başladınız. Tüm bu çift taraflı mevzuları masaya yatırıp, kaçırdığınız ayrıntıları görmek isterken belki de partnerlerinizden beklemediğiniz bir destek alacak ve ayın ilk on gününü mutlu kapatacaksınız. Ancak ayın ikinci yarısında Neptün karşıtlıklarıyla zorlanacağınız günler üzülerek söylüyorum ki kapıda. Aldatılma, kandırılma, haberinizin olmadığı olayların açığa çıkması olası…

14 Eylül’de yükselen burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile bir ilişkiyi ya da yalnızlığı sonlandırabilir, uzun zamandır hayatınızdan çıksın istediğiniz insanlara yol verebilir, kendiniz de yapmak istediğiniz değişiklikleri artık hayata geçirme vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz.

28 Eylül’de ise Terazi burcunda gerçekleşen yeni ay ile maddi alanda güzel gelişmeler yaşayabilir, borç ya da bir krediyi yapılandırabileceğiniz gibi aileniz ya da eşiniz tarafından maddi bir destekle karşılaşabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder