Işınsu Kestelli Kariyer göçleri yaşanacak
HABERİ PAYLAŞ

Kariyer göçleri yaşanacak

Koronavirüs salgınının Türkiye’de etkili olmaya başladığı günün üzerinden neredeyse bir yıl geçti.

O zamandan bu yana ne ülkemiz ne de bizler eskisi gibi değiliz... İş hayatımızdan sosyal hayatımıza kadar pek çok rutinimiz kökünden değişti... İşe gidemeyip evden çalışan; dükkanını açsa da iş yapamayan ya da işsiz kalan çok sayıda insan var.

Dostlarımızla, hatta aile üyelerimizle bile görüşemiyoruz... Okullar kapalı... Buluşma mekânları kapalı... Ve bizler doğal olarak değişen bu şartları ve hayatımızda yarattığı yeni sıkıntıları konuşmaktan kafamızı kaldırıp geleceğe bakamıyoruz.

Haberin Devamı

Oysa insanlık tarihi, tüm dünyayı etkileyen salgın, savaş, kriz gibi kaotik dönemlerin ardından yepyeni bir dünya kurulduğunu yazıyor.

İnanın, yine öyle olacak.

Biz henüz farkında olamasak da pandemi dünyayı yeniden şekillendirecek büyük bir devinim başlattı.

Şu anda yeryüzünde milyonlarca fikir ve düşünce yatağını arıyor.

Bir yıldır görmediğiniz bir dostunuz belki o gün yumurta kıramıyordu ama aradan geçen uzun zamanı doğru değerlendirdiyse yarın iyi bir şef olarak sahalara dönebilir.

Hiç deklanşöre basmamış birini, yarın çok başarılı bir fotoğrafçı olarak görebilirsiniz.

Belki de şu anda binlerce isimsiz yazar, geleceğin en çok satan kitabını kaleme alıyor.

Ve dün yaptığı işten memnun olmayıp bir çıkış yolu arayan ama buna cesaret edemeyenlerin artık hem daha sağlam bir planı hem birikmiş enerjisi var.

Göreceksiniz, aşıyla birlikte sonunun gelmesi iyiden iyiye hızlanan bu süreç, yepyeni kariyer başlangıçlarının yaşanmasını sağlayacak.

2021 yılında birikmiş hayallerin, planların olabilirlikten gerçekliğe geçiş sürecine hep birlikte tanık olacağız. Bu büyük değişimde yoluna devam edebilenlerin, zaten kendi içinde çoktan buna hazırlanmış olanlar veya dönüşüme çabuk ayak uydurabilenler olduğunu göreceğiz.

Dolayısıyla “Eve kapandım, çok sıkıldım, bunaldım” diye yakınmak yerine, kendinizi pandemi sonrası döneme hazırlayın.

Tren kalkmak üzere, kaçırırsanız çok pişman olursunuz.

DAVETLİSİNİZ

Evde şiddet, sokakta ve toplu taşımada taciz, işyerinde mobbing derken iletişim kanallarının çeşitlenmesiyle birlikte sosyal medyada taciz olayları konuşulur oldu.

Haberin Devamı

Maalesef bu tür önemli problemleri çok konuşuyoruz ama az tartışıyoruz.

Sosyal medyada neler tacize girer?

Ya da her sohbet taciz midir?

Bu akşam saat 19.00’da gazeteci Şirin Payzın ile UNWomen Programlar Yöneticisi Zeliha Ünaldı, Dr. Murat Göç Bilgin moderatörlüğünde konuyu her yönüyle ele alacak.

Turuncu Dernek tarafından düzenlenen bu önemli sohbeti, Zoom üzerinden “881 651 0490” ID numarası ve “Turuncu” şifresiyle izleyebilir ya da facebook.com/turuncudernek adresi üzerinden takip edebilirsiniz.

Sokağa çıkma kısıtlamasında yapacak daha iyi bir işiniz yoksa izlemenizi ve sorularınızla yayına katılmanızı şiddetle tavsiye ederim.

TASARRUF ŞART

Bu hafta Enerji Tasarrufu Haftası...

Aracınızı kullanırken her gaza yüklendiğinizde, evde kombinin derecesini biraz yükselttiğinizde ya da fazladan bir ampul yaktığınızda her yıl ortalama 40-50 milyar dolarlık büyük bir tutarı enerji kaynakları ithalatına ödediğimizi hatırlayın ve tasarruf edin. Çünkü boşa tüketilen her kaynağın bedelini hep birlikte ödüyoruz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder