Mehmet Coşkundeniz Bu şarkı Shakira'yı rahatlatır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Bu şarkı Shakira'yı rahatlatır mı?

Bugünlerde hepimiz oturduk, çekirdek çitleyerek Shakira ile Pique arasındaki ‘ihanet’ atışmasını izliyoruz. Bilmeyenler için hatırlatalım, Shakira dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı. Pique ise İspanyol futbol takımı Barcelona’nın yıldızı. Bu ikili 12 yıl birlikte yaşadı. İki çocukları var. Geçen yıl, Pique’nin, Shakira’yı aldattığı ortaya çıktı, ayrıldılar. Aslında ayrılma sürecinde ikisi de birbirlerinden gayet güzel, saygıyla söz etti.

Ama geçtiğimiz günlerde Shakira’nın yeni çıkan “Music Sessions #53” adlı şarkısı tüm gidişatı değiştirdi. Şarkı sayesinde neler öğrendik neler... Şarkının “Ben iki tane 22’lik kıza değerim. Bir Ferrari’yi bir Twingo ile takas ettin. Bir Rolex’i bir Casio ile değiştirdin” sözleri çok yazıldı. Nitekim Pique, Casio ve Twingo ile anlaşma yaptı, koluna Casio takıp “Çok sağlam saat” dedi, altına da bir Twingo çekti. Oysa şarkı sadece bundan ibaret değil. Mesela şarkıda hem Pique’nin hem de aldatmaya konu olan sevgilisi Clara Chia Marti’nin adı geçiyor.

Haberin Devamı

“Yo solo hago musica, perdon que te salPIQUE” şeklindeki sözler “Ben sadece müzik yapıyorum, sana su sıçrattığım için üzgünüm” anlamına geliyor. ‘SalPIQUE’ sıçratmak anlamına geliyor. Bir başka dizede “Tiene nombre de persona buena, CLARAmente no es como suena” sözleri var. Yani, “O iyi biri gibi görünüyor ama kesinlikle göründüğü gibi biri değil” demek. ‘CLARAmente’ kesinlikle kelimesinin karşılığı. Yani Shakira, isyanını ciddi ciddi isim vererek aktarmış. Shakira’nın ihaneti öğrenmesinin de ilginç bir öyküsü var.

Birlikte yaşadıkları evde sadece Shakira’nın yediği bir reçel var. İki çocuğu ve Pique bu reçelden nefret ediyor. Ama Shakira turneden eve her döndüğünde bu reçelin azaldığını görüyor. Ve tabii “Ben yemiyorsam kim yiyor?” diye düşünüyor. Gerisi de çorap söküğü gibi geliyor. Shakira bir araştırmaya başlıyor ki, diğer kadın kıyafetlerini bile giymiş.

BİLEREK Mİ YAPTI?

Peki Pique’nin sevgilisi Clara reçeli yerken, Shakira’nın kıyafetlerini giyerken bunları bilinçsizce mi yaptı? Tabii ki hayır. “İkinci” olmayı kabul etmiş her kadın, bir gün ilk sıraya çıkmayı amaçlar. Bunun için de kendini belli eder. Yani bir kadın, akşam eşinin sevgilisini oturduğu arabanın ön koltuğuna, ertesi sabah kendisi oturursa orada mutlaka saç telleri, bir toka, bir aksesuar falan bulur. Ve bu kanıtlar oraya bilerek bırakılmıştır.

Haberin Devamı

Clara, reçeli çok sevdiğinden yemiyordu. Mutlaka Pique ile aralarında bu reçel ile ilgili bir konuşma geçmişti. Yediği zaman olayın ortaya çıkacağını net olarak biliyordu. Gelelim bu şarkının Shakira’nın üzerindeki etkisine... Anlaşılan “Benim gibi bir kadın aldatılır mı?” psikolojisiyle yazılmış. Şarkının sözleri Shakira’nın kendisini epey yukarılarda bir yerde konumlandırdığını, Clara ile Pique’yi ise “aşağılık insan” kategorisine soktuğunu gösteriyor.

Belli ki çok kızgın. Ayrıca şarkıdan anlıyoruz ki, Pique birkaç kez barışma teklif etmiş. Yoksa şarkıda niye “Sana geri dönmeyeceğim, benim için ağlama ya da bana yalvarma” desin ki? Ayrıca yine şarkıdaki “Beni kırdığını düşünüyorsun ama beni daha güçlü yaptın/ Kadınlar artık ağlamıyor, bunu kazanca dönüştürüyor” demesi de boşuna değil.

Haberin Devamı

Bu ihanet Shakira için milyon dolarlara dönüştü. Şarkısı bir haftada 150 milyon izlenmeye ulaştı. Evet, şarkı Shakira’yı çok rahatlattı. İçindeki toksini attı, hayatına kaldığı yerden devam ediyor. Çok yakında yeni bir sevgili de bulacak. Pique ise er ya da geç Clara’dan ayrılacak. Hayır, müneccim değilim. Çünkü hep böyle olur.

SURVIVOR DENEYİMİ

Biz, Karayipler’deki Dominik Cumhuriyeti’ni Survivor programı ile tanıdık. Aslında özellikle Avrupalıların tatil için tercih ettiği bir ülke. Müthiş doğası, denizi ve çok uygun fiyatlarıyla insanı cezbeden bir turizm merkezi. Survivor sayesinde Türkiye’den de epey bir turist bu ülkeyi ziyaret etmeye başladı. Türk turizm şirketleri bu ülkeye turlar düzenliyor. Bunlardan biri de 24 Şubat- 1 Mart arasında yapılacak.

Üstelik tura katılanlar sadece adayı gezmeyecek, Survivor yarışmacılarını yerinde izleyecek, hatta o parkurlarda yarışma imkanını bulacak. Ben bir kez gittim bu ülkeye ve açıkçası doyamadım. Benim gittiğim dönemde Türkiye’den direkt uçuş yoktu, şimdi var. Turla ilgili detayları AF Seyahat’in internet sitesinde bulabilirsiniz. İmkanınız varsa, bu fırsatı değerlendirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder