Mehmet Coşkundeniz Kendini mutlu etmenin 15 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Kendini mutlu etmenin 15 yolu

Ne kadar seversen sev, ne kadar aşık olursan ol, yaşadığın ilişkide mutlu değilsen bunun devam etmesi imkansızdır. Mutluluk, sadece sevgilinin ya da eşinin yaptıklarıyla sınırlı değil. Sen önce kendini mutlu etmelisin. Üstelik kendini mutlu etmen öyle çok zor bir şey de değil. İşte bunun ipuçları...

1- KENDİN OL

Sevgilin ya da eşin istiyor diye, onları mutlu etmek için kendi kişiliğinden vazgeçme. Onların sana biçtiği rollere bürünme. Bir insan seni sen olduğun için, her huyunla, her halinle sevmeli.

Haberin Devamı

2- POZİTİF OL

Olumsuz düşünceler insanın benliğini fena halde yorar. ‘Polyanna ol’ demiyorum ama yaşadığın her şeyin mutlaka olumlu bir yanı vardır. Sürekli kötümser olmak, seni mutsuz eder, ilişkine de yansır.

3- NEGATİF İNSANLARDAN KURTUL

Negatif düşünceli insanlar vampir gibidir, enerjini emer. Sürekli ilişkin hakkında kötü sözler söyleyen, başkalarından örnek veren ve kendi mutluluğunu bir türlü bulamayan insanları hayatından çıkar.

4- TUTKULARINDAN VAZGEÇME

Nelere tutkuyla bağlı olduğunu sen bilirsin. Gezmeyi seviyorsan gezmekten, sanatı seviyorsan sanattan vazgeçmemelisin. Sevdiğin müzik türünü bile sırf sevgilin sevmiyor diye dinlemekten vazgeçmemelisin.

5- DEĞERLERİNE SAHİP ÇIK

Ailen, arkadaşların, sokak hayvanlarına duyduğun sevgi, yardıma muhtaç kişiler için gönüllü çalışmalar... İlişkine ve sevgiline vakit ayıracaksın diye bunlardan vazgeçersen mutlaka mutsuz olursun.

6- SAYGI GÖSTER

Sen kendi değerlerine ve tutkularına sahip çıkarken, sevgilinin ya da eşinin de değerlerine saygı göster. Yani sen dilediğini yapacaksın ama sevgilini kendine mahkum edeceksin diye bir durum söz konuu olamaz.

7- KENDİNİ İHMAL ETME

Her şeyi eşinle ya da sevgilinle yapmak zorunda değilsin. En azından haftada birkaç saat, yalnız ya da arkadaşlarınla istediğin bir şeyi yapabilmelisin. Bu, senin ruhunu zenginleştirir. Paylaşımı artırır.

8- İNANÇLARINA SARIL

Hiç kimse seni inançların konusunda hiçbir şeye zorlayamaz. İnandığın şey sana aittir ve tamamen özeldir. Sevgilin de olsa ona kimsenin müdahale etmesine izin verme. Manevi açıdan mutluluğu sağlamanın yolu da budur.

Haberin Devamı

9- KARŞILAŞTIRMA

Ne kendini ne de sevgilini başkalarıyla kıyasla... Sen kendi sahip olduklarını takdir et. Başka birinin hayatına öykünmek kadar kötü bir şey yoktur hayatta. Sizin ilişkiniz özel ve tamamen size aittir.

10- SEZGİLERİNE GÜVEN

Duyguların hayattaki en doğlu yol göstericindir. Bir şeyi yaparken bunun seni mutsuz edeceğini düşünüyorsan, yapma. Bir yere gitmek üzereyken, orada kendini kötü hissedeceğini hissediyorsan gitme.

11- AFFETMEYİ VE UNUTMAYI BİL

Bazı şeyler vardır ki, affetmeyi ve tabii ki affettikten sonra unutmayı gerektirir. Hele hele karşındaki insan özür diemişse ve bunu büyük bir pişmanlıkla yapmışsa ona bir şans daha tanımalısın.

12- HAYIR DEMEYİ ÖĞREN

Yapmak istemediğin bir şey için biri seni zorluyorsa ‘Hayır’ demelisin. Çünkü bunu demezsenmutsuz olacaksın. Ayrıca her ‘Evet’ bir başka yapmak istemeyeceğin şeye zorlanmanın da yolunu açacaktır.

13- VÜCUDUNUN KIYMETİNİ BİL

Ruhuna iyi davrandığın kadar bedenine de iyi davranmalısın. Sağlıklı beslenmen ve spor yapman gerekiyorsa yap. Bedenen sağlıklı olman seni çok daha mutlu edecektir. Kendine güvenini artıracaktır.

Haberin Devamı

14- ŞİKAYET ETME

Herkesin yaşamı yeterince zor. Bu zorluklarla başa çıkmak insanı çok yoruyor. Ama bundan şikayet etmek yerine mücadele etmeyi tercih etmelisin. Şikayet sadece zaman kaybıdır. Olumlu yönlerine odaklan.

15- SEVDİĞİNİ SÖYLE

Duygular saklanarak yaşanmaz. ‘Seviyorsan git konuş’ klişesi inan bana çok doğrudur. Sevdiğini söylemek için bazı koşulların yerine gelmesini bekleme. Sevgini yaymayı bil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder