Mehmet Coşkundeniz Para gelsin diye seksi unutanlar
HABERİ PAYLAŞ

Para gelsin diye seksi unutanlar

Seksin, aşkın en önemli unsuru olduğunu belirteyim her şeyden önce. Bir tutkaldır, aşkın ateşidir, baz maddesidir. Zaten aşk da sekse hazırlık oyunudur çoğu zaman. Ten uyumu da yakalandığında ortaya çıkan şeyi şöyle tarif etmiştim bir başka yazımda: Aşkla dolu bir sevişmede dışarıdan bakıldığında sadece bedenler iç içe geçmiş gibi görünür. Oysa böyle bir sevişmede ruhlar da birbirinin içine dolanır ve birbirlerinde kaybolur. Bir ruhun bittiği yerde diğer bir ruh başlar. Bu olağanüstü bir anlamdır.

Haberin Devamı

Bu bir ’çiftleşme’ değil, bütünleşmektir. Bir bütüne gitmekse, kendinden feragat etmek, benlikten vazgeçmek, gerçek anlamda erimek demektir. Gerçek sevginin ya da aşkın bir delilidir. Gerçek anlamda erotizm, büyülü ve şiirsel bir şeydir. İnsana sevinç ve çoşku verir, yaşama inandırır. Böyle bir şevişmede doğanın mucizesi gerçekleşir. Her şey bir uyum içinde diğerini tamamlar. Karşınıza bir ‘dans’ çıkar.

Gerçek erotizm doğanın dört yapraklı yoncasına benzer. Kolay bulunmaz. Neşenin, daha doğrusu yaşam sevincinin en somut dışa vurumu ve kaynağıdır. Ruhun tatmin olduğu yerde de kimse o anı bırakıp kaçmak istemez. Çünkü ruhların doyumu, orgazm denilen beden doyumundan çok daha uzun sürer.

Para gelsin diye seksi unutanlar

Seviştikten sonra sarılarak uyumak, öpmeye devam etmek, konuşmak, aşk sözcükleri fısıldamak hep ruhun tatminine yöneliktir. Aşkla sevişmek, şehveti gidermek için yapılan sekse benzemez. Aşık olduğunuz kişiyle yaşadığınız sevişme bir ayin gibidir. Her anı özeldir. Çünkü özel bir kişiyle sevişmektesinizdir. Kaçmak da ne kelime, aşıksanız, sevişme anını uzun, daha uzun kılmak için çabalarsınız, doyamazsınız.

SEKS BİZDEN KAÇIYOR

Ama ne yazık ki giderek seks, aşk hayatından elini ayağını çekiyor. Bunu ben söylemiyorum, bir bilimsel araştırmanın sonucu. Türkiye’de her beş çiftten biri cinsel isteksizlik ve soğukluk sorunuyla karşı karşıya. Her 10 Türk kadınından dokuzu cinsel hayatında mutsuz. Erkeklerde ise yüzde 80’e varan oranda sertleşme ve erken boşalma sorunu yaşanıyor.

Her üç kişiden birinde cinsel problem var. Aşırı stres altında yaşayan, huzursuz, endişeli hayatta istediği hedeflere ulaşamayan erkekler de daha az testosteron üretiyor. Kadınlarda ise yine stres, ilişkisinde yaşadığı duygusal sorunlar, kültürel ve geleneksel baskılar, yanlış cinsel bilgiler, aile ve çocuklara dair sıkıntılar cinsel isteği azaltıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de çiftler haftada iki-dört kez ile ayda iki-dört kez arasında değişen sıklıklarda beraber oluyor. Aralarındaki sevgi bağı güçlü olsa da yılda 10 kereden daha az seks yapanlar da var. Böyle evliliklere de ‘sekssiz evlilik’ deniyor.

KİMSE KONUŞMUYOR

Sorun artıyor ama bu konuyu kimse konuşmaya yanaşmıyor. Ne yazık ki; 10 kişiden sadece ikisi cinsel sorunlarını eşiyle konuşabiliyor. Cinsel dürtülerin ortaya çıkması için beynin mola vermesi gerekiyor. Yatak odasına telefon, e-posta, mesajlar ve sosyal medyayı takip edebileceğiniz akıllı cihazlarla girildiğinde beyin hâlâ aktif çalışma modunda oluyor.

Buna iş, aile stresi, zamansızlık ve gerginlik eklendiğinde sorun büyüyor. Birçok genç iki kat daha fazla para kazanıyor ama iki kat az seks yapıyor. Çünkü daha fazla ve uzun çalışıp çocuk ve aileyle ilgili pek çok sorumlulukla boğuşuyor. Stres, yorgunluk ve zaman problemi yaşıyorlar.

Haberin Devamı

Özellikle genç erkeklerde aşırı iş yükü, sosyal medya, telefon ve diğer teknolojilerin etkisi hormonları düşürüyor. Kronik stres ise libido kaybına yol açıyor. Yani artık geçim derdi mi deriz yoksa standartları yükseltme arzusu mu deriz bilmiyorum ama para kazanmak için yaptığımız ekstra her şey bizi seksten uzak tutuyor.

ALARM ÇANLARI

Tabii birçok çift bunun farkında bile değil. Onlara hatırlatalım; aşağıdaki maddelerden sadece biri bile, yatak odanızda sorun olduğunu gösteriyor.

  • Eşinizle aranızda tam olarak anlayamadığınız bir cinsel soğukluk varsa
  • Eskisine oranla daha az seks düşündüğünüzü ve arzuladığınızı fark ediyorsanız
  • Sertleşme kalitesi veya boşalma süresinde olumsuz değişim olduysa
  • Uyarılma, orgazm veya cinsel ağrı açısından bir sorun varsa
  • Cinsel gücü artırmak için vitaminler ya da farklı ilaçları bolca kullanıyorsanız
  • Sertleşme ilaçlarını, boşalma veya başka cinsel destek haplarını doktora danışmadan alıyorsanız
  • Bu takviyeler olmadan başarılı bir performans sergileyemeyeceğinize inanıyorsanız
  • Seks sıklığınız ayda birden azsa
  • Seks yapma fikri bile sizi geriyorsa
  • Eşinizle seks konusunda birbirinizi iğnelemeye başladıysanız
  • Seks hayatınızın rutinleştiğini, sıkıcı hale geldiğini düşünüyorsanız artık bir uzmana başvurmanın zamanı gelmiş demektir.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder