Mehmet Coşkundeniz Sen her bahar aşık olma
HABERİ PAYLAŞ

Sen her bahar aşık olma

Geldi bahar ayları, gevşer gönül yayları... Sevgilisi olmayanlar için baharda aşık olmak süper ama üzerinden koca bir kış geçmiş ve biraz da eskimiş aşklar için bahar anlam ifade etmiyor mu? Ediyor elbette.

Bahar, ilişkisi olanların, evli olanların başkasına aşık olma ayları değil, kendi aşklarını tazeleme ayları. Yani, “Ben her bahar aşık olurum” demeyeceksin, eskisini bırakıp yenisine gitmeyeceksin, aşkını güneşle yoğurup, yeşeren yapraklar gibi tazeleneceksin. Bunu nasıl yapacağın da işte bu yazıda.

Haberin Devamı

1. İkinci Bahar Yaşıyor Ömrüm (Özdemir Erdoğan)

Daha önce canını acıttılar, güvenini sarstılar değil mi? Şimdi aşk hayatının ikinci baharını yaşıyorsun. Bunca zamandır yaşadıklarınız ve biriktirdiğiniz anılar var. Bugün ayrılsan, aynı mutluluğu başkasında bulabilecek misin? Sevgilin senin için hâlâ en değerli insandır. Bunu sakın aklından çıkarma.

2. Bir İlkbahar Sabahı (Samime Sanay)

El ele tutuşmak, sarılmak, dokunmak, öpüşmek, sevişmek... Duygu aktarımının en güzel yolları. Farkındaysanız epeydir bunu ihmal etmeye başladınız. Öncelikleriniz değişti. Bakın, ilkbahardayız. Şarkıdaki gibi, bir ilkbahar sabahı güneşle uyan. Güneşin içindeki aşk ateşini uyandırmasına izin ver.

3. Bir Bahar Akşamı Rastladım Size (Zeki Müren)

Hava artık erken kararmıyor. Zamanı birlikte geçirin, sosyalleşin. Eve dostlarınızı davet edip yemek yiyin, partiler verin. Akşamları baş başa kaldığınızda da hayallerinizden, tatil planlarınızdan söz edin. Kışın tortularından bu yolla kurtulun.

4. Aşkım Bahardı Ümitler Vardı (Yıldırım Gürses)

Geçtiğimiz sürede tartışmalar, kavgalar, ilişkinizin geleceği konusunda sizi endişelendirmiş olabilir. Ama bahar, ümit tazeleme zamanı. “Seni seviyorum” cümlesinin sihrine inan. Kalpten hissettiğini dile getirmekten çekinme. Cümleler aşkınızı besler, güven sağlar.

5. Baharı Bekleyen Kumrular Gibi (Bülent Ersoy)

Tamam, beklediniz ve bahar geldi. Artık silkelenme zamanı. Giderek daha az görüşmek, uzun soluklu ilişkilerin olumsuzluklarından biridir. Bol bol randevulaşın, birlikte plan yapın. Hava güzel, parklara, çayırlara gidin. Eski usül piknik yapın. Deniz kenarında yürüyüşe çıkın. Sevgiliyle geçirilen zamandan daha güzeli var mı?

Haberin Devamı

6. Baharım Sensin (Yavuz Bingöl)

İlişkinin başında kendine gösterdiğin özen son zamanlarda azaldı değil mi? Eskisi kadar kendine bakmıyorsun. Ama o senin baharın, dört mevsim aşkın. Hadi silkin bakalım. Üstüne, başına özen göster. Bakımsız birine kimse saygı duymaz. Saygı duyulmayan kişi de sevilmez. Sevgiline flört ettiğin dönemdeki gibi davranmaya devam et.

7. Hoş Geldin Bahar (Yeliz)

Bütün ilişkini dört mevsim bahar haline getirebilirsin. Elbette sana her daim ‘gül bahçesi vaat etmiyorum’ ama en azından için karardığında, kalbine ayaz vurduğunda baharı düşünüp bu karanlıktan kurtulabilirsin. Bahar senin sevgilindir, bahar senin sevgilinle birlikte yarattığın iki kişilik dünyandır. Her ilişki, tıpkı narin bir bahar çiçeği gibi emek ister.

8, Bahar Geldiğinde Mi Ben Böyle Olurum (Candan Erçetin)

Nasıl olursan ol ama kendin ol. Çiftlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, sırf sevgilisi istiyor diye kimliğinden farklı rollere bürünmektir. Unutma, sevgilin seni nasıl sevdiyse öyle sevmeye devam edecek. Değişirsen, onun seni sevdiği kişilikten farklı biri haline dönüşürsen kaybedersin. Birey olmayı başarmalısın. Kendini bir birey olarak sevgiline kabul ettirmelisin. Ve onu da olduğu gibi kabul etmelisin.

Haberin Devamı

9. Değdi Saçlarıma Bahar Gülleri (Ata Demirer)

İşte o saçına değen bahar gibi olan sevgilini kaybetmekten korkmalısın. Aşkın olmazsa olmazı ‘kaybetme korkusu’dur. Zaten aşkta başka korkuya yer yoktur. Kaybetme korkusu, ilişkiyi canlı tutan önemli bir etkendir. İnsan kendi için değerli olanı kaybetmekten korkar. Değersiz olanın kaybı bir etki yaratmaz. Yalnız kaybetme korkusunu da abartmamak gerek. Her an gidecekmiş gibi bir panik içinde olmamalısın.

10. Mevsim Bahar Olunca (Orhan Gencebay)

Mevsim bahar oldu ama sen şirazeden çıkma. Ne dedik, “Ben her bahar aşık olurum” şarkısına kapılma. Sen bu bahar sevgilinle aşkını tazele. İlişkini korumanın en önemli yolu da sadakattir. Sadık olmaktan hiç vazgeçme. Sadece baharda değil, dört mevsim vazgeçme. Sadakatsizlik bir ilişkide yapılabilecek en büyük hatadır. Bunu bir kez yaptığınızda ilişkiyi bir daha ayağa kaldırmak neredeyse imkansızdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder