Mehmet Coşkundeniz Statlar şehrin içinde olmalı
HABERİ PAYLAŞ

Statlar şehrin içinde olmalı

Geçtiğimiz pazar günü Fenerbahçe ile Başakşehir arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finalini izlemek için İzmir’deydim. İzmir’i anlatmama gerek yok, canınız sıkıldığında bu kente bir günlüğüne de olsa gitmeniz yeterli. İzmir bir terapi şehri adeta. Ben birazcık Göztepe’nin Gürsel Aksel Stadı’ndan söz edeyim.

Dünyanın birçok ülkesinde, Türkiye’nin yarısında maç izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki; bu stat şu anda ülkemizin en güzel stadı. Mimarisi, tribünleri, giriş ve çıkışları, stada ulaşmanın kolaylığı ile diğer bütün statlara fark atıyor. Manchester City ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final maçının yapıldığı Atatürk Olimpiyat Stadı neredeyse İstanbul’un Tekirdağ sınırında.

Haberin Devamı

Statlar şehrin içinde olmalı

Gitmesi gelmesi öyle zor ki; birçok kişi bu yüzden oradaki maçlara gitmeyi tercih etmiyor. Nitekim finalden sonra birçok taraftar şehre dönemedi. Araç bulamayıp yürüyen ve sabaha karşı Taksim’e ulaşan taraftarlar olduğunu biliyorum. Şimdi bu insanlar maç mı izledi, eziyet mi çekti?

Gürsel Aksel Stadı’nda maç bittikten sonra kentin merkezine Alsancak’a doğru gitmek çok ama çok kolay. 5-10 dakikada bir kalkan tramvaylar, her yöne giden belediye otobüsleri, daha da önemlisi nereye gittiğinizi bile sormadan sizi alan taksiler var. İstanbul’da Beşiktaş’ın Vodafone Park Stadı ile Fenerbahçe’nin Ülker Stadı aynı şekilde.

Galatasaray’ın Seyrantepe’deki Nef Stadı’na gidip gelmek bile meşakkatli. Futbol artık sadece bir maç olarak görülmüyor. Bu işin kültürü ve ekonomisi müthiş bir değer yaratıyor. Şehirler de bu değerin kıymetini bilmeli.

ARDA GÜLER VE BABASI

Fenerbahçe’nin Türk futboluna kazandırdığı 18 yaşındaki Arda Güler, eğer başına bir şey gelmezse Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olacak. “Başına bir şey gelmezse” terimini bilerek kullandım çünkü daha şimdiden başına bir şey gelmiş durumda. Babası...

Statlar şehrin içinde olmalı

Hollanda devi Ajax, İngiltere devi Liverpool ve daha birçok Avrupa takımı Arda ile ilgileniyor. Arda’nın adına bu görüşmeleri babası Ümit Güler yapıyor. Ancak gelen haberlere göre Ümit Güler’in istekleri tüm takımları bıktırmış. Her görüşmede başka bir şey isteyen Ümit Güler yüzünden Ajax ve Liverpool transfer görüşmelerinden çekilmiş.

Haberin Devamı

Arda Güler’in acilen profesyonel bir menajer ile çalışması gerekiyor. Öyle babayla, ağabeyle, dayıyla, amcayla olmaz bu işler.

DEPREMZEDELERE BULAŞMAYIN ARTIK

Eda Ece bir ödül töreninde aklınca espri yapacağım derken depremzedeleri fena halde inciten sözler söyledi. O sözleri burada tekrarlamak istemiyorum. Bu konuşmayı yaptığı yer Style Ödülleri’nin dağıtıldığı yer. Stil dediğimiz şey sadece üzerimize giydiğimiz kıyafetler, yaşam tarzımız, seçimlerimiz falan mı?

Statlar şehrin içinde olmalı

Mesela ‘empati’ duygusu olmayanlar stil sahibi mi oluyor? Ayrıca neden herkes depremzedeler için yaptıkları yardımı sürekli gündeme getiriyor? Yaptıysan yaptın, bu seninle ilgili bir şey. Yapılan yardım insanın başına kakılır mı? Savunduğun politik görüşün seçimi kaybetmesi ile yaptığın yardımın ne alakası var?

Bırakın artık depremzedelerin yakasını. Annesini, babasını, evladını, kardeşini, evini, barkını, işini kaybetmiş insanların duygularıyla oynamayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder