Mehmet Coşkundeniz Susma, sustukça bir daha yapar
HABERİ PAYLAŞ

Susma, sustukça bir daha yapar

2017 yazında spor eğitmeni Çalkan Algün ile evlenen oyuncu Merve Sevi, birkaç gün önce boşandı. “Aman canım bize ne, insanlar evlenir, boşanır, sanki sen boşanmadın mı?” dediğinizi duyar gibiyim. Ama olay göründüğü kadar basit değil.

İşin içinde şiddet, uzaklaştırma kararı, ardından “Yok canım olmadı öyle bir şey” açıklamaları var. Ama gerçek gün gibi ortadaydı aslında. Merve Sevi, bu yılın Mart ayında mahkemeye başvurup “Kocam bana aylardır şiddet uyguluyor. Hatta bir kavgada yüzüme enerji içeceği fırlattı” dedi. Mahkeme Çalkan Algül için uzaklaştırma kararı aldı. Fakat ne acayiptir ki; birkaç gün sonra Merve Sevi Instagram’dan “Her evlilikte olur bunlar. Yaşadıklarımız abartılarak aktarıldı” diye bir açıklama yaptı. Yani Merve Sevi, kendisine şiddet uyguluyor diye uzaklaştırma kararı aldığı eşiyle yaşadıklarını “Her evlilikte olur” diye meşrulaştırmıştı.

Haberin Devamı

Susma, sustukça bir daha yapar

Peki, olabilir miydi böyle bir şey? Yani her evlilikte böyle şeyler olur muydu? Bu soruya “Evet” diyebilen biri varsa tavsiyem acilen bir psikoloğa görünmesi olacak. Her evlilikte olmaz böyle şey!

Peki, Merve Sevi neden böyle bir açıklama yaptı? Şiddet gördüğü halde neden evliliğini bu kadar süre devam ettirdi? Çünkü korkuyordu. Geçen yaz birçok masada Merve Sevi’nin evliliğini korkudan bitiremediğini duymuştum. Psikolojik destek aldığını da söylemişlerdi.

Oysa yapması gereken şey, ilk şiddet gördüğünde üstünü örtmemek, hem psikolojik hem de hukuki yardım alıp bu şiddeti uygulayanın yargıda ceza almasını sağlamak olmalıydı. Merve sustu, sustukça şiddete meyilli eşinin kendisine daha fazla şiddet uygulamasına izin vermiş oldu. Neyse ki bu işin sonu daha kötü bitmedi. Merve kendini şanslı saymalı.

HANGİ ERKEKLER ŞİDDETE MEYİLLİ?

Bazı kadınların gördükleri şiddeti aşk ile örtme çabaları olabiliyor ne yazık ki. Birçok kadın şiddet görmeyi kendine yediremiyor, bunu paylaşamıyor, üzerini aşk ile örtüp, “Beni sevdiğinden yapıyor” diye bahane buluyor.

Gerçek öyle değil. Lütfen ama lütfen bu yazıyı okuyun. Hayatınızdaki erkeğin şiddete meyilli olup olmadığını anlayın. Ayrıca şiddeti sadece fiziksel olarak algılamayın. Psikolojik ve ekonomik şiddeti de hafife almayın.

Haberin Devamı

1-AŞIRI SAHİPLENEN GÜVENSİZLER

Bu durum başta kadınların çok hoşuna gidebilir. “Oraya gitme, benden habersiz dışarı çıkma, şunu giyme” gibi sözlerden erkeğin sizi kıskandığını düşünürsünüz. “Seven insan kıskanır” der, bir de övünürsünüz. Fakat bir süre sonra onun dediğini yapmadığınızda aşırı öfkelendiğini görürsünüz. İşte bu öfke, bir süre sonra şiddete dönüşür.

2-ÖFKE NÖBETLERİ GEÇİRENLER

Sizinle ilgili ya da sizinle ilgili olmayan durumlarda aşırı tepki gösterip birden parlıyorsa, hatta günlük olaylara bile gerektiğinden fazla tepki veriyorsa, o erkek şiddete eğilimlidir. Çünkü ileride, örneğin trafikte bile sinirlense eve gelip acısını sizden çıkaracaktır. Bir bahane bulup, bu öfkesini size kusacaktır.

3-HEP SİZİ SUÇLAYANLAR

Şiddete eğilimli erkek asla haksız olduğunu kabul etmez. Haksız olduğu durumlarda hep başkasını suçlar. Bu suçlama da genellikle en yakınındaki kişiye, yani sevgilisine ya da eşine yönelik olur. Evde ekmek yoksa, suçlusu kadındır. Çocuk ağlıyorsa, suçlusu kadındır. Bu suçlamalar bir süre sonra cezalandırmayı da birlikte getirecektir.

Haberin Devamı

4- EMREDEREK KONUŞAN KABA ERKEKLER

Sizden her şeyi emrederek isterler. “Yap, otur, konuşma, kalk” gibi... Belki siz bunu onun yetişme tarzına bağlarsınız ama gerçek böyle değildir. Çünkü emrettiği şey yerine gelmezse şiddete başvurur. Siz, “Seviyorum” diyerek bu emirleri yerine getirirsiniz. Ne yazık ki böylece şiddete izin vermiş olursunuz

5- TEHDİT EDENLER

Şiddete eğilimli erkek iki tür tehdide başvurur. Birincisi, sizin ona zaafınızı bildiği için terk etmekle tehdit eder. İkincisi ise, “Beni terk edersen seni öldürürüm” tehdididir. Siz korkup ayrılamazsınız. Döver, korkunuzdan yine ayrılamazsınız. Bu durumda şiddeti onun kafasında meşru hale getirmiş olursunuz.

6- İNTİHAR BLÖFÜ YAPANLAR

Kendine zarar vermekten korkmayan erkek, size zarar vermekten de korkmaz. Bu tür dengesizlik içinde bulunanlar önce sizi kendisini öldürmekle tehdit eder. Siz ona acıyıp terk etmezseniz ona büyük bir silah vermiş olursunuz. Bu tür ‘hasta ruhlu erkekler’ kadını döver, sonra ağlayarak özür diler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder