Mehmet Coşkundeniz Yaptıkları içime sinmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Yaptıkları içime sinmiyor

4 yıl önce otobüste biriyle karşılaştım. 2 yıl önce kızı araştırdım. Ailesini buldum. Onlarla samimi oldum. Memur olduğum için ailesinin kamu işlerine yardım ettim. Ailesiyle çekildiğim fotoğrafları paylaştım. Sonra sahte bir Instagram hesabından kızla konuştum. Kız bana ortaokul mezunu olduğunu ve çalışmak istemediğini söyledi. Sonra kimliğimi açıkladım. Niyetim ciddi dedim.  M.S.

Sorunun devamını yazayım. Sonuçta kız önce ilgi göstermiş sonra ilgisini çekmiş. Hatta ilgilendiği başka birinin tayin işini bile yaptırmaya kalkışmış. M.S. bunları içine sindiremiyor. Cevabım şu: Öyle dolambaçlı yollar kullanmışsınız ki, şimdi kendi labirentinizde yolunuzu arıyorsunuz. Oysa ailesiyle tanışmak, samimiyet kurmak, fotoğraf çektirmek, evrak işlerine yardımcı olmak, sahte instagram hesabı açmak gibi cidden hem enerjinizi hem de vaktinizi alan şeyleri yapmak yerine direkt olarak o kişiye niyetinizi söyleseydiniz hem onun daha fazla saygısını kazanırdınız hem de şimdi tüm bu uğraşınız için hayıflanmazdınız.

Haberin Devamı

17 YILLIK EVLİ VE EŞİYLE SEVİŞMİYOR

Evli bir erkekle 1.5 yıldır beraberim. 17 yıllık evli ve karısıyla hiçbir cinsel ilişkisi olmadığını söylüyor. 2. çocuğunu da 10 sene sonra sırf ilk evladı hasta olduğu için yapmış. Bu adam doğru mu söylüyor? Bir de biz bir aradayken çok kavga ediyoruz ve birbirimize ağza alınmayacak küfürler ediyoruz. Sinir krizine giriyorum artık çok yıprandım. Bu kavgaları nasıl aşacağız?  U.B.

Bu kavgalar düşünmeniz gereken en son problem. Başkasıyla ilişkisi olan erkekler genellikle hep aynı yalanı söyler. “Karımla aramda hiçbir şey yok. Çocuklar için bu evliliği sürdürüyorum.” İşin aslı böyle değildir. Sevgiliniz karısıyla da cinsel ilişkiye giriyordur, sizinle de. Zaten 1.5 yıldır evlilikle ilgili sorunu halledememişse bilin ki; karısıyla arası gayet iyi, siz de onun heyecanısınız. Kavgalara gelince; birbirinize karşı garip bir öfkeniz var. Bu öfke bir süre sonra küfürü aşacak ve belki de fiziksel şiddete dönüşecek. Size tavsiyem, bu ilişkinin böyle devam edemeyeceğini ona söylemek. Eğer evlilikle ilgili sorun aşılırsa, öfke de bitebilir.

Haberin Devamı

İKİMİZ DE ALDATMAYI İTİRAF ETTİK

Kız arkadaşımı aldattım. Vicdanım çok rahatsız olduğu için de ona anlatmaya karar verdim. “Sana bir şey söyleyeceğim” dediğim sırada, “Önce ben sana söyleyeyim, ilişkimizin başında ben seni aldattım. O zaman bu kadar ciddi değildik. Şimdi ilişkimiz ilerledi ve bunu sana söylemek zorundaydım” dedi. Bense itirafta bulunamadım. Şimdi ne yapacağım? Bu ilişki nasıl yürüyecek?  KEMAL

Öncelikle aynı dürüstlüğü sen de gösterip aldattığını itiraf etmelisin. Sonra bu meseleyi oturup uzun uzun konuşmalısınız. Bununla yaşayabilecek misiniz? Bu meseleyi ilişkinize zarar vermeden atlatabilecek misiniz? Hepsini konuşup bir karara varmalısınız. Aldatma sebebini de masaya yatırmalısınız. Ancak bunu lütfen sadece 1 kez ve çok detaylı konuşun. Eğer devam etmeye karar verirseniz de bu konu bir daha açılmasın. Ama elbette ilişkiniz bitebilir de. O zaman da birbirinizi suçlamadan, yaptığınız hatadan ders alarak kendi yolunuza gitmelisiniz. Bir de unutmayın, ihanet dediğimiz şey öyle ya da böyle bir gün mutlaka ortaya çıkar.

Haberin Devamı

BÖYLE KISKANÇLIK GÖRÜLMEMİŞTİR

Çok sevdiğimi düşündüğüm bir sevgilim var. Düşündüğüm diyorum çünkü artık bundan pek emin değilim. Çünkü bana nefes aldırmıyor. Pandemi nedeniyle eve sipariş verdiğimde gelen erkek kuryelere kapıyı açmama dahi sinirleniyor. Nereye gitsem görüntülü arayıp beni kontrol ediyor. İş yerimde de sorun yaratmaya başladı. Çünkü her dakika arıyor. Bu meseleyi nasıl halledeceğim?

Halledilecek bir şey kalmamış. Kıskançlık, kişinin özgüven eksikliğini gösterir. Genellikle ilişkinin başındaki küçük kıskançlık oyunları tarafların hoşuna gitse de bir süre sonra dozu artar ve dayanılmaz hale gelir. Bir ilişkide olmak, hayatınızın tamamını ona teslim etmek anlamına gelmez. Sizin bir kişiliğiniz, hayatınız, yaşam tarzınız var. Bunlardan taviz verirseniz, sonu gelmez bir kısır döngüye girersiniz. Bu insanla devam ederseniz, yaptığı her şeyi kabul etmiş olacaksınız. Yani şikayet etmeye hakkınız da kalmayacak. Kimi ne kadar çok severseniz sevin önce düşünmeniz gereken şey kendiniz olmalı. Siz mutlu değilseniz, kimse mutlu değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder