Mehmet Coşkundeniz Yeni bir sevgiliye hazır mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir sevgiliye hazır mısınız?

Yeni bir ilişkiye asla kırık bir kalple girmemelisiniz. Çünkü kırık kalbi yeni sevgiliniz tamir edemez. Böyle bir beklenti, onun üzerinde fazla baskı yaratır ve ilişkinizin devam etmesinin önünde engel oluşturur. Bu sonuçla karşılaşmak istemiyorsanız “Ben yeni bir ilişkiye hazır mıyım?” diye kendinize sormalısınız. Bu yazıdaki sorular, sizin ilişkiye hazır olup olmayacağınızı gösterecek.

1-ESKİSİNİ UNUTTUNUZ MU?

Bu soruyu kendinize bir türlü sormak istemiyorsunuz. Ama bunu yanıtlamadan yeni bir ilişkiye başlayamazsınız. “Unuttum” diyerek kendinize yalan söylemek de size fayda sağlamaz.

Haberin Devamı

2-ARAYIŞINIZ SIKINTIDAN MI?

Sadece sıkıldığınız için yeni birini arıyorsanız, emin olun ondan da sıkılacaksınız. Eğer sıkıldıysanız, seyahate çıkın ya da arkadaşlarınızla buluşup kendinizi eğlendirecek yollar arayın.

3-KENDİNİZ İÇİN NE YAPIYORSUNUZ?

Sağlıklı beslenme, spor, hobiler, öz bakım... Bunları yapıyor musunuz? Cevabınız hayırsa, ilişki için hazır değilsiniz demektir. Kendinize ilgi göstermiyorken başkasına da gösteremezsiniz.

4-AYRILIK SEBEBİNİ İNCELEDİNİZ Mİ?

Son ilişkinizdeki temel sorunu ve işlerin nerede kötüye gittiğini bilmelisiniz. Sorunun ne olduğunu bilmiyorsanız, gelecekteki ilişkilerinizde de bu sorun başınıza yine dert olacaktır.

5-DERSLER ÇIKARDINIZ MI?

Her başarısız ilişkinin altında bir ders vardır. Yeni bir ilişkiye başlamadan önce bir önceki ilişkinizden ne öğrendiğinizi anlamanız gerekir. Yoksa yine aynı sonuçla karşılaşırsınız.

6-YALNIZKEN MUTLU MUSUNUZ?

Başka biriyle mutluluğu bulmayı hedeflemeden önce kendi başınıza mutlu olmalısınız. Eğer bunu başarmadan yeni bir ilişkiye başlarsanız yeni sevgilinize bağımlı hale gelirsiniz.

7-EĞLENMEK Mİ İSTİYORSUNUZ?

Eğlence, bir ilişkinin olmazsa olmazı. Ancak, sadece kendinizi eğlendirmek için hayatınızda birinin olmasını istiyorsanız bir süre sonra sıkılacaksınız. Sonra yeniden ayrılık döngüsü...

8-SİZİ ETKİLEYEN OLAY VAR MI?

Bazen hayatımızda dramatik bir şey olduğunda, bu durumdan kurtulmak için birinin varlığına ihtiyaç duyarız. Ama bu bir yanılgıdır. Yeni sevgiliniz bu dramatik durumunuzu çözemeyecek.

Haberin Devamı

9-KİM OLDUĞUNUZU BİLİYOR MUSUNUZ?

Hayattan ne istediğinizi biliyor musunuz? Beklentileriniz, varmak istediğiniz yer, korumanız gereken değerler? Hâlâ kendinizi bulmaya çalışıyorsanız bir ilişkiye girmek sizi mutlu etmez.

10-NEDEN BİR SEVGİLİNİZ OLSUN?

Arkadaşlarınızın sevgilileri var diye, boşluk dolsun diye, aileniz öyle istiyor diye ilişkiye başlamayın. Yürekten sevgili olmadıkça, görünürde biriyle birlikte olmak iyi değildir.

11-YETERLİ ZAMANINIZ VAR MI?

İlişkiler oyuncak değildir ve düzgün bir şekilde yürümeleri zaman alır. Şu anda kariyerinize ya da başka bir şeye odaklanmışsanız ve başka birine zaman kalmıyorsa hazır olmayabilirsiniz.

12-DUYGUNUZU AKTARABİLİR MİSİNİZ?

Duygularınızı, hayatınıza girecek kişiye nasıl ileteceğinizi bilmelisiniz. Duygularınızı nasıl uygun şekilde ifade edeceğinizi bilmesi gereken kişi sizsiniz. Bunu sevgilinizden beklemeyin.

13-ÖNCELİKLERİNİZİ BELİRLEDİNİZ Mİ?

Önceliklerinizi belirlemediğiniz sürece ilişkiniz asla yürümeyecektir. Sevgilinizin öncelikleri ile sizinki birbirine uymuyorsa yürütmeniz mümkün değil. Uyumsuzluk ilişkiyi bitirir.

Haberin Devamı

14-ÖZVERİLİ OLABİLİR MİSİNİZ?

İlişkiler vermek ve almak arasında bir denge gerektirir. O, sizin ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurduğu gibi siz de onun ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurmalısınız.

15-TRAVMALARI ATLATTINIZ MI?

Sadece eski sevgiliden kaynaklanan travmadan değil, geçmişteki herhangi bir olaydan, çocukluktan ve hatta aileden kaynaklanan travmalardan söz ediyorum. İyileşmediyseniz, işiniz zor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder