Mehmet Yalçınkaya Etin hası besiyi yetiştirirken yaratılan konfor alanına göre biçimlenir
HABERİ PAYLAŞ

Etin hası besiyi yetiştirirken yaratılan konfor alanına göre biçimlenir

Deniz mahsullerine yepyeni bir bakış açısı getireceğine inandığım ve büyük bir ekiple yaptığımız kitabımızda sonlara yaklaşırken, Cunda çekimlerinde, Edremit’te etin en hası ile buluşma ve Kahraman Can’ı tanıma fırsatı buldum. Veterinerlik okurken yolunu hayvancılık sektörüne çeviren dostumuz bize gerçekten her başarının arkasında sahici bir hikaye ve emek olduğunu bir kez daha hissettirdi. Sizi Edremit’teki Körfez Et Shop’un kurucusu, hayvancılık sektörüne küçükbaş ve büyükbaş üretim çiftliğiyle büyük emek veren müthiş bir kahramandan bahsetmek istiyorum. Kahraman Can, “Etin hası besiyi yetiştirirken yediği ota, yaratılan konfor alanına göre biçimlenir” diyor.

Haberin Devamı

Etin hası besiyi yetiştirirken yaratılan konfor alanına göre biçimlenir

Bize yol hikayeni anlatır mısın?

Küçük yaşlardan beri hayvancılıkla iç içeyim. 2010 yılında veterinerlik bölümünden sağlık teknikeri olarak mezun oldum. Bir süre pet shop hizmetleri veren bir iş yerim oldu. Ancak bunun bana yeterli gelmediğini, farklı alanlarda var olmak istediğimi keşfettim. Ortağım veteriner hekim Ersin Demirtaş ile birlikte hayvancılık sektöründe profesyonel çalışmaya karar verdik ve zaman içinde kendi büyükbaş ve küçükbaş üretim çiftliğimizi kurduk. Besicilikle etin en lezzetli halini sofraya sunana kadar uzanan bir hikaye yarattık. 2015 yılında ürettiğimiz hayvanları son tüketiciye sunma fikri oluştu. Bunun üzerine Körfez Et Shop firmasını açtık.

İŞİMİZE OLAN TUTKUMUZ HIZLA BÜYÜMEMİZE YOL AÇTI

Girişim fikri ve ilham kaynağınız neydi?

Kaz Dağları’nın eteklerinde olduğumuzdan hayvan kalitemiz üst düzeydedir. Bu bölge ayrıca bir tatil beldesi. Buraya gelen yazlıkçı müşterilerimiz kışın da kendi şehirlerinde aynı tadı arayıp bizim ürünlerimizden talep etmeye başladı. Biz de işimizi büyütme fırsatı bulduk. İlk zamanlarda soğuk zincir kargolarla gönderim yaparken, artan talep doğrultusunda önde gelen restoran ve otellere frigorifik araçlarla dağıtım ağı kurduk ve şu an artan bir ivme ile toptan ve perakende et ve et ürünleri sektöründe faaliyet göstermeye devam ediyoruz. İşimize olan tutkumuz, araştırma aşkımız hızla büyümemize yol açtı.

Haberin Devamı

STRES ALTINDAKİ HAYVANLARIN ETİ SERT VE LEZZETSİZ OLUR

İyi etle ilgili önerileriniz nedir?

İyi et elde edebilmek için öncelikle hayvan refahının en iyi şekilde sağlanması gerekiyor. Bilimsel olarak kanıtlanan bir gerçek; stres altındaki hayvanların eti sert ve lezzetsiz olur. Bundan dolayı kaynağı belli, güvenilir işletmelerden ürün temin etmek çok önemlidir. Müşterilerimizin çoğu yağsız et talep ediyor. Bu biraz üzücü, çünkü ete lezzeti veren içerisindeki yağ ve dokudur.

SOFRAMIZDAKİ HER ŞEY SAĞLIĞIMIZI VE GELECEĞİMİZİ BELİRLİYOR

Gelecek hayalleriniz ve projeleriniz neler?

Biz besiciliği ve geleceğin doğala dönüş olduğunu önceden fark ettik. Özellikle Edremit bölgesinin kaliteli ürünlerini, Türkiye’ye açmak en büyük arzumuz. Yıllar içinde inşa ettiğimiz güvenin öneminin farkındayız. Soframızdaki her şey sağlığımızı, geleceğimizi belirliyor. Bu konuda sorumluluk aldığımızın farkındayız ve bu bilinçte nesillere el vermek en büyük idealimiz.

Etin hası besiyi yetiştirirken yaratılan konfor alanına göre biçimlenir

Pandeminin gastronomi sektörüne etkilerini nasıl yorumluyorsun?

Haberin Devamı

Son günlerde ülke gastronomisinin hızlı bir ivmeyle yükseldiği kanaatindeyim ve insanlarımızın daha bir merakla sektörü takip ettiklerini düşünüyorum. Pandemide restoran, lokanta gibi işletmelerin kapatılması bizim işletmemizde de yoğunluğu biraz düşürdü. Sürecin olumsuz geçiş dönemini şu ana kadar başarıyla atlattık. Her şeye rağmen sağlıklı kalmak çok değerli.

SÜTLÜ BADEM ÇORBASI

Etin hası besiyi yetiştirirken yaratılan konfor alanına göre biçimlenir

Üzeri İçin:

  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Taze nane yaprakları

Yapılışı:

  • Tereyağını tencerede eritip unun kokusu çıkana dek kavuralım. Toz bademi ilave edip bir-iki dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Üzerine sütü yavaşça ekleyip çırpalım.
  • Muskat rendesi, karabiber, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak kaynamayana dek pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra beş dakika daha pişirip kenara alalım.
  • Tavada tereyağını eritelim, çorbanın üzerine gezdirerek taze nane yapraklarıyla birlikte servis edelim.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder