Mehmet Yalçınkaya Şef İpek Altuntaş ile 'Tatlı Aşkına'
HABERİ PAYLAŞ

Şef İpek Altuntaş ile 'Tatlı Aşkına'

“Pandemi sürecinde çok tükettiğimiz ve en çok evde yapmak istediğimiz şey nedir?” diye sorarsanız, kesinlikle “Tatlı” derim. MYK, benim kurduğum bir gastronomi platformu. Bildiğiniz gibi eğitim süreçlerini yakından takip ediyorum. Öyle çok talep geldi ki, “Haydi MYK’da TATLI AŞKINA kursu açalım” dedik. Bu hafta konuğum profesyonel pastacılık dersleri verecek olan yeni şefimiz İpek Altuntaş.

Şef İpek Altuntaş ile Tatlı Aşkına

Bize kendinden bahseder misin şefim?

1988 Mart doğumluyum. Doğma büyüme İstanbulluyum. Aslen Kayseriliyim. Beykent Üniversitesi Hazır Yemek ve Aşçılık bölümünü okuyup meslek hayatına atıldım. Türkiye’nin büyük otel zincirlerinde, catering firmalarında birçok pozisyonda görev aldım. Bu sayede hatırı sayılır büyük şeflerle çalışarak kariyerimde büyük ivme kazandım. 15 yıllık deneyimin sonunda kendi dalımda belli bir tecrübeye ve kariyere sahip oldum.

Haberin Devamı

BENİM İÇİN ÖNCE GÖRSEL SONRA TAT GELİR

İlham kaynağın neler oldu?

Renkler çiçekler ve dekorlar bana ilham verir. Şık tabak sunumları, farklı ürün kombinasyonları beni çok etkiliyor ve değişik sunumlar yapmak beni çok mutlu ediyor. Benim için önce görsel sonra tat gelir. Bir kadın olarak bu piyasada söz sahibi olmaktan çok mutluyum.

ÖZGÜN MUTFAĞIMIZDA HERKESİN YAPABİLECEĞİ REÇETELER OLACAK

MYK’da profesyonel pastacılık dersleri vereceksin. Talepler nasıl?

Yoğun bir talep var. Her dalda çok farklı ürünler yapıp farklı sunumları ve lezzetleri bir arada sunmayı planlıyoruz. Özgün müfredatımızda herkesin yapabileceği farklı teknikler ve reçeteler olacak. Özgün sunumlarımızla eğitimlerimizin kitlelere ulaşmasından büyük heyecan duyuyorum. Profesyonel pastacılık adı altında; artizan çikolata eğitimlerinden mayalı hamurlara, ekşi maya ekmeklerden Türk ve dünya tatlılarına kadar geniş kapsamlı bir eğitim sunacağız.

Sektörde fark iddian var, biliyorum. Farkını anlatır mısın?

MYK yapısında sektörden farkımız bütün öğrencilerimizle kurduğumuz diyalog ve birebir eğitim. Ürünlere dokunan ve istedikleri kadar kendilerine özgü harmanlayacakları özel bir alan yaratıyoruz. Modern, yeni nesil ekipmanlar ve yeni teknikler sunarak eğitimlerimizi inovatif yapılar haline getiriyoruz. Bence en büyük fark bu.

Haberin Devamı

PANDEMİ BİZİ EVE HAPSETTİ AMA İÇİMİZDEKİ CEVHERİ KEŞFETTİK

Pandemi sürecini nasıl geçiriyorsun?

Pandemi bizi eve hapsetti ama hepimiz içimizdeki cevheri keşfettik. Ekmeklerden unlu mamullere, keklere, böreklere, pastalara kadar birçok ürün yaptık. Birçok kişi, bu işi profesyonel anlamda iş hayatına aktarmak istediği için birçok kursa ve okula talepte bulundu. Bizler de MYK olarak bu eğilimi en iyi şekilde destekleyerek, istedikleri eğitimin en ince ayrıntısına kadar veriyoruz. Pandemide mesleğimize olan ilgi ve alaka daha da arttı.

DÜNYAYA ENTEGRE İŞLER YAPMAK ÇOK KIYMETLİ

Dünyadan kimleri takip ediyorsun?

Ünlü ve işinin ehli insanları çok fazla takip ediyorum. Trend ürünleri, trend kitapları çok fazla takip edip yenilikleri izliyorum. Bizim mesleğimiz her zaman dinamik ve yenilikçi olmayı gerektiriyor. Dünyaya entegre işler yapmak çok kıymetli.

İPEK ALTUNTAŞ’TAN PAVLOVA TARİFİ

Haberin Devamı

Şef İpek Altuntaş ile Tatlı Aşkına

Yapılışı:

Yumurta beyazı ve toz şeker, kar beyaz olana kadar çırpılır ve yağlı kağıda dökülüp fırında 100 derecede iki saat kurutulur. 200 gram sıvı krema kaynatılır ve beyaz çikolata eklenip eritilir. Mikserde, kalan 200 gram krema karıştırılır ve krema hazırlanır. Parça çikolata ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kuruyan bezelerin içerisine krema sıkılır ve meyve serpilir. Daha sonra diğer kat konur ve istenildiği şekilde süslenip hazırlanır.

Şef İpek Altuntaş ile Tatlı Aşkına

FOTOĞRAFLAR: CAN EROK

Sıradaki haber yükleniyor...
holder