Yazarlar Fabrika ayarlarına dönmek için malzeme hazır
HABERİ PAYLAŞ

Fabrika ayarlarına dönmek için malzeme hazır

Pendikspor maçında sakatlanan ve 4 aylık aranın ardından sahalara bu maçla birlikte geri dönen Becao, ilk 11'de şans bulurken son haftalarda İsmail Yüksek ile birlikte ön liberoda forma giyen Rade Krunic'in yedek kulübesine çekildiği maçta Fenerbahçe, topu daha çabuk geri kazanan ve rakip sahaya daha iyi yayılan bir takım görüntüsündeydi.

Fenerbahçe'nin savunmayı daha önde kurmasında ve akın sürekliliği sağlamasında büyük payı olan Brezilyalı stoperin sahalara geri dönmesi, ön liberoyu çiftleyerek takımın oyunu nispeten daha geride kabul etmesine yol açan Krunic'in yerine Mert Hakan Yandaş'ın tercih edilmesi Fenerbahçe'yi olumlu etkiledi.

Haberin Devamı

Bulduğu net pozisyonları değerlendirmekte başarılı olamasa da Szymanski'nin attığı doğru koşular ile takıma hareketlilik getirdiği karşılaşmada Dzeko ve Tadic'in de etkili performans ortaya koyması, Fenerbahçe'nin zayıf rakibi karşısında tempo olarak kendilerini çok zorlamadan galibiyete uzanmaları için yeterli oldu.

Fenerbahçe'nin önümüzdeki hafta itibariyle Becao, Djiku, Çağlar, Bonucci ve Serdar ile birlikte oynamaya hazır beş stoperi bulunuyor. Teknik direktör İsmail Kartal, hangi ikiliyi tercih edecek bekleyip göreceğiz ancak Fred'in de dönüşüyle beraber sarı-lacivertlilerin ideal 11'ine dönmek için İrfan Can Kahveci dışında bütün oyuncuları hazır durumda.

Hatayspor karşısında, son haftalardaki tat vermeyen futboldan biraz uzaklaşılmış olsa da ev sahibinin ligin en zayıf takımlarından biri olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Perşembe günü oynanacak SG Gilloise maçında verilecek reaksiyon, sarı lacivertlilerin sezonun geri kalanı için neler vaad ettiğini görebilme açısından belirleyici olacaktır.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder