Yazarlar Seyirciler hariç herkes memnun kaldı
HABERİ PAYLAŞ

Seyirciler hariç herkes memnun kaldı

Süper Lig’in zirvesinde yalnız kalan ve birbiriyle oynayacakları maç uzun süredir merak edilen Fenerbahçe ve Galatasaray, Kadıköy’de oynanan maçta sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Son derece dengeli geçen ve heyecandan bir o kadar uzak olan derbi, futbolseverlerin beklentilerini karşılama konusunda son derece yetersiz kaldı.

İstisnalar elbette var ancak genel olarak Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan maçlar, Beşiktaş’ın Fenerbahçe veya Galatasaray ile oynadığı maçlara nazaran oldukça tatsız geçer. Ancak dün akşam oynanan maç, bu iki takım arasında oynanan en tatsız tuzsuz derbilerin başını çekmeye aday oldu ve beklentilerin çok ama çok altında kaldı. Ligde oynadıkları 16 maçın 14’ünü kazanarak derbiye çıkan bu iki takımın birbiriyle oynayacakları maçın, futbolseverlere çok şey vadettiği aşikardı ancak hem Fenerbahçe hem de Galatasaray, yenilmemeyi fazlasıyla ön plana koydukları bir 90 dakika oynadı.

Haberin Devamı

Yalnızca bir isabetli şutun çekildiği derbide ev sahibi Fenerbahçe 0.31, konuk Galatasaray ise 0.41’lik gol beklentisiyle maçı tamamladı. Ligin en çok puan toplayan ve en çok gol atan takımlarının faul yaparak rakibi durdurmak dışında sahaya pek de bir şey koymadığı bu mücadelede ortaya çıkan sonuç iki takımı da üzmedi. Stoper eksiği olan ve Fred’den yoksun bir şekilde sahaya çıkan Fenerbahçe ile zorlu bir deplasmana gelen Galatasaray, birer puanı paylaşmaya razı oldukları bir görüntü sergilediler.

Süper Kupa için Fenerbahçe bir adım önde

İkinci yarıya Cengiz Ünder-İsmail Yüksek değişikliği ile başlayarak ilk yarıya nazaran daha iyi bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, maça bu şekilde başlamış olsaydı senaryo değişir miydi bilinmez ama Davinson haricinde önemli bir eksiği bulunmayan Galatasaray’ın, rakibinin ortaya koyduğu futbolu doğrudan etkileyen oyuncusunun sahada olmadığı bir ortamda oyun üstünlüğünü ele alamaması konuk takımın hanesine eksi yazacak bir detay. Cuma günü oynanacak Süper Kupa Finali’nde Fred ile oynayacak olan Fenerbahçe’nin oyun gücü anlamında rakibinden daha avantajlı olduğunu söylemek herhalde yanlış olmaz.

Haberin Devamı

Eksikler bir kez daha ortaya çıktı

Süper Lig’in zirvesinde yalnız kalan bu iki takımın sezon sonuna kadar kafa kafaya ilerlemesi kuvvetle muhtemel. Bu yüzden iki takımın çok risk almadan dengeli bir oyun tercih etmesi, seyircilere hiç keyif almayacaklar bir maç sunsa da kabul edilebilir bir şey. Bu maçın ardından takımların performansı için çok net analizler yapmak pek mümkün değil ama Fenerbahçe’nin Fred’in ikamesini bulmaya, Galatasaray’ın ise ligin ikinci yarısında daha istikrarlı bir hücum hattına ve Torreira’ya daha iyi bir partner bulmaya ihtiyacı olduğunun net bir şekilde gözler önüne serildiğini söyleyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder