Murat Çelik Beşiktaş
HABERİ PAYLAŞ

Beşiktaş

31 Mart’taki yerel seçimde 145 bin seçmen oy kullanacak... Yaşlı nüfusun en yoğun olduğu seçim bölgelerinden...

Son yerel seçimde (2014) CHP’nin, yüzde 76’dan fazla oyla Türkiye rekoru kırarak kazandığı ilçe... Millet İttifakı, Beşiktaş’ta müttefik değil rakip...

Cumhur İttifakı ise MHP’nin adayıyla yarışta. Bir Beşiktaşlı olarak gönül verdiğim renklerin ilçesine pozitif ayrımcılık uyguladım. Seçime 6 gün kala MANŞET’i Beşiktaş’taki seçim yarışına ayırdım. Beşiktaş belediye başkanlığına aday 3 isimle, dün art arda görüştüm.

Haberin Devamı

SERKAN TOPER-MHP (CUMHUR İTTİFAKI)

Beşiktaş

40 yaşında... Avukat... Kendini, “Su katılmamış bir Atatürkçü ve iyi bir Türk milliyetçisi” olarak niteliyor ve şunları söylüyor:

● Beşiktaşlı 3 dönemdir süren belediyecilik anlayışından sıkıldı. Bir güç zehirlenmesi, ‘ceketimi koysam kazanırım’ anlayışı…

Seçmen çok yoruldu. Beşiktaş kötü durumda. CHP’li seçmen de yaratılan ‘karşıtlık’ atmosferinden kaynaklı oy verdi ama kötü belediyecilikten onlar da mağdur oldular.

● Bizde bir semt, bir mahalle kültürü vardır. İdeolojik bir dil, ötekileştirme... Bunlar Beşiktaş’a zarar veriyor.

Biz Türkiye’de de, Beşiktaş’ta da ortak aklı öne çıkartıyoruz. Asıl olan Beşiktaş kimliği ve ortak akıl. Karşıtlık, kutuplaşma değil.

● Benim yaptığım belediye meclisi listesinde CHP’li de var, Türk Musevi de, AK Partili de, Alevi de, tabii MHP’li de...

● Tahminim, bu seçimde CHP üçüncü parti olacak. Seçmenin iradesi kimseye ipotekli değil. Sadece karşıtlık hikayesiyle oy beklemek doğru değil.

● Biz de, Etiler’de, Beşiktaş’ta yaşayan insanlarız. Yani ‘yaşam tarzı kaygısı’ yok. Ötekileştirmeden, tüm renkleri kucaklayarak, ortak akılla yöneteceğiz Beşiktaş’ı.

● Ben birçok sanatçının avukatıyım. Beşiktaş’ı sanat kenti yapacağım. Hayalim bu. Binali Yıldırım ile birlikte Beşiktaş’ı ayağa kaldırırız.

● 1 Nisan sabahı ilk iş, Beşiktaş Belediyesi’nin zaman zaman maaşlarını bile alamayan cefakar, vefakar belediye çalışanlarıyla bir araya geleceğim.

RIZA AKPOLAT-CHP

Beşiktaş

37 yaşında, siyaset bilimci... “Siyasette hem mektepli hem alaylıyım” diyor ve şunları söylüyor:

Haberin Devamı

● Burası bir kent, bir metropol… Liyakatla yönetilir. İstanbul’un diğer bölgelerinde siyaset yaptım ama 2015’ten beri Beşiktaş’tayım. Ve Beşiktaşlıyım. Eşim Beşiktaş ilçesinden, benim iş yerim burada…

● Gençlik bir avantaj. Unutmayın, Atatürk 38 yaşında Samsun’a çıkmıştı… Gençlerin siyasette olması, ülke gençliğinde motivasyon yaratıyor. Hem Ekrem Başkan (İmamoğlu) hem biz kazanacağız. Yönetim anlayışımız ve vaat ettiklerimizin sokakta karşılığı var.

● Kullandığımız dil çok önemli. Polemiklerden kaçınıyoruz. Sadece yapacağımız işi anlatıyoruz. Beşiktaş’ın sorunları var. Sorunları biliyoruz ve çözmek için projelerimiz hazır.

● Ülkede, ‘terör yandaşı - terör karşıtı’ diye iki cephe oluşturuluyor. Buna çalışılıyor. Ekonomi gibi, işsizlik gibi sorunları gölgelemek için işi ısrarla bu noktaya çekmeye çalışıyorlar.

● Herkesin oyuna talibiz o başka ama listelere diğer siyasi partilerden kimse yazmadık. (HDP ile gizli işbirliği eleştirilerine cevap olarak.)

Haberin Devamı

● Beşiktaş’ta İYİ Parti adayıyla rakip olmak benim açımdan sıkıntı değil. Belli bir oranda zarar verip oyumuzu alacaktır ama sadece bizden değil, diğer partilerden de… Sokakta görüyoruz, biz kazanacağız. Risk yok.

● Bütün projelerimizi toplumun bütün kesimleriyle birlikte hazırladık. Sorunlar herkesin sorunu. Çözmek için bir arada olalım istiyoruz.

● 1 Nisan sabahı ilk iş hemen çalışmaya başlayıp ilk 100 günlük icraatımızı tanımlamak olacak. Katılımcı anlayışla, halk meclisleri ve kent konseylerini kurmak da buna dahil.

AFFAN KEÇECİ- İYİ PARTİ

Beşiktaş

68 yaşında... Emekli il emniyet müdürü... “Rakiplerimin yaşı kadar devlet tecrübem var” diyor ve ekliyor:

● Bana ‘Beşiktaş’ın Affan Abisi’ diyorlar. Bu büyük bir onur ve sorumluluk.

● Benim CHP’nin oylarını böleceğim iddiası matematik olarak yanlış. Ayrıca ben seçimi kazanarak bir anlamda CHP’ye de iyilik yapmış olacağım. CHP çok rahat hareket ediyor. Son aday tercihleri de bunun kanıtı. Ben bu seçimi alınca, CHP, şapkasını önüne koyup düşünecek “Nerede hata yaptım” diye.

● Atatürk ve cumhuriyet sevdalısı, laik, sosyal hukuk devletine bağlı ve demokratik parlamenter sistemin tekrar olması gerektiğini savunan bir insanım.

● CHP’nin ‘6 ok’ ilkelerine hep sadık oldum ve olacağım. CHP’den de partinin bazı yöneticilerinin hataları sebebiyle ayrıldım zaten.

● Benim CHP’ye karşı olmam söz konusu olamaz. Büyükşehir’de de oyum tabii ki İmamoğlu’na. CHP’ye gönül vermiş insanların isteyeceği aday da benim. Ve bunu sahada da görüyorum.

● Ben ‘ittifak adayı’ olmak istemedim. Ortak aday olsam, meclis üye listesini getirip önüme koyacaklardı. Sonra da talepler gelecekti. Kimseye diyet borcum olsun istemedim.

● Benim meclis listemin üçte biri üniversite öğrencilerinden. Gencecik bir liste. Ben takım kaptanıyım. Atatürk’ün izindeyiz ve geleceğimizi tabii ki gençlere emanet ediyoruz.

● 1 Nisan sabahı ilk iş arkadaşlarımı toplayıp şunu söyleyeceğim: Vatandaş bize değil, biz onlara hizmet edeceğiz. Bizim dönemimizde şaibenin ‘ş’si olmayacak. Rahmetli Süleyman Ağabey’in dediği gibi, Beşiktaşımızı çok üzdüler. Belediyede de üzdüler. Bundan sonra Beşiktaşımızı üzmesinler. Biz üzdürmeyeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder