Murat Çelik İYİ Parti karmakarışık
HABERİ PAYLAŞ

İYİ Parti karmakarışık

Önce manşeti vereyim: “Yerel seçime tek başımıza değil belli yerlerde iş birliğiyle girelim diyorsunuz ama şu ana kadar bize ‘Gelin iş birliği yapalım’ diyen yok ki.” Bu cümle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ait. Detayları birazdan aktaracağım…

DEĞİŞİKLİK SÖYLENTİSİ

İstifalarla sarsılan İYİ Parti’de kazan kaynamaya devam ediyor. Parti yetkili organlarında da TBMM’deki milletvekilleri arasında da ayrışmalar, gruplaşmalar var. Parti kulislerinde 5 ya da 6 milletvekilinin daha istifa aşamasında olduğu konuşuluyor. Hatta, Meral Akşener’in bu kritik aşamada dikkat çekici birkaç görev değişikliği yapacağından söz ediliyor. En dikkat çekici olan, TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirileceği, Usta’dan boşalacak Grup Başkanvekilliğine Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’ın getirileceği söylentisi.

Haberin Devamı

İYİ Parti karmakarışık

31 MART BEKLENİYOR

Akşener’in yapması muhtemel görev değişiklikleri İYİ Parti’de suların durulmasını sağlar mı bilinmez ama asıl, çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi 31 Mart yerel seçimlerini bekliyor. İYİ Parti seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girer ve sonuç ‘başarısızlık’ olursa, birçok önemli ismin partiden ayrılması ihtimali yüksek görünüyor. Partinin önemli isimlerinden biri bu durumu “31 Mart’ta yüzde 5-6’lık bir parti durumuna düşersek burada kimse durmaz” cümlesiyle özetliyor.

ŞİLE’DEKİ KAPALI OTURUM

Gelelim yazının başındaki habere… Genel Başkan Meral Akşener, partisinin yerel seçime ‘tek başına’ gireceğini açıklamış olsa da özellikle CHP ile bazı şehirlerde seçim iş birliği ihtimali hâlâ gündemde. Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan yönetim değişikliği sonrası, Genel Başkan Özgür Özel seçim iş birliği konusunda kapıyı -ardına kadar olmasa da- açık tutuyor. Ve görünen o ki Akşener, Özel’in adım atmasını bekliyor. Bunu şuradan anlıyoruz… İYİ Parti’nin yönetim kadrosu ve milletvekillerinden bir bölümü ‘iş birliği’nden yana. Aldığım bilgilere göre, hafta sonu, İstanbul Şile’de yapılan İYİ Parti Seçim Hazırlıkları İstişare Toplantısı’nın kapanış oturumunda söz alan yöneticilerden bazıları, CHP ile görüşüp bazı illerde iş birliği yapılmasının daha doğru olacağı görüşünü savunmuş. “81 ilin tümünde kendi adaylarımızla seçime girip başarısız olursak ve o şehirler AK Parti’ye geçerse, fatura bize kesilir. Kaybettiren ilan ediliriz” türünden ifadeler kullananlar olmuş. Basına kapalı oturumda son sözü alan ve toplantının kapanışını yapan Genel Başkan Meral Akşener’in ‘seçim iş birliği’ öneren arkadaşlarına yanıtı ise şu olmuş: “İyi, hoş... Yerel seçime; 81 ilde tek başımıza değil, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı yerlerde seçim iş birlikleriyle girelim diyorsunuz ama şu ana kadar bize ‘Gelin iş birliği yapalım’ diyen yok ki.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder