Murat Çelik Prof. Dr. Derya Unutmaz'ın isyanı
HABERİ PAYLAŞ

Prof. Dr. Derya Unutmaz'ın isyanı

Dünyanın her yerinde ve her zaman var olan aşı karşıtları, COVID–19 pandemisinde çok meşhur oldular. Sayıları azdı, pandemi döneminde kendilerine bayağı bir taraftar da buldular. COVID–19’a karşı geleneksel aşıların yanı sıra mRNA aşılarının da kullanılması, tartışmaları daha da büyüttü.

Şu sıralarda ise pandemi döneminde olduğumuz COVID–19 aşılarının insanlar üzerinde zararlı etkiler yarattığına dair iddialar gündeme taşınıyor.

Prof. Dr. Derya Unutmazın isyanı

Enfeksiyon hastalıkları uzmanları, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu defalarca söylese de bir kesim, uzman hekimlere inanmamakta ısrar ediyor.

Haberin Devamı

*

ABD’nin Connecticut Eyaleti’ndeki Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nün Baş Araştırmacısı Prof. Dr. Derya Unutmaz, yaklaşık 300 bin takipçisi bulunan Twitter hesabından “Son bir kez daha” diyerek konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. İşte Prof. Unutmaz’ın isyan niteliğindeki o sözleri:

- Bilmiyorum kaç bininci kere söyledim ama son bir kez daha yazıyorum. 1) Aşıların uzun vadede (yıllar) herhangi bir yan etkisi YOKTUR. 2) mRNA COVID aşılarının kalp krizi veya kanser gibi yan etkisi YOKTUR, hiçbir bilimsel çalışma böyle bir ilişki göstermemiştir.

- Lâkin, hâlâ her gün kaç kişi aynı soruyu sormaya devam ediyor. Endişe edecek bir durum olmuş olsa, ben buradan ilan etmez miydim? Biraz düşünseniz?

- Artık sağlıkla ilgili hiçbir soruya buradan bire bir cevap vermeyeceğim. Bin kere söylesem de insanlar yine de dezenformasyon haberlere, hiç sorgulamadan inanıp burada yine aynı şeyi soruyor. İthamkâr olanlar da cabası…

- Ben pandemiden dolayı ve tamamen gönüllü olarak vicdani görevimi kat be kat tamamladım. En ufacık bir menfaatim olmadığı gibi ciddi bedeller ödedim, gün gelir anlatırım. Ama her şeyin de bir tolerans limiti var. O limitleri ben çoktan aştım. Bu hesabı her an kapatsam hiçbir kaybım da olmaz. (Tam tersi, zamandan ve psikolojik stresten kesin kazancım olur!)

- Neyse, bakalım aşı konusunda bir ara bir video daha yaparım belki. Zaten artık videolarla anlatacağım ciddi konularda anlatmak istediklerimi. Yazarak böyle olmuyor.

Haberin Devamı

- Bu arada “Sizin uzmanlığınıza neden daha çok güvenelim?” diyenler hâlâ olursa, 28 bine yakın atıf almış yayınlarımızı detaylı inceleyip karşı haber yayanlarınkilerle karşılaştırabilirler.

- Sürekli kalp damar sorunlarından örnekler verip bunları aşıya bağlayanlara cevabım şudur: COVID diye bir salgın hastalık vardı. Kalp bozukluğuna, pıhtılaşmaya da sebep oluyordu. Milyonlarca insan da öldü. Hatırladınız mı bilmiyorum. O bahsettiğiniz kişiler COVID geçirmiş olabilir mi? Hiç bu olasılığı düşündünüz mü?

- Bu arada, aşıların uzun vadede yan etkisi olabilmesi için bir olası biyolojik mekanizma olması gerekiyor. Yok işte böyle bir şey. Ama soluduğumuz havanın bile uzun vadede yan etkisi var. Hatta öldürücü olabilir! Sigaraya girmiyorum bile. Onun uzun vade etkisini hepiniz bilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder