Murat Gülderen Bir UFO gördüm sanki!
HABERİ PAYLAŞ

Bir UFO gördüm sanki!

Yarın 2 Temmuz Dünya UFO Günü. UFO’ların (Unidentified flying object/Tanımlanamayan uçan nesne) ve uzaylıların varlığı bilimsel olarak kanıtlanamasa da milyonlarca kişi bu cisimlere ve uzayda hayat olduğuna inanıyor. Bu özel günde farkındalık oluşturmak adına uzay bilimi insanları, dünyanın pek çok yerinde konferanslar düzenliyor, röportajlar veriyor, TV programlarına katılıyor ve UFO gösterimleri yapıyorlar. Hatta bu tür olaylara yakından tanık olduğunu iddia eden kişiler, yaşadığı gizemli bulguları ortaya döküyor. NASA’ya ayda ortalama 100 tanımlanamayan cisim ihbarı geliyor ve her biri ayrıntılı bir şekilde inceleniyor. Bilimsel araştırmalar tüm hızıyla devam ederken biz de bu özel gün için yaşanan bazı ilginç UFO vakalarını önünüze getirdik.

Haberin Devamı

GAZİANTEP OLAYI

Geçen mayıs ayında pilotlar tarafından Gaziantep semalarında tanımlanamayan bir cisim görülmüş, bunun üzerine inişler Adana ve Şanlıurfa Havalimanlarına yönlendirilmişti. Gaziantep’teki hava trafiğinin 12 saat askıya alındığı bu olay gizemini korumaya devam ediyor.

68 ÇOCUK ŞAHİT

1994 yılında Zimbabve’deki Ariel İlkokulu’nda tam 68 çocuk birden bir UFO’nun iniş yaptığını ve bazılarının uzaylılarla telepatik bir iletişim kurduklarını iddia etmişlerdi. Bu olay sonrası bölgede başta Harvard Üniversitesi’nde profesör olan John Mack olmak üzere çok sayıda bilim adamı inceleme yapmıştı. Olayın sırrı halen çözülemedi.

BETTY VE BARNEY HILL KAÇIRILMASI

Olay, 1961’de ABD’nin New Hampshire eyaletinde gerçekleşti. Burada yaşayan Betty ve Barney Hill çifti, içerisinde 10 uzaylı olan bir UFO tarafından kaçırıldıklarını, fiziksel olarak muayene edildiklerini ve kendilerine gelecekle ilgili bilgiler verdiklerini iddia etmişti.

RENDLESHAM ORMANI

1980 yılında İngiltere’deki Rendlesham Ormanı’nda meydana gelen bu UFO olayında da pek çok tanık bölgeden garip ışıklar geldiğini ve nesneler gördüğünü ifade etmişlerdi. Resmi makamlar, olay hakkında raporlar tutup fotoğraflar çekmişlerdi. Ancak aradan geçen bunca yıla rağmen bu olay da aydınlatılamadı.

Haberin Devamı

BELÇİKA ÜÇGENİ

1989-1990 yılları arasında Belçika’da meydana gelen ve ‘UFO Dalgası’ olarak da adlandırılan bu olayda üçgen şeklinde UFO’lar görülmüş, bilim insanları da bunların radar verilerini analiz etmişti. Olaylar, 1990 yılında da devam etti. Olayla ilgili pek çok rapor hazırlandı ancak bu cisimler de gizemini korumayı sürdürüyor.

VARGINHA OLAYI

Olay, 1996’da Brezilya’nın Varginha şehrinde iki genç kızın görgü tanıklığında gerçekleşti. İddiaya göre, kırmızı gözlü garip bir yaratık, hareket eden bir cisimden indi ve bölgedeki ormanlık alana doğru kaçtı. Sonrasında bölge halkı, ormanlık alanda UFO’ya ait olduğuna inandıkları izler bulduklarını iddia etti. Olay, resmi makamlar tarafından da araştırıldı ancak bir sonuç elde edilemedi.

TEKNO TURU

  • Almanya’daki Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’ndeki bilim insanlarından oluşan bir ekip, 3D baskı teknolojisiyle 100 günden fazla otonom olarak atabilen yapay bir kalp üretmeyi başardı.
  • Akciğerin sertleşmesi hastalığına (IPF) karşı yapay zeka tarafından bir ilaç geliştirildi. Biyoteknoloji şirketi Insilico Medicine tarafından Faz-2 aşamasına geçen ilaç, tüm testleri başarıyla geçerse insanlar üzerinde kullanılmaya başlanacak.
  • Messenger ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, yayınladığı bazı güvenlik güncellemeleri ile ebeveynlerin çocuklarının kimlerle mesajlaştığını görmelerine olanak sağlayacak.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder