Murat Gülderen 'Derin' teknoloji geliştirene kaynak
HABERİ PAYLAŞ

'Derin' teknoloji geliştirene kaynak

Akkök Holding’in girişim sermayesi şirketi Akkök Next, teknoloji fonu 212 NexT’i kurdu. Bu fonun en büyük özelliği, derin teknolojiler geliştiren girişimcilere yatırım yapacak olması. Derin teknoloji, genellikle geliştirilmesi uzun zaman alan, yüksek maliyetli ve yüksek bilimsel uzmanlık gerektiren teknolojileri kapsıyor. Öne çıkan sektörlerin başında çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak kimya, tekstil, ambalaj, enerji, otomotiv ve elektronik geliyor.

Derin teknoloji geliştirene kaynak

İLERİ MALZEMELER

Fon aynı zamanda ‘ileri malzeme’ alanına da odaklandı. İleri malzemeler, elyaf, metal, biyomedikal, plastik gibi ürünlerin geliştirilmesinde kullanılan teknolojiler olarak tanımlanıyor. Akkök Holding Üst Yöneticisi (CEO) Gökşin Durusoy, Akkök Next ile hem ekonomik hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanacağını belirterek, “Türkiye’nin malzeme teknolojileri sektöründe inovasyonun ön saflarında yer almaktan da gurur duyduk” dedi.

Haberin Devamı

İHTİYAÇ ARTIYOR

Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümün küresel gündemin ve ekonomik büyümenin ana meselelerinden biri haline geldiğini kaydeden Durusoy, şöyle devam etti: “Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sanayi 5.0 çerçevesi bu değişimi somutlaştırdı. Malzeme teknolojilerine olan ilgi, bu değişimin yarattığı ihtiyaçlarla birlikte artmaya devam ediyor. 212 NexT ile dünyanın her yerinden, bu teknolojileri geliştiren girişimlere yatırım yapmayı amaçlıyoruz.”

Derin teknoloji geliştirene kaynak

BOŞLUK KAPANDI

212 NexT’in Yönetici Ortağı Selin Arslanhan da “Türkiye’nin ilk dikey derin teknoloji fonunu hayata geçirdik. 212 NexT, global girişimlere odaklanmasının yanı sıra Türkiye’de önemli bir boşluğu kapatacak ve geleneksel sektörlerin ihtiyaçlarına cevap olabilecek teknolojilere erişim sağlayacak. Hem yatırımcılar hem de sanayi için derin teknolojilere erişimi demokratikleştiren bir değer yaratacağız” dedi. 212’nin Kurucu Ortağı Numan Numan da “Bu fonla malzeme teknolojilerinde geleceğin şirketlerine sermaye sağlayacağız” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder