Murat Gülderen Hayalleri gerçek yapan uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Hayalleri gerçek yapan uygulamalar

Bu hafta henüz keşfedilmemiş bazı sıradışı mobil uygulamaları önünüze serdik. Öyle ki gerçekleşmesi imkansız diye hayalini bile kurmadığınız olaylara saniyeler içerisinde herkesi dahil eden bu uygulamalar, özellikle boş zamanların en faydalı ve eğlenceli kurtarıcısı oluyor. Yapay zeka, 3D ve uydu teknolojilerinden güç alarak en gerçekçi görüntülerin sunulduğu programlar, ufkun sınırlarını zorluyor. Hadi başlayalım...

LIGHTNING ALARM

Dünyadaki her yıldırım çarpmasını gerçek zamanlı olarak gösteren bu uygulama, 15 dakika öncesine kadar da bunu tahmin edebiliyor. Ayrıca nerelerde fırtına olacağını da 2 saate kadar öngören uygulama sayesinde siz de yola çıkıp çıkmayacağınıza kolaylıkla karar verebiliyorsunuz. Buna benzer yine eğlenceli bir işlevi ‘lightningmaps.org’ adlı internet sitesinde görebilirsiniz. Haritaya bulunduğunuz bölgeyi girdiğinizde etrafınıza yıldırım düşen yerleri anlık olarak gösteriyor.

Haberin Devamı

ZOONIVERSE

Bu uygulama, Afrika yağmur ormanlarında filleri sayarak, Avustralya ulusal parkındaki tehlike altındaki kurbağaları bulmaya yardım ederek, Asya ve ABD’deki çıngıraklı yılanların aile içi sosyal davranışlarını izleyerek bilim insanlarına yardımcı olunması amacıyla geliştirildi. Gönüllülük esasına dayanan projelerde verilen görevler, ilgili bölgelere yerleştirilen kameralar dikkatlice takip edilerek yapılıyor.

100.000 STARS

Uzayda 3 boyutlu olarak dolaşmanıza olanak tanıyan bu uygulama sayesinde güneş sistemini, takım yıldızlarını ve yakınınızdaki diğer yıldızları keşfedebilir, birbirinden etkileyici birçok uzay manzarasını deneyimleyebilirsiniz. Tüm nesneleri doğru yerlerinde görmek için cihazınızı gökyüzüne doğru tutmanız ve sağa sola hareket ettirmeniz gerekiyor. Uygulama birçok gök simülasyonu içeriyor.

AL GAHAKU

Sadece birkaç saniye içerisinde özel sanat filtreleri kullanarak Selfie’lerinizi yapay zekanın gücüyle yağlı boya tablolarına dönüştürüyor. Bu uygulama ile fotoğraflarınızın sanki Pablo Picasso, Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Amedeo Clemente Modigliani gibi ünlü ressamların fırçalarından çıkmış bir eser gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Al Gahaku’ya ‘ai-art.tokyo/en/’ sitesinden de üyelik gerektirmeden ücretsiz giriş yapılabiliyor.

Haberin Devamı

ANIMAL TRACKER

Bu uygulama ile önceden takip cihazı takılmış farklı türlerden birçok yabani hayvanı gerçek zamanlı olarak cep telefonunuzdan anlık takip edebiliyorsunuz. Örneğin, bir kaplanı izlemeye alabiliyorsunuz ve zaman içinde nereden nereye gitmiş görebiliyorsunuz. Ayrıca izlediğiniz hayvanlar hakkında bilgi edinerek, diğer gözlemcilerinin yorumlarını ve fotoğraflarını da görebiliyorsunuz. Bu uygulama, bilimsel araştırma yapmak isteyenler için de ciddi bir kaynak niteliğinde.

HAFTANIN OLAYLARI

5 CANAVAR SAHADA

Huawei, MateBook 14s dizüstü, Nova 9 telefon, Watch GT 3 akıllı saat, FreeBuds Lipstick kulaklık ve MateView GT kavisli monitörü Türkiye’de tanıttı. 11’inci Nesil Intel Core işlemci ile çalışan MateBook, 2.5K dokunmatik ekrana, tweeter ve woofer’ların dahil olduğu dörtlü hoparlör sistemine sahip. Nova 9 ise 50 MP Ultra Vision ana, 8MP ultra geniş açılı, 2 MP derinlik, 4 cm makro ve 32 MP ön kamera ile donatıldı.

Haberin Devamı

Daha doğru sağlık ve fitness izleyen 14 günlük pil ömrüne sahip saat de rakiplerine meydan okuyor. FreeBuds Lipstick, gizemi temsil eden siyah, lüksü simgeleyen altın, tutku ve çekiciliği ifade eden kırmızı ile klasik ruj tasarımını kulaklıkta buluşturuyor. 34 inç’lik monitör ise oyuncular için tasarlandı. Cihaz, içeriği daha gerçekçi hale getirmek için 350 nits maksimum parlaklığı destekliyor.

TOPLUM YARARINA NFT’Lİ SATIŞ

Telefon üreticisi Oppo, arkada 64 MB yapay zekalı 4’lü, önde ise 44 MP selfie kamerasına sahip yeni cihazı Reno6’yı tanıtırken, Toplum Gönüllüleri Vakıfı (TOG) ile beraber sosyal sorumluluk projesine imza attı. Cihaz ile fotoğrafçı Sefa Yamak’ın kadrajından toplum gönüllüsü gençlerin portreleri çekildi. Bu fotoğraflar NFT (dijital eserlerin kripto zincirinde satılması) sisteminde açık artırmayla satılıyor. Buradan elde edilen gelir TOG yararına bağışlanacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder