Murat Gülderen İçinizdeki müzisyen ortaya çıksın
HABERİ PAYLAŞ

İçinizdeki müzisyen ortaya çıksın

  • Pek çok kişi müziğe yeteneği olduğuna inanır ancak imkanı olmadığı ya da cesaret edemediği için hayalindeki mesleği yapamadığından yakınır.
  • Artık o dönemler yeni nesil dijital teknolojiyle birlikte kapandı. Yapay zeka destekli mobil müzik uygulamaları sayesinde yola amatör olarak başlayıp bir süre sonra profesyonelliğe geçebilirsiniz.
  • Hem de çok sembolik bütçelerle. İhtiyacınız olan orta hızda bilgisayar, normal bir kulaklık ve akıllı telefon... İşte kabuğunuzu kırdıracak bazı uygulamalar:

İçinizdeki müzisyen ortaya çıksın

GROOVEBOX

Elektronik müzikten hoşlananlar için geliştirilmiş bu mobil uygulama bir davul makinesi işlevi görüyor. Burada kendi ritminizi ve melodilerinizi oluştururken aynı zamanda sesinizi şekillendirmek için örnek efektlerle denemeler yapabiliyorsunuz. Normal bir kulaklıkla bile iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz.

MUSIC MAKER

Müzik seviyeniz ne olursa olsun, tüm yaratıcılığınızı keşfetmenizi sağlayacak bu uygulama da tamamen ücretsiz. Müzik stüdyosu deneyimi yaşatan platformda 300’den fazla mix paketi arasından seçim yapabiliyorsunuz. Pop, rap, hip-hop, jazz, latin, techno, garage gibi pek çok alternatif müzik yapmaya olanak tanıyan uygulamadaki müzik topluluklarına da dahil olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

BEAT JAM

Bu da istediğiniz müziği istediğiniz yerden yapmanıza imkan tanıyan bir ritim tasarımcısı işlevi görüyor. Buradaki birçok ses paketi içerisinden tarzınızdaki müziği oluşturabilir, parçanızı harmanlayabilir ve platform üzerinden dünyaya yayabilirsiniz. Ses kalitesinde de iddialı olan uygulama en iyi DJ’lere de meydan okuma yönünde özgüven aşılıyor.

BANDLAB

Dünya çapında 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan ücretsiz müzik oluşturma platformu BandLab ile remix’leme de yapabiliyorsunuz. Hip-hop, rock, rap gibi tarzlarda telifsiz ses paketlerinden örnekler de sunan uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de geniş bulut depolamaya sahip olması. Uygulama, platform içerisindeki müzisyenlerle de iletişim kurmaya olanak sağlıyor.

SOUNDTRAP

Bu uygulama ile vokal, elektro gitar, akustik gitar, bas ve daha fazla enstrümanı kaydederek özgün işler ortaya çıkarabilirsiniz. Burada ayrıca hangi müziği yapmış olursanız olun bulutta depolayabilir, ürettiklerinizin kaybolmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca stüdyodaki sosyal ağı kullanarak gerçek zamanlı olarak müzik sektöründeki kişilerle işbirliği de yapabilirsiniz.

MAESTRO

Piyano, org, keman, viyolonsel, gitar ve davul başta olmak üzere 100’den fazla müzik aletini destekleyen bu uygulama özellikle beste yapmaya meraklı olanlar için geliştirildi. Notalarla birlikte oktav yükseltme, alçaltma, ikileme, üçleme, ölçü çizgileri gibi terimleri de öğreten uygulama, kuş cıvıltısı, helikopter sesi, deniz kıyısı gibi eğlenceli ses efektleri de sunuyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI

UÇAN MOTOSİKLET

Japon teknoloji şirketi Aerwins, uçan motosiklet XTurismo’yu tanıttı. Havada 40 dakika kalabilen araç, saatte 100 kilometreye kadar hız yapabiliyor. 3.7 metre uzunluğunda, 2.4 metre genişliğinde ve 300 kilogram ağırlığındaki uçan motosikletin tamamen elektrikli bir versiyonu üzerinde de çalışmalar sürüyor.

İçinizdeki müzisyen ortaya çıksın

Sıradaki haber yükleniyor...
holder