Mustafa Bakacak Ağaç devrilmelerine tomografili önlem
HABERİ PAYLAŞ

Ağaç devrilmelerine tomografili önlem

İstanbul’da son bir ayda Fatih, Karaköy, Sultanahmet gibi turistik yerlerin de aralarında bulunduğu 10’a yakın yerde büyük ağaç devrilmeleri oldu. Bu olaylar şans eseri ucuz atlatıldı. Son olarak Kadıköy’de apartman bahçesinde araçların üzerine devrilen ağaç nedeniyle 51 daire sahibi icra şoku yaşadı.

Ağaç devrilmelerine tomografili önlem

Kartal Belediyesi ilçede de yaşanan ağaç devrilmesini önlemek için çalışma başlattı. Üç boyutlu akustik tomografi yöntemiyle büyük ağaçların sağlamlık kontrolü yapılıyor. Ağacın gövde içerisindeki mantarlaşma ve çürüklükler tespit ediliyor. Bu veriler değerlendirilip uygulanacak tedavi belirleniyor. İlk olarak 125 adet tescilli anıt ağacın kontrolüyle başlanan çalışma, insanların yoğun olduğu okul, cami ve hastane önlerindeki ağaçlar ile devam edecek.

Haberin Devamı

Ağaç devrilmelerine tomografili önlem

ZİYARET MİLLET BAHÇESİ ZİRVEDE

Amasya’nın 4 bin 200 nüfuslu meyve diyarı Ziyaret beldesinde, 25 bin metrekarelik alanda belediyenin imkanlarıyla millet bahçesi oluşturuldu. Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, beldeyi zirveden gören yerde kurdukları sosyal yaşam alanıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Halkımızın ücretsiz faydalandığı kamelyalar, yiyeceklerini pişirebilecekleri barbeküler konuşlandırıldı. Oyun parkının da yer aldığı bahçenin her yanı çiçeklerle donatıldı. Yürüyüş yolumuz da olacak.”

Ağaç devrilmelerine tomografili önlem

FARKINDALIK İÇİN ARABASIZ GÜN

Kocaeli güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı çalışmaları çerçevesinde, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda etkinlikler düzenleyecek. Hafta boyunca, karbon emisyonunun azaltılması ve hava kalitesinin artırılması amacıyla çevre dostu ulaşım yöntemlerinden bisiklet sürmek ve yürüyüş yapmak teşvik ediliyor. 16 Eylül’de İzmit ve Karamürsel’i içine alan bisiklet turu, 22 Eylül’de ise ‘arabasız gün’ etkinliği düzenlenecek.

Ağaç devrilmelerine tomografili önlem

ÇEŞME FESTİVALİ’NDE AKDENİZ RÜZGARI ESECEK

Çeşme’de festival heyecanı yaşanıyor. 1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali bu yıl ‘Akdeniz’ temasıyla 21-24 Eylül arasında düzenlenecek. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, gençlik yıllarında bir parçası olduğu festival için şu çağrıyı yaptı: “Akdeniz’in ışıl ışıl renklerini, kıpır kıpır ezgilerini, samimi sohbetlerini, sonbaharda hafif serinliğiyle Çeşme’mizin büyüleyici güzelliğini paylaşmak ve ‘Yaşamak ne güzel şey diyebilmek’ için herkesi Çeşme Festivali’mize bekliyoruz.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder