Mustafa Bakacak Askıda turuncu kalp seferberliği
HABERİ PAYLAŞ

Askıda turuncu kalp seferberliği

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. 6 Şubat depreminde enkaz altından sağ çıkarılan ancak uzuv kaybı nedeniyle engelli kalanlara da destek olmak amacıyla başlatılan projeye ‘Askıda Turuncu Kalp’ adı verildi. TOFD Dükkan üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde, ihtiyaç sahibi engelli bireylere umut olacak ürünler uygun fiyatla sunuluyor. Projeye katılanların desteğiyle bugüne kadar 24 bireye umut olundu, engelli depremzedelerin de birçok ihtiyacı karşılandı. TOFD Genel Başkanı Semra Çetinkaya, tüm kalplere “Engelli bireylerin hayatına dokunmak için bu seferberliğe katılın” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Askıda turuncu kalp seferberliği

ENGELSİZ YAŞAM ALANINDA BÜYÜK BULUŞMA

Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi, bugün İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. 3 Aralık’a kadar sürecek zirve, engelsiz yaşam alanında önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Yerel yönetimler, kamu kurumları, teknoloji şirketleri, sağlık kuruluşları ve 20 ülkeden 50 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla düzenlenecek fuar, engelli bireylerin istihdama kazandırılması için de önemli fırsatları barındıracak. Fuarda ziyaretçiler; ortopedik malzemeler, iletişim teknolojileri, hareket ve yürüyüş ekipmanları, engelsiz yaşamı kolaylaştırabilecek ürünleri test edebilecek.

Askıda turuncu kalp seferberliği

EDİRNE’NİN KONAKLARI TURİZME KAZANDIRILACAK

Edirne Valiliği, 2018 yılında, ‘Altın üçgen’ olarak adlandırılan Selimiye, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve Kaleiçi’nde ‘Tarihi Konakları İhya’ projesi başlattı. Proje kapsamında 123’ü metruk 463 konak tespit edildi. Bugüne kadar 3 konak onarılarak, müze, konuk evi ve kamu binası olarak kullanılmaya başlandı. 27 konağın da restorasyonu 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Konak sahiplerine de proje desteği verilecek. Gelen turistlerin tarihi yapıları tercih ettiği şehirde Edirne Valisi Yunus Sezer, konakları restore edip turizme kazandıracak adımları hızlandırdı.

Askıda turuncu kalp seferberliği

BAYRAKLI’NIN HEDEFİ: YEŞİL GELECEK

İzmir Bayraklı Belediyesi, Portekiz’in Portimao Belediyesiyle birlikte Avrupa Birliği destekli “Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme” programını hayata geçirecek. ‘Sürdürülebilir Tüketim İçin Pratik ve Pedagojik Deneyim’ adlı proje kapsamında iki belediye kardeş şehir olacak, yeşil gelecek, doğa ve çevre temalı projeler üretecek. Tanıtımı 4 Aralık’ta yapılacak programla küresel ısınma, iklim krizi konularında farkındalık yaratılacak. Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Çocuklarımıza yeşil bir dünya bırakmak istiyoruz” diyerek projenin hedefini özetledi.

Haberin Devamı

Askıda turuncu kalp seferberliği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder