Mustafa Bakacak Atık Azaltma Haftası'nda yerinizi alın
HABERİ PAYLAŞ

Atık Azaltma Haftası'nda yerinizi alın

Avrupa Atık Azaltma Haftası (EWWR), atıkların azaltılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 15 yıldır kasım ayında düzenlenen uluslararası bir kampanya. Marmara Belediyeler Birliği’nin Türkiye koordinatörü olduğu haftanın bu yılki teması ‘Ambalajlar’ olarak belirlendi. Hafta başından bu yana 29 ülkede 14 bin 522 etkinlik yapıldı. Haftanın ardından seçilecek en iyi altı eylem ödüllendirilecek. Bodrum Belediyesi kampanyaya bugün Umurca Parkı’nda gerçekleştireceği ‘Ambalaj Takası Etkinliği’ ile katılacak. Etkinlikte ambalaj atığı karşılığında çocuklara geri dönüştürülebilir kırtasiye malzemesi, yetişkin katılımcılara az su isteyen bitki verilecek. Sizler de atıkları azaltarak, yeniden kullanılabilir eşyaları tercih ederek, geri dönüşüme katkı sağlayarak bu konuda çaba gösteren gönüllüler arasına katılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Atık Azaltma Haftasında yerinizi alın

DÖNÜŞEN ÇATILAR ÖRNEK OLACAK

İstanbul’da Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçeye mimari bir estetik kazandırmak, vatandaşların yaşam alanını ferahlatmak amacıyla güzel bir proje başlattı. “Dönüşen Çatılarla Bayrampaşa’nın Yeni Çehresi” adı verilen proje kapsamında, çatı arasındaki bağımsız bölüme apartman sakinlerinin rahatça oturabileceği bir yaşam ünitesi kazandırılacak. Bunun için yeni bir çatı sistemi, ilk defa Bayrampaşa’da oluşturulacak. Proje, çatı aralarının değerlendirilmesinin yanı sıra aynı binada oturup birbirini tanımayan insanların sosyalleşmesini de sağlayacak.

Atık Azaltma Haftasında yerinizi alın

CUMALIKIZIK KÖYÜ’NE YENİ KİMLİK

Bursa’da Osmanlı sivil mimarisini bozulmadan günümüze taşıyan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık Köyü, yeni bir kimlik daha kazandı. Yıldırım Belediyesi’nin ‘Burada Her Şey Doğaya Dönüyor’ sloganıyla başlattığı proje kapsamında Cumalıkızık, sıfır atık köyüne dönüşüyor. Projeyle, işletme ve evlerden toplanan tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak hem doğaya hem de ekonomiye yeniden kazandırılacak. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, işletmelerden çıkan gıda atıklarının da toplanarak, Mama Üretim Tesisi’nde kedi-köpek mamasına dönüştürüleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Atık Azaltma Haftasında yerinizi alın

UÇHİSAR ELEKTRİĞİ DE ÜCRETSİZ VERECEK

Nevşehir’de Uçhisar Belediyesi’nin iki aşevinden her gün 300 aileye sıcak yemek ikramı yapılıyor. Öğrenciler ile 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandığı ilçede, ramazan, kurban ve Cumhuriyet bayramlarında konutlardan su bedeli alınmıyor. Belediye Başkanı Osman Süslü, ücretsiz hizmetlere elektriği de eklemeye hazırlanıyor. 1 megavatlık GES ile tüm elektrik ihtiyacını karşılayan belediye, yakın zamanda hayata geçireceği ikinci GES’ten elde edilecek elektriği ilçe halkına ücretsiz verecek.

Atık Azaltma Haftasında yerinizi alın

Sıradaki haber yükleniyor...
holder