Mustafa Bakacak Barajlar kuraklık alarmı veriyor
HABERİ PAYLAŞ

Barajlar kuraklık alarmı veriyor

Yağışsız geçen kış aylarının ardından barajlardaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyelerine geldi. İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 35’lere düşerken, diğer şehirlerde de durum farklı değil. Ege Bölgesi ile Afyonkarahisar, Yozgat ve Çorum’da barajların su seviyesi geçen yıla göre ciddi oranda azaldı. Yalova’nın su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi en son yüzde 25 ölçüldü. Balıkesir’in içme suyunu karşılayan İkizcetepeler Barajı’nda 210 günlük su kaldı. Erzurum Uzundere’deki Tortum Gölü’nde su seviyesi son 10 yılın en düşük seviyesini gördü.

Haberin Devamı

Barajlar kuraklık alarmı veriyor

 

‘SUYU TASARRUFLU KULLANALIM’

Son yılların en kurak kışını yaşayan Mersin’i besleyen Berdan Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 25’e düştü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesinden göçle birlikte su tüketimi yüzde 15 artan şehrin çok şiddetli kuraklık kategorisine geçtiğini söyledi. Tasarruf yapılmazsa ciddi su sıkıntısı yaşanacağını dile getiren Seçer, Mersinlileri uyardı. Diğer belediyeler de “Suyu tasarruflu kullanalım” çağrısı yaptı.

DEPREMZEDE ESNAFA KONTEYNER ÇARŞI

Depremden etkilenen şehirlerde ticari hayat, konteyner çarşılar ile canlanacak. Afetten etkilenen ve dükkanları yıkılan 10 bin esnafın faaliyet göstereceği konteyner çarşıların büyük bölümü belediyeler ve bağışçılar tarafından yaptırılacak. Esnafa malzeme alabilmesi için de uygun kredi sağlanacak. Kayseri Belediyesi’nin Elbistan’da alt yapısıyla dört günde tamamladığı konteyner çarşıdaki dükkanlar esnafa verildi. Kahramanmaraş’ta işyerleri kullanılamaz hale gelen tarihi Kapalı Çarşı esnafı da Beyoğlu Belediyesi’nin kurduğu konteyner çarşıda dükkanlarını açtı.

Barajlar kuraklık alarmı veriyor

 

PENDİK’TEN ‘CANIM ARKADAŞIM’ HEDİYESİ

Büyük yıkıma neden olan afetin ilk saatlerinden itibaren tüm ekiplerini seferber eden Pendik Belediyesi, deprem bölgesindeki çocukları da unutmadı. Çocukların yüzlerini güldürebilmek için belediyenin eğitmenleri Hatay’da görev yapıyor. Pendik’te başlatılan ve ilçedeki tüm okulların katılımıyla süren ‘Canım Arkadaşım’ kampanyasına hediye yağıyor. Özenle paketlenen hediyeler, afet bölgesindeki miniklere ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

Barajlar kuraklık alarmı veriyor

 

DEPREM İLÇELERİNİN İSİMLERİ OSMANGAZİ SOKAKLARINDA

Bursa Osmangazi Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda depremden etkilenen Antakya, Reyhanlı, Samandağ, Nurdağı, Pazarcık, Doğanşehir, Bağlar, Ekinözü, Göksun, Düziçi ve Yeşilyurt’un isimlerinin sokaklara verilmesi kararlaştırıldı. Deprem bölgesinde aşevleri, temizlik, ilaçlama ve hasar tespit ekipleriyle hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’ya yerleşen depremzedelerin de yanlarında olduklarını kaydetti.

Barajlar kuraklık alarmı veriyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder