Mustafa Bakacak 'Bizim esnaf' projesi yüzleri güldürdü
HABERİ PAYLAŞ

'Bizim esnaf' projesi yüzleri güldürdü

İstanbul’da Bahçelievler Belediyesi, Ramazan’da örnek bir projeyi hayata geçirdi. ‘Bizim Esnaf’ adı verilen sosyal yardım projesi kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edildi ve adlarına tanımlı alışveriş kartları çıkarıldı. İhtiyaç sahibi 40 bin vatandaş, para puan yüklenen bu kartlarla anlaşmalı 600 esnaftan alışveriş yaptı. Yapılan toplam alışveriş tutarı kadar esnafa her ay düzenli ödeme yapıldı.

Bizim esnaf projesi yüzleri güldürdü

Ramazan’da 30 milyon TL’lik alışveriş yapılırken, esnafa 68 milyon TL’lik kaynak sağlandı. Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ‘Bizim Esnaf’ projesinin amacını şöyle açıkladı: “İlçemizin ekonomik kalkınmasına destek olmak için Bahçelievler’in parasının Bahçelievler’deki esnafta harcanmasıdır.”

Haberin Devamı

VATANDAŞIN BORÇLARINI BELEDİYE ÖDEDİ

Bursa’da Kestel Belediyesi, veresiye defteri, elektrik ve su borçlarını kapatma geleneğini sürdürdü. Ramazan ayında ilçede market ve bakkallardaki veresiye defterleri toplandı. Defterlerinde isimleri yazanların gelir durumu araştırıldıktan sonra ödeme güçlüğü yaşayabilecek vatandaşların borçları, belediye tarafından ödendi.

Bizim esnaf projesi yüzleri güldürdü

Bakkalların camlarında ‘’Veresiye borçları Kestel Belediyesi tarafından ödenmiştir’’ yazılarını gören vatandaşlar, sevinç yaşadı. Belediye, 650 hanenin elektrik ve su borçlarını da kapattı. 250 aileye alışveriş kartı verilirken, 250 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Belediye Başkanı Önder Tanır, bu geleneği sürdüreceklerini söyledi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA BAYRAM BİSİKLETİ

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde depremde evleri yıkılan vatandaşlar, Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan konteyner kentteki evlerine Ramazan’ın ilk günü kavuştu. Konteyner kent, kültür ve eğitim merkezinden camisine, çamaşırhanesinden sosyal marketine kadar her türlü ihtiyacın karşılanacağı şekilde tamamlandı.

Bizim esnaf projesi yüzleri güldürdü

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, önceki ziyaretinde kendisinden bisiklet isteyen depremzede çocuklara salı günü sürpriz yaptı. Başkan Yıldırım, çocukların hem bayramını kutladı hem de bisikletlerini kendisi teslim etti. Çocuklar, bisikletlerle çifte bayram sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

ENGELSİZ ATÖLYE SİPARİŞ BEKLİYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi, engelli vatandaşların ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmet veriyor. Merkez, ilk mezunlarını Ekim 2022’de verdi. Gösterdikleri büyük gelişimle aileleri için büyük bir gurur kaynağı olan 15 birey, Engelsiz İş Atölyesi’nde çalışıp üretime katıldı.

Bizim esnaf projesi yüzleri güldürdü

Firmaların siparişleri doğrultusunda kendilerini daha geliştirme fırsatı bulan bireyler, aile bütçelerine de destek oluyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, firmalara “Engelsiz İş Atölyemize vereceğiniz iş siparişleri ile engelleri aşan bireylere destek olabilirsiniz” çağrısı yaptı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder