Mustafa Bakacak Büyükada'nın unutulan mirası Taş Mektep hayata döndü
HABERİ PAYLAŞ

Büyükada'nın unutulan mirası Taş Mektep hayata döndü

Büyükada’nın unutulmuş miraslarından olan ve kaderine terk edilen Taş Mektep, İBB Miras’ın 2021’de başlayan, bu ay tamamlanan restorasyon çalışmalarıyla hayata döndü. Adalar’ın çekim merkezi olmak üzere kapılarını açan Taş Mektep’in bir asrı geride bırakan tanıklığına, kültür sanatla yeni sayfalar eklenecek. Taş Mektep’in ev sahipliği yapacağı ilk sanatsal etkinlik de İbrahim Akgün’ün “Yok Olmadan” isimli fotoğraf sergisi oldu. İstanbul’un önemli hafıza mekânlarını kayıt altına alan fotoğraflarıyla tanınan İbrahim Akgün’ün Adalar kültür mirasının özel yapılarına ait video ve fotoğraflardan oluşan sergisi, 30 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Büyükadanın unutulan mirası Taş Mektep hayata döndü

 

’GOCAMANDAN TORUNA MUĞLA YEMEKLERİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sonraki kuşakların yöresel tatları hatırlaması, yemeklerin geleceğe taşınması, unutulanların geri kazandırılması için 2009 yılında başlattığı çalışma sonucu güzel bir eser ortaya çıktı. Köy köy dolaşılarak 60 yaş üstü yöre halkıyla görüşüldü. Ağızdan alınan bilgilerle toplanan Muğla’ya özgü 446 yemek tarifiyle ‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ kitabı oluşturuldu. Dr. Selma Atabey tarafından hazırlanan kitap Türkçe ve ingilizce olarak basıldı. Yemek tariflerinin videosuna sayfadaki barkodla ulaşılabilen kitap, sürekli eklemeler yapılarak yenilenecek.

Büyükadanın unutulan mirası Taş Mektep hayata döndü

 

İETT’YE ULUSLARARASI TOPLU TAŞIMA ÖDÜLÜ

Bünyesindeki 6 bin 495 araç ile her gün 55 bin sefer yapan İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından Özel Ödüle layık görüldü. İETT, UITP Özel Ödülü’nü günlük 13 bin km yol ve yıllık 90 milyon liralık akaryakıt tasarrufu sağlayan ‘M4 Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ile İETT Otobüs Hatları Entegrasyonu’ isimli projesiyle aldı. 100’den fazla ülkede 1800 üyesi ile toplu ulaşıma yön veren UITP’nin toplantısında Otobüs Komitesi Başkan Yardımcılığı’na İETT’nin ilk kadın Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Pınar Mutlu seçildi.

Büyükadanın unutulan mirası Taş Mektep hayata döndü

 

KUMLUCA STADYUMU İÇİN ADIM ATILDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca’ya verdiği stadyum sözünü tuttu. Güreş, deve güreşi, festival ve etkinliklerde kullanılmak üzere Kumluca’ya kazandırılacak stadyumun ihalesi yapıldı. İlçenin Karşıyaka Mahallesi’nde 13 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa edilecek stadyumda; idari alan, wc, duş, soyunma odaları, depo alanları, enerji odası, su deposu ve otopark yer alacak. Tribünlerde seyirci oturum alanı 2 bin 890 kişi olarak planlanan projede, 2000 metrekare de yeşil alan var.

Haberin Devamı

Büyükadanın unutulan mirası Taş Mektep hayata döndü

Sıradaki haber yükleniyor...
holder