Mustafa Bakacak Deprem bölgesine marketli destek
HABERİ PAYLAŞ

Deprem bölgesine marketli destek

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgelerine yardım için Türkiye seferber olmuştu. Bölgeye desteğini aralıksız sürdüren Cargill, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ile birlikte Adıyaman Destek Market projesiyle bölge sakinlerine yardım için yeni bir adım attı.

Deprem bölgesine marketli destek

Kurulumu süren bu market, her ay 1.500 aileye destek olacak. İhtiyaç sahibi aile, belirlenen alışveriş limitlerine göre gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerini ücretsiz karşılayabilecek. Gıda Çözümleri META Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, bu market ile mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Proje başka şirketlerden fon bulması halinde daha da büyüyecek.

Haberin Devamı

Deprem bölgesine marketli destek

DENİZ ÇÖPÜNE YAKIN TAKİP

Avrupa Çevre Ajansı girişimi olan Deniz Çöpü İzleme Programı kapsamında Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi işbirliğiyle Gerenkuyu Halk Plajı’nda temizlik çalışması yapıldı. Etkinliğe ilkokul öğrencileri ile çevredeki oteller katıldı. Türkiye’de 10’dan fazla bölgede yılda dört kez yapılan izleme ve temizlik etkinliği; verileri incelenen ve sonuçları raporlanan bir çalışma. İnsanların daha çok hangi maddeleri attığını ve denizi daha çok hangi maddelerin tehdit ettiğini ortaya çıkarmak için tüm veriler sisteme işleniyor. Etkinlikle farkındalık oluşturulması da hedefleniyor.

Deprem bölgesine marketli destek

ARASTA SİNCAN’DA ALIŞVERİŞ KEYİFLİ OLACAK

Sincan Belediyesi, Ahi Evran Mahallesi’nde yapımı devam ‘Arasta Sincan’ projesinde alışveriş merkezi, meydan ve otoparkı buluşturdu. Modern görünümü ve mimari yapısıyla dikkat çeken Arasta Sincan’ın altında 18 bin metrekarelik otopark yapılacak. Zemin katta 79 ticari alan yer alacak. 70 bin kişi kapasiteli AVM’nin 32 bin metrekarelik meydanı olacak. Belediye Başkanı Murat Ercan’ın yakından takip ettiği proje tamamlanınca Arasta Sincan; etrafı dükkanlarla çevrili meydanda vatandaşa rahat ve keyifli alışveriş imkanı sunacak.

Deprem bölgesine marketli destek

İNCİRLİOVA BORÇLARINI ÖDEYİP TARİHE GEÇECEK

Aydın İncirliova Belediyesi, emekliye ayrılan çalışanlarının alacaklarını İller Bankası’ndan aldığı krediyle ödedi. Esnafa olan borçlarını da ödemeye hazırlanan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, krediden kalan parayla da mahallelere düğün salonları, çocuk parkları ve spor alanları yapacak. Belediyenin kamuya olan 31.7 milyon liralık borcunu bir devlet kurumuyla taşınmaz takası yaparak kapatmayı planlayan Başkan Kaya, bunu gerçekleştirirse ilçe tarihinde ilk defa belediye yerel seçime borcu sıfırlanmış girecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder