Mustafa Bakacak Depremin yaralarını sarma seferberliği
HABERİ PAYLAŞ

Depremin yaralarını sarma seferberliği

Depremin ardından tek yürek olup yardıma koşan Türkiye, yaraları sarmak için seferber oldu. Depremzedelerin misafir edildikleri şehirlerde ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilmeleri için sosyal marketler açan belediyeler, deprem bölgesinde de altyapı onarımından temizliğe, barınmadan ısınmaya birçok çalışmayı ekipleriyle yürütüyor.

İHTİYAÇLAR İÇİN SOSYAL MARKET

Kütahya’daki sosyal markette giyecekten kuru gıdaya, temizlik ürünlerine kadar birçok ürün, Edirne’de ise gıda malzemesinin yanı sıra çocuklar ve yetişkinler için kıyafet, hijyen malzemeleri de yer alıyor. Çanakkale, Çankırı, Düzce, Kastamonu, Van İpekyolu, Manavgat, Konyaaltı, Gazipaşa, Yatağan, İslahiye ve Yalova sosyal market açan belediyelerden bazıları.

Haberin Devamı

Depremin yaralarını sarma seferberliği

 

BURSA’DAN KARDEŞKART UYGULAMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, misafir edilen depremzedelerin şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanabilmeleri için KardeşKart uygulamasını başlattı. Samsun Büyükşehir Belediyesi de bu zor günlerinde depremzedelerin şehir içinde ulaşım sorunu yaşamaması için ‘afetzede belgesi’ ile toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacaklarını duyurdu.

KURSİYELER ÜRETEREK DESTEK VERİYOR

Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi’nin Mahalle Evleri’nde kadınlar, depremzedeler için polar, yelek ve battaniye dikmeye başladı. Ankara’da Gölbaşı Belediyesi’nin kadın kursiyerleri de eşofman takımı dikiyor.

Depremin yaralarını sarma seferberliği

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu’nda atkı, bere, eldiven, Burdur Belediyesi Engelliler Atölyesi’nde çarşaf ve nevresim dikiliyor. Mardin Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Kadın Merkezi’nde yastık, yorgan, çocuk battaniyesi, yeni doğan seti, pijama ve oyuncak üretiliyor. Isparta Uluborlu Belediyesi de soba üretiyor.

Depremin yaralarını sarma seferberliği

 

BÖLGEDE HER ALANDA HİZMET

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, deprem bölgesinde salgın ve hastalıkların önüne geçmek için ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını yapıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi sağlıklı su temini için çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi alt yapı onarım işlerine destek veriyor. Niğde ve Karatay belediyeleri deprem bölgesinde temizlik yapıyor. Çorum Belediyesi, su ve kanalizasyon hatlarını onarıyor. Aksaray Belediyesi çadır kentlerde soba kuruyor. Sinop Belediyesi yolları onarıyor. Rize Belediyesi cenaze hizmetleri ekipleri bölgede görev yapıyor.

Haberin Devamı

Depremin yaralarını sarma seferberliği

 

ÇOCUKLARA OYUNCAK VE ETKİNLİK

İstanbul’dan Beykoz ve Eyüpsultan, Çanakkale’den Lapseki belediyelerinin depremzede çocuklar için oyuncak kampanyaları yüzleri güldürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için sosyal etkinlik ve oyun alanı kurdu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, psikologlar eşliğinde depremden etkilenen çocuklar için rehabilitasyon faaliyetleri sürdürüyor.

Depremin yaralarını sarma seferberliği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder