Mustafa Bakacak Dönüşüm mahallesi ile Avcılar örnek olacak
HABERİ PAYLAŞ

Dönüşüm mahallesi ile Avcılar örnek olacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıldönümü öncesi Avcılar Belediyesi Başkanı Av. Turan Hançerli, 1999 depreminin İstanbul’da en çok etkilediği ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde anlattı.

Dönüşüm mahallesi ile Avcılar örnek olacak

Avcılar Kentsel Dönüşüm Modeli dünyaya örnek gösterilen Hançerli, sürecin yerinde, güvenli ve hızlı yürütülmesini sağlayan bu model sayesinde 25 bin bağımsız birimin yenilenerek 100 bin vatandaşın güvenli konutlara kavuştuğunu söyledi.

Dönüşüm mahallesi ile Avcılar örnek olacak

‘HAYAT KURTARMA HAREKETİ’

“Hayat Kurtarma Hareketi başlattık, Avcılar’a güvenli yaşam geldi” diyen Hançerli’nin, Türkiye’de bir ilk olduğunu söylediği afetlerde kullanılmak üzere hazırladıkları ‘Dönüşüm Mahallesi’ 47 evden oluşan geçici bir mahalle. Sosyal yaşam alanları, meydanı ve parkı da olacak. Kentsel dönüşümde evini yenilemek isteyen, kiralık yer bulamayan ya da kirasını karşılayamayacak durumda olan 47 aile, bu evlerde 18 ay konaklayabilecek.

Haberin Devamı

Dönüşüm mahallesi ile Avcılar örnek olacak

SAKARYA ERKEN UYARI SİSTEMİ KURUYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, depreme hazırlıklı bir şehir oluşturmak adına Güney Kore destekli Afet Erken Uyarı Sistemi’ni hayata geçiriyor. Yeraltına yüksek hassasiyetli sensörlerin yerleştirileceği sistemin ilk uygulaması Hendek- Bakacak heyelan bölgesinde yapılacak. Depremi erken tespit edebilme özelliğine sahip olan sistemden gelecek veriler analiz edilerek hızla tedbir alınacak. Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 1 milyon Sakaryalı için hayati önem taşıyan projenin Sakarya için milat olduğunu kaydetti.

Dönüşüm mahallesi ile Avcılar örnek olacak

KAYSERİ’NİN ZEMİN RÖNTGENİ ÇEKİLECEK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Deprem Master Planı çalışmaları kapsamında şehri ve yakın çevresini etkilemesi öngörülen 10 fay segmentinde MTA ve TÜBİTAK işbirliğiyle incelemeler tamamlandı. Analizleri ve modelleme çalışmasının tamamlanmasıyla tüm depremsellik özellikleri ortaya konacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehir merkezinde 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmalarına da başlandığını açıkladı. Elde edilecek sonuçlar bilim insanları ile değerlendirilerek şehrin zemin röntgeni ortaya konacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder