Mustafa Bakacak Düzce depreme hazırlıklı yakalandı
HABERİ PAYLAŞ

Düzce depreme hazırlıklı yakalandı

Depremin 23 yıl aradan sonra yine korkuyla uyandırdığı Düzce, bu kez hafif hasarla atlattı. Bunda Düzce Belediyesi’nin deprem yönetmeliklerini tavizsiz uygulamasının etkisi büyük oldu. 1999 depreminde yıkılan Düzce adeta yeniden kuruldu. Yapı stoklarının tamamına yakını yenilenerek şehir depreme dirençli hale getirildi. Bu tedbirlerin sonucunda da Düzce depreme hazırlıklı yakalandı. Bu büyüklükteki bir deprem diğer illerde olsaydı yıkımın boyutu büyük olacaktı. Uzmanlar, böyle bir depremin Sivas ya da diğer illerde meydana gelmesi halinde ise şu çarpıcı yorumu yaptı: “Enkazlarda kurtarma çalışması yapıyor olurduk.”

Haberin Devamı

Düzce depreme hazırlıklı yakalandı

KADIKÖY AFETLERE KARŞI 82 BİN GÖNÜLLÜYLE DİRENÇ KAZANDI

Kadıköy Belediyesi, iki yıl önce Afet Gönüllüleri projesini hayata geçirmişti. BAK Kadıköy öncülüğünde, 21 mahallede gönüllü ekipler oluşturularak ilçenin afetlere karşı dirençli hale getirilmesi hedeflenen proje kapsamında, ilk yardım, temel yapı bilgileri ve hafif arama kurtarma eğitimleri veriliyor. Bunu tamamlayanlar temel enkaz eğitimine geçiyor. Kozyatağı’ndaki Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda verilen eğitimlere mahalle gönüllülerinin yanı sıra öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve her yaştan yetişkin katılabiliyor. Eğitimlerden bugüne kadar 81 bin 919 kişi yararlandı.

Düzce depreme hazırlıklı yakalandı

ELBİSTAN GES İLE 1 MİLYON TL’LİK FATURADAN KURTULDU

Kahramanmaraş’ta Elbistan Belediyesi’nin, açık pazarın çatısına kurduğu güneş enerjisi santrali (GES) geçen yıl ekimde faaliyete geçmişti. 7 bin 600 metrekarelik çatıya yerleştirilen 1516 güneş paneli, adeta sessiz bir fabrika gibi çalışarak bir yılda 900 bin kilovat saat elektrik üretti. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, üç yılda kendisini amorti edecek olan GES projesiyle yıllık 1 milyon lira olan elektrik sarfiyatını gider kalemi olmaktan çıkardıklarını söyledi. Bu arada kendi ununu da üreten Elbistan’da Türkiye’nin en ucuz halk ekmeği 1 liradan satılmaya devam ediyor.

Düzce depreme hazırlıklı yakalandı

SAKARYA’NIN YÜZÜ ÇİLEKLE GÜLDÜ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Çilek Üretim ve Eğitim Tesisi’nde geçen yıl 10 ton çilek üretimi gerçekleştirdiği 18 dönüm arazide bu yıl beş aylık sezonda 30 ton ürün aldı. Üretilen birinci sınıf ‘albion’ çileklere yoğun talep olması nedeniyle üretim alanının yeni sezonda 35 dönüme çıkarılması planlanıyor. “Tarım Sakarya’nın geleceği olacak” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, verimli toprakları en iyi şekilde kullandıklarını, Sakarya’nın tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Düzce depreme hazırlıklı yakalandı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder