Mustafa Bakacak Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açıldı
HABERİ PAYLAŞ

Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açıldı

Efes Selçuk’ta yeni bir tarımsal kalkınma hamlesi başlatan Efes Tarlası Yaşam Köyü, geride bıraktığı iki yılda birçok önemli çalışmaya imza attı. Çocukların toprağı, üretimi tanımalarını sağlayan atölyelerin düzenlendiği, üreticiler ve tarımla uğraşmak isteyenlere eğitimlerin verildiği Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün tarım (agro) turizmin bir cazibe merkezi olarak dünyaya tanıtılması için de önemli bir adım atıldı. Uluslararası turizm şirketi TUI ve National Geographic işbirliğiyle gerçekleşen tur kapsamında gelen konuklara Efes Tarlası Yaşam Köyü tanıtıldı, sürdürülebilir tarım uygulamaları anlatıldı.

Haberin Devamı

Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açıldı

 

ŞEHRİN MİNİKLERİNE BAHÇEDE YAZ ATÖLYESİ

Çocukların oynayacağı yeşil alanın bile zor bulunduğu İstanbul’da Fatih Belediyesi çok güzel bir projeyi hayata geçirdi. Belediyenin Yedikule ve Ayvansaray bahçelerindeki yaz atölyelerinde çocuklar, şehrin göbeğinde bahçe ve tarımın inceliklerini öğrenecek. Eğitimler Bahçıvanlık atölyesiyle başladı. ‘Bitki bakım’, ‘kompost’, ‘sebze toplama ve paketleme’, ‘turşu’, ‘mantar yetiştiriciliği’, ‘arıcılık’ atölyeleri de açılacak. “Çocuklar bahçelerde tohum ekip çapa yaparak doğayla iç içe olacak” diyen Belediye Başkanı M. Ergün Turan, semaverde çay ikram edecekleri ailelerin de piknik yapabileceklerini söyledi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açıldı

 

MURATPAŞA’DAN 1250 ŞEHİRE FESTİVAL MEKTUBU

Yeni yerler, kültürler ve insanlar keşfetmek isteyenleri Antalya’ya çekmek ve yaşayan antik kentler ağı oluşturmak için yapılan çalışmaların en büyük halkası Kaleiçi Oldtown Festivali, 12-15 Ekim tarihleri arasında 8’inci kez düzenlenecek. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bir Antalya markasına dönüşen festival için 1250 şehre tanıtım mektubu gönderdi. Uysal, mektubunda; festivalin, forumla birlikte yaşayan antik kentlerin sorunlarının tartışıldığı, ortak bildirilerin imzalandığı, tarihi ve kültürel mirasın korunması, gelecek nesillere aktarılması konusunda farkındalık oluşturan bir kimliğe sahip olduğunu anlattı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açıldı

 

AKYAZI GIDA OSB İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Sakarya Akyazı’ya Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara hız verildi. Akyazı’nın tarım şehri olması sebebi ile Gıda OSB kurulmasını özellikle isteyen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şinasi Bayraktar ile gerçekleştirdikleri toplantıda yol haritasını belirlediklerini ve 170 hektarlık alanın 250 hektara çıkardıklarını açıkladı. Başkan Soykan, çevre ve doğaya duyarlı temiz sanayi ile ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak Gıda OSB’yi Akyazı’ya kazandıracaklarını müjdeledi.

Haberin Devamı

Efes Tarlası Yaşam Köyü dünyaya açıldı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder