Mustafa Bakacak Ege'de festival sezonu başladı
HABERİ PAYLAŞ

Ege'de festival sezonu başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte festival sezonu başladı. Ege’nin otları ve onlarla yapılan yemekler festivalde tanıtılacak. Bölge turizmine önemli katkısı nedeniyle Ege festivali olmaya aday Alaçatı Ot Festivali’nin açılışı bugün yapıldı. Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği festival, ziyaretçilerine doğadan toplanan otlarla hazırlanan lezzetler sunacak, keyifli anlar yaşatacak. Depremin yaralarını sarmak amacıyla bu yılki teması ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirlenen festivalde, depremden etkilenen 11 ilin yöresel lezzetleri de sergilenecek. 30 Nisan’a kadar sürecek festival, konserler, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleriyle yüz binleri ağırlayacak.

Haberin Devamı

Egede festival sezonu başladı

 

EFELER’DE LEZZET ŞÖLENİ

Aydın’da Efeler Gastronomi Festivali’nin ikincisinin açılışı yarın yapılacak. Beyaz önlüklerin yöresel lezzetleri sunmak için giyileceği festivalde, Efeler ilçesine özgü tatlar ve Ege mutfağı tanıtılacak. Üç gün sürecek lezzet şöleni; söyleşiler, sergiler, paneller, sunumlar, ünlü konuklarıyla dopdolu geçecek. Festivalde maharetli eller ‘Aydın Yöresi Et Yemekleri’, ‘Aydın Yöresi Zeytinyağlılar’ ve ‘Aydın Yöresi Tatlıları’ temalı yarışmalarla hünerlerini ortaya koyacak.

Egede festival sezonu başladı

 

VEGFEST REKOR KATILIM BEKLİYOR

Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim VegFest, bu yıl beşinci kez düzenlenecek. İlçenin tarihi değerlerinden Apollon Tapınağı’nın yanında gerçekleşecek festival, yarın başlayacak. Hayvan hakları, türcülük, doğal yaşam ve çevre konulu panellerin yapılacağı, renkli etkinliklerin olacağı festival, 30 Nisan’da Ceylan Ertem konseriyle sona erecek. “Ege sadece tarihiyle değil, mutfağıyla da büyük bir mirasa sahip. Festivalle bu mirasa sahip çıkarken güzel bir amaca hizmet ediyoruz. Hayvanların da can taşıdığını anlatmaya çalışıyoruz” diyen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, herkesi Vegfest’e davet etti.

Egede festival sezonu başladı

 

ALANYA’DA ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU

Farklı din ve dilden 127’nin üzerinde milletten 54 bin yerleşik yabancının yaşadığı Alanya’da gerçekleşen Uluslararası Çocuk Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Alanya Belediyesi’nin bu yıl beşinci kez düzenlediği festivale, 80’den fazla ülkeden çocuklar katıldı. Balon katlama gibi çeşitli atölyelerin yapıldığı festivalde, palyaço gösterileri, uçurtma ve boya şenlikleri gibi onlarca etkinlik ile buluşan çocuklar, muhteşem bir hafta sonu yaşadı. Çocuklar, festivalin ardından belediyenin organize ettiği programda Dimçayı’ndaki muz serasını gezip bölgede yetişen yirmi tropikal meyve çeşidi hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Egede festival sezonu başladı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder