Mustafa Bakacak Eskişehir'e uluslararası yaşanabilir kent ödülü
HABERİ PAYLAŞ

Eskişehir'e uluslararası yaşanabilir kent ödülü

Eskişehir, başarılı projeleriyle ödül almaya devam ediyor. ‘Dünya Güvenli Şehirler’ sıralamasında her yıl ilk 10’da yer alan Eskişehir, uluslararası bir ödül daha kazandı. Birleşmiş Milletler’in desteklediği “Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri” (LivCom) yarışmasına bu yıl yerel yönetimler, “Yaşlı Dostu ve Yaşanabilir Şehirler” temalı projeleriyle katıldı. 24 ülkeden 22 şehir ve 33 proje ön elemeyi geçebildi. Eskişehir, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Abu Dabi ve Dubai, Çin’den Xin Yang’ın ardından 3’üncülük ödülüne layık görüldü. Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehirlilerin yaşamaktan gurur duyduğu bir kent hayalimin bu ödüllerle tescilleniyor olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Eskişehire uluslararası yaşanabilir kent ödülü

 

ESENYURT’UN MAHALLELERİNDE ŞENLİK VAR

İstanbul’da Esenyurt Belediyesi, yaz akşamlarına renk katmak ve vatandaşları bir araya getirmek amacıyla “Mahallede Şenlik Var” etkinliği düzenledi. Yaz boyunca farklı mahallelerde düzenlenecek şenliğin ilki, her yaş grubundan insanı ortak bir coşkuda buluşturdu. Etkinlikte, aileler ve çocuklar doyasıya eğlendi. Mahalle Afet Gönüllüleri standında gönüllü olmak isteyenler form doldururken, Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) standında da iş arayanlara destek sağlandı. Etkinliğin buluşma, konuşma, kaynaşma ve paylaşma noktasında faydalı olduğunu belirten Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşlara hizmetlerini anlattı, taleplerini dinledi.

Eskişehire uluslararası yaşanabilir kent ödülü

 

MİLASLI KADIN ÜRETİCİLERE SAMAN DESTEĞİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, ‘Yem Bitkisi Yetiştiriciliği’ adını verdiği güzel bir projesi var. Bu proje kapsamında 103 dönüm arazide kadın üreticiler için yem bitkisi yetiştirildi. Tritikale ve lenox karışık yeşil ot hasadında 45 tona yakın ürün elde edildi. Bu otlarla 2 bin saman balyası yapıldı. Bunlar da ‘Kadın Dayanışması ile Koyun Yetiştiriciliği’ projesiyle Milas’taki 90 kadın üreticiye ve yangından etkilenen mahalle muhtarlıklarına dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, kadınlara şöyle seslendi: “Biz destek vermeye devam edeceğiz, sizler üretmeye… Çünkü üretmek dışında başka şansımız yok.”

Haberin Devamı

Eskişehire uluslararası yaşanabilir kent ödülü

 

BATMAN’IN TOGG’U GELİN ARABASI OLDU

Türkiye’nin ürettiği yerli otomobil Togg’un T10X modelinden bir tane de Batman Valiliği’ne tahsis edildi. “Milletimizin gururu Togg, halkımızın emrindedir” diyen Vali Ekrem Canalp yerli ve milli otomobili dar gelirli vatandaşların gelin arabası olarak kullanmasına karar verdi. Togg gelin arabası rezervasyonları Batman Valiliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, gelin arabası olarak Togg’u kullanmak istediklerinde arayıp rezervasyon yaptıracak.

Eskişehire uluslararası yaşanabilir kent ödülü

Sıradaki haber yükleniyor...
holder