Mustafa Bakacak Gaziantep'i buluşturan proje: Aile akademisi
HABERİ PAYLAŞ

Gaziantep'i buluşturan proje: Aile akademisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, boşanma sürecindeki ailelerin belediye bünyesindeki psikologlar, hukukçular ve sosyologlar ile verdikleri hizmetten olumlu sonuçlar alınmasının ardından Gaziantep Aile Akademisi projesini gündeme getirmişti. Ailelere verilen hizmetin tek çatı altında toplanması için Gaziantep Valiliği koordinesinde şehirdeki tüm kurum ve STK’ların katılımıyla projeye başlandı. Gaziantep Modeli’nin güzel bir örneğinin sergilendiği projede, ihtiyaç duyulan binanın yapımı tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aile bütünlüğünü korumak için hayata geçirilecek ‘Gaziantep Aile Akademisi’ projesinde son aşamaya geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

ENERJİ MALİYETİ DÜŞTÜ REKABET GÜCÜ ARTTI

İnegöl Belediyesi, çiftçileri tek çatı altında topladığı Üreten Çiftçiler Kooperatifi’ni teknolojiyle donatarak hem üreticilerin maliyetini düşürdü hem de enerji tasarrufu sağladı. Üreten Çiftçiler Kooperatifi soğuk hava deposunun çatısına bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65’i Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun desteğiyle 3 milyon 650 bin liraya 558 adet güneş enerji paneli kuruldu. Hayata geçirilen proje sayesinde ilk üç ayda 182 bin kW enerji üretilerek, 275 bin TL değerinde elektrik tasarrufu sağlandı. Belediye Başkanı Alper Taban, enerji maliyetini düşüren bu projeyle üreticinin rekabet gücünün artmasına katkı sunduklarını söyledi.

YEDİKULE HİSARI’NDA DRONE’LAR YARIŞACAK

İstanbul Yedikule Hisarı’nda, 26-27 Ağustos tarihlerinde drone’lar yarışacak. Fatih Belediyesi ile Türkiye’nin drone teknolojileri ve sporu alanında milyonlarca kişiye ulaşan Tech Drone League, Türkiye Kaya Sporları Federasyonu ortaklığında düzenlenen organizasyonda, yarışların yanı sıra renkli etkinlikler de gerçekleştirilecek. Programda drone uçuş eğitimi verilirken; katılımcılar drone simülatörü, drone pit stop, robot futbolu gibi deneyimler yaşayabilecek. İlk gün gösteri uçuşları yapılacak. İkinci gün eleme ve final yarışının ardından ödül töreniyle etkinlik sona erecek.

Gaziantepi buluşturan proje: Aile akademisi

BANDIRMA SOSYAL MARKET HİZMETE AÇILDI

Haberin Devamı

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Engelsiz Yaşam Kampı Projesi’nin ardından insan odaklı bir projeyi daha başlattı. Ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelerin, 500 kredi puanı yüklü ‘Sosyal Kart’ ile temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine ulaşabileceği ‘Sosyal Market’ hizmete açıldı. 350 metrekare alan üzerine kurulan Sosyal Market’te, temel gıdadan hijyen malzemesine kadar pek çok ürün yer alıyor. Marka patenti yüzde 100 Bandırma Belediyesi’ne ait olan Halk Gıda ürünleri Sosyal Market raflarında yerini aldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder