Mustafa Bakacak Gaziantep'in metro hayali gerçek oldu
HABERİ PAYLAŞ

Gaziantep'in metro hayali gerçek oldu

Büyükşehirlerin en büyük meselesi ulaşım. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, başta hafif raylı sistemler ve Gaziray olmak üzere ulaşımla ilgili önemli projeler gerçekleştirdi.

Gaziantepin metro hayali gerçek oldu

Metro, Gaziantep’in en büyük hayaliydi. 15 milyar liralık dev metro projesinin 2024 yılı yatırım programına alınmasıyla bu hayali de gerçekleşecek. Mevcut ulaşım sistemlerine entegre olacak 11 kilometre uzunluğundaki 9 istasyonlu metro hattı ile toplu taşımada güvenlik ve konfor artacak ayrıca yeşil şehrin ulaşım standartlarını koruyacak. “Gaziantep’i demir ağlarla örmeye devam ediyoruz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iki yıl içerisinde şehri sürücüsüz metroyla buluşturacaklarının müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Gaziantepin metro hayali gerçek oldu

KIRŞEHİR’DEN ÇEVRECİ ULAŞIM HAMLESİ

Kültür şehri Kırşehir, trafik yoğunluğunu azaltacak, her mahallesini ulaşılabilir kılacak projelere odaklandı. Kırşehir Belediyesi, şehrin vizyonuna değer katacak elektrikli tramvayın şehir içi ulaşıma entegre edileceği projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Projeyle; toplu taşımaya teşvik edilerek hava kirliliği azaltılacak, enerji tasarrufu sağlanacak ve daha verimli bir ulaşım sistemi oluşturulacak. Konforlu ve güvenli ulaşım sisteminin lansmanında “Anadolu’da örnek bir projeyi hizmete sunacağız” diyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, tramvay hattında 12 istasyon olacağını açıkladı.

Gaziantepin metro hayali gerçek oldu

YAZARLIK ATÖLYESİNDEN KİTAP ÇIKTI

İzmit Belediyesi Zübeyde Hanım Konağı Kadın Yaşam Merkezi’nde, kadınların yeteneklerini keşfetmesi amacıyla başlatılan yazarlık atölyesinde Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ece Onural ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Balkır tarafından eğitim verildi. Kursu başarıyla tamamlayıp sertifikaları alan 19 kadın, İzmit Belediyesi’nin desteğiyle güzel bir projeye de imza attı. Atölye sürecinde kursiyerlerin kaleme aldığı öyküler kitap haline getirilecek. Atölyeden çıkan kitabın tanıtımı 8 Mart Kadınlar Günü’nde gerçekleşecek

Gaziantepin metro hayali gerçek oldu

KALE’NİN 8 ASIRLIK ÇINARINA KORUMA

Denizli’de Kale Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çevre düzenlemesiyle Eren Dede Türbesi ve Erenler Kavağı olarak bilinen bölge, eski ihtişamına kavuştu. Vatandaşların ziyaret ederek adak kestiği bölgede bulunan 13 metre çapındaki 8 asırlık çınarın anıt ağaç olarak kayıtlara girmesi için çalışma başlatıldı. Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, yıldırım düşmesi ve çobanların ateş yakması sonucu zarar gören çınarın ömrünün uzatılması için gerekenin yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder