Mustafa Bakacak Gaziantepli gençlere istihdam fırsatı!
HABERİ PAYLAŞ

Gaziantepli gençlere istihdam fırsatı!

Gaziantep’te büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan İş ve Kariyer Merkezi, eğitim gördüğü alanda, ihtisasını yaptığı meslek kolu üzerinden iş sahibi olmak isteyen gençlerin bu hayalini gerçekleştiriyor. Fabrikaların, sağlık kuruluşlarının, yerel meslek grupların hangi özelliklerde ne kadar çalışan aradıklarını belirleyen merkez, bu verileri iş aramak için başvuranların özellikleriyle eşleştirip haber veriyor. 40 bin genci istihdam garantili kurslar sayesinde işe yerleştirdiklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gençlere “Mutlaka kariyer merkezimize başvurun” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Gaziantepli gençlere istihdam fırsatı

 

MİDYAT’TA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’in Midyat ilçesinde dünyanın ilgisini çeken taş evleri, restorasyon çalışmasıyla yeniden hayat buluyor. Midyat Belediyesi, tarihi ve kültürel miras olan yapıları gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalışıyor. Son dört yılda 96 milyon liralık yatırımla iki tarihi çarşı, beş sokakta, 52 tescilli yapıda restorasyon çalışması gerçekleştirildi. 2025 yılına kadar da Estel Ulucami Mahallesi’nde toplam 7 bin 500 metre sokak aksı üzerinde 18 bin 700 metrekare cephe yenilenecek. Proje tamamlandığında, taşların dile geldiği dar sokaklarda saklı kalmış tarih gün yüzüne çıkacak ve Midyat’ın havası değişecek.

Gaziantepli gençlere istihdam fırsatı

 

SAMSUN’UN YENİ YÜZÜ ÇOK GÜZEL OLACAK

Samsun’a yeni bir otopark ve yaşam alanı kazandıracak projesinde fore kazık ve döküm işlerine başlandı. 327 kazıktan 15’inin beton dökümü gerçekleşti. Yıkılan Anakent İş Merkezi’nin yerine yapılacak zemin altı otopark 3 katlı 200 araç kapasiteli olacak. Üzerine ise tarihi dokuya uygun kent estetiğinin önde tutulduğu meydan ve kafe yapılacak. Kentteki otopark sayısını artırma hedefi doğrultusunda yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin bitiş tarihini Nisan 2024 olarak açıkladı.

Gaziantepli gençlere istihdam fırsatı

 

ISPARTA GES HEDEFİNİ BÜYÜTTÜ

Isparta Belediyesi, yenilenebilir enerji alanındaki enerji yatırımlarına devam ediyor. Atıl durumdaki Senirce ovalarının tepelerinde 500 bin metrekarelik alanın yenilenebilir enerji yatırımları için tahsisini alan belediye, ilk etapta 100 bin metrekarede 5.6 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurarak, elektrik üretimine başlamıştı. Aynı bölgede 1.2 MW’lik GES kurulumunda da son aşamaya gelindi. Son yatırımlarla GES’ten elektrik üretimi 15 MW’a ulaşacak. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, GES’teki hedeflerini 25 MW olarak açıkladı. Hedefe ulaşıldığında Isparta, GES’ten elde edeceği yıllık 150 milyon lirayı farklı yatırımlarda kullanabilecek.

Haberin Devamı

Gaziantepli gençlere istihdam fırsatı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder